• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības sistēmas vienotu informācijas platformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2011., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par sociālo pakalpojumu sniedzēju pašnovērtējuma metodiku

Vēl šajā numurā

10.08.2011., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības sistēmas vienotu informācijas platformu

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “Portāla www.skolas.lv attīstība (2.kārta)” mērķis ir radīt vienotu visaptverošu bezmaksas piekļuves vidi visai ar izglītības procesu saistītajai informācijai izglītības procesā iesaistītajām un ieinteresētajām pusēm. Projekta finansējums 100% apmērā ir paredzēts no ERAF līdzekļiem. Projekta izstrādē ir iesaistīti skolu direktori, informātikas skolotāji un skolēni, lai, uzklausot praktiķu viedokļus, izstrādātu portāla lietotāju vajadzībām atbilstošu un ērtu informācijas sistēmu.

Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma izlietojumu paredz Eiropas Komisijas un Ministru kabineta apstiprinātie aktivitātes īstenošanas nosacījumi, līdz ar to projektam paredzētais 3,2 miljonu latu finansējums nav novirzāms citām izglītības sistēmas vajadzībām.

Valsts budžeta finansējums nav pietiekams, lai nodrošinātu izglītības sistēmai nepieciešamo informācijas sistēmu izstrādi un attīstību, taču šādas iespējas nodrošina Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums, kas tiek lietots atbilstoši noteiktajiem mērķiem. Minētie līdzekļi nodrošina iespēju turpināt uzsāktos ERAF informācijas sistēmu projektus, lai pakāpeniski nodrošinātu ar izglītības jomu saistīto pušu vajadzībām atbilstošus risinājumus.

Izglītības un zinātnes ministrija visus pakalpojumu sniedzējus izvēlas Latvijas likumdošanā noteikto iepirkuma procedūru rezultātā.

Portālā paredzēta centralizēta mācību līdzekļu kataloga, pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides iespēju kataloga, prakses vietu un darba iespēju kataloga, tematisko plānu kataloga, individuālo izglītības plānu un plānu paraugu kataloga, mācību priekšmetu programmu paraugu kataloga un izglītības programmu paraugu kataloga, izglītības standartu kataloga, mācību priekšmetu standartu kataloga, profesiju standartu kataloga un izglītības iestāžu informatizācijas kataloga nodrošināšana, kā rezultātā visi izglītības jomas katalogi būs pieejami vienuviet.

Portālā plānots veidot vienotu autorizācijas un autentifikācijas funkcionalitāti, kas nodrošinās iespēju lietotājiem izmantot vairākas izglītības informācijas sistēmas, izmantojot vienotu lietotāja vārdu un paroli. Turklāt vairākas izglītības informācijas sistēmas būs savstarpēji integrētas, kas nozīmē, ka dati būs jāvada tikai vienu reizi vienā no informācijas sistēmām.

Portāls paredzēs arī dažādas iespējas, kas uzlabos sagatavošanos nodarbībām un mācību darba plānošanu, piemēram, sagatavot uzdevumus elektroniskajā vidē, pildīt mājasdarbus, sastādīt un veidot elektroniskos kursus, veidot stundu sarakstus, stipendiju uzskaites pārvaldības sistēmu un iespēju pedagogiem veidot interaktīvus elektroniskos mācību līdzekļus. Pašlaik tik plašas iespējas un funkcijas neparedz neviens no līdzīgiem portāliem.

Pašlaik daļu no portālā paredzētajiem pakalpojumiem piedāvā privātie uzņēmēji, taču ne visām Latvijas izglītības iestādēm ir iespējas tos lietot, jo tas ir maksas pakalpojums. Skolu portāls paredz plašas informācijas apkopošanas, sistematizēšanas, apmaiņas un glabāšanas iespējas, kas visām Latvijas izglītības iestādēm, skolēniem un viņu vecākiem būs lietojamas bez maksas.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!