• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par minimālās darba algas apmēru 2012.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2011., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

12.08.2011., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par minimālās darba algas apmēru 2012.gadā

Vakar, 11.augustā, Valdības namā notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēde, kurā kopā ar citiem padomes locekļiem piedalījās (attēlā no labās) labklājības ministre Ilona Jurševska, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča Foto: VK

11.augustā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē dalībpuses apsprieda Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumus par minimālās mēneša darba algas apmēru 2012.gadā. Valdība un sociālie partneri atbalstīja LM priekšlikumu noteikt, ka minimālā darba alga būs 200 latu. Sociālie partneri aktualizēja jautājumu par neapliekamā iedzīvotāju ienākuma nodokļa minimuma paaugstināšanas nepieciešamību.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pauda gatavību uzdot Finanšu ministrijai līdz 2011.gada oktobrim izstrādāt priekšlikumus plānam par pakāpenisku neapliekamā iedzīvotāju ienākuma nodokļa minimuma paaugstināšanu, līdz tas sasniedz Baltijas valstu līmeni.

NTSP sēdē valdības un sociālo partneru pārstāvji apsprieda arī Izglītības un zinātnes ministrijas ziņojumu par profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas īstenošanu. Gan valdība, gan sociālie partneri atbalstīja nostādni, ka profesionālās izglītības sistēmas infrastruktūras sakārtošanai un tās saturiskai pilnveidei būtu nepieciešams rast papildu finansējumu, jo apmācības sistēmas uzlabošana sekmētu Latvijas uzņēmēju vajadzību īstenošanu, valsts konkurētspēju un ekonomisko izaugsmi.

Valdības puse norādīja, ka ir gatava ciešāk sadarboties ar sociālajiem partneriem profesionālās izglītības pilnveidošanā, tai skaitā atbalstīt duālās sistēmas ieviešanu profesionālajā izglītībā, tomēr tam nepieciešama uzņēmēju gatavība aktīvi iesaistīties audzēkņu apmācībā un nodrošināšanā ar prakses vietām.

Apspriežot jautājumu par veicamajiem uzlabojumiem mehānismos, kas nodrošina sabiedrības līdzdalību valdības lēmumu pieņemšanā, sociālie partneri aicināja nevalstisko organizāciju pārstāvjus aktīvāk izmantot jau esošās, plašās iespējas pilsoniskai līdzdalībai, tostarp aktīvāk kopā ar sociālajiem partneriem iesaistīties NTSP apakšpadomju darbā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!