• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1992. gada 1. jūnija pavēle Nr. 52 "Par pagastu, uzņēmumu un māju ceļu būvniecības, remonta un uzturēšanas pārraudzības nolikuma apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.1993., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanu

Vēl šajā numurā

20.11.1993., Nr. 109

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 52

Pieņemts: 01.06.1992.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas pavēle Nr.52

Rīgā 1992.gada 1.jūnijā

Par pagastu, uzņēmumu un māju ceļu būvniecības, remonta un uzturēšanas pārraudzības nolikuma apstiprināšanu

Lai realizētu Latvijas Republikas likuma "Par autoceļiem" 7.panta prasības attiecībā uz pagastu, uzņēmumu un māju ceļu pārraudzību,

PAVĒLU:

1. Apstiprināt nolikumu par pagastu, uzņēmumu un māju ceļu būvniecības, remonta un uzturēšanas pārraudzību.

2. Noteikt nolikuma stāšanos spēkā ar tā apstiprināšanas dienu.

3. Kontroles funkcijas par nolikuma ievērošanu uzdot Autoceļu departamentam.

Ministrs A.Gūtmanis

 

APSTIPRINĀTS
ar 1992.gada 1.jūnija
pavēli Nr.52

NOLIKUMS PAR PAGASTU, UZŅĒMUMU UN MĀJU CEĻU BŪVNIECĪBAS, REMONTA UN UZTURĒŠANAS PĀRRAUDZĪBU

1. Vispārīgie noteikumi.

Nolikums reglamentē valsts ceļu dienesta uzdevumus Latvijas Republikas autoceļu attīstības koncepcijas pamatprincipu īstenošanā attiecībā uz pagastu, uzņēmumu un māju ceļu (turpmāk lauku ceļu) plānošanu, būvniecību, remontu un uzturēšanu, kā arī šo ceļu īpašnieku pienākumus.

Valsts ceļu dienesta specializētās organizācijas kontrolē:

- ceļu tehniskās politikas principu ievērošanu lauku ceļiem neatkarīgi no finansēšanas avota;

- būvniecības, remonta un uzturēšanas darbu izpildi tiem lauku ceļiem, kurus finansē no valsts vai pašvaldību līdzekļiem.

Šo pārraudzības darbu veikšanai Autoceļu departaments iedala valsts ceļu dienesta organizācijām nepieciešamos līdzekļus.

Valsts ceļu dienests nekontrolē objektus, kuru finansēšanai izmantoti uzņēmumu vai pilsoņu līdzekļi, bet ir tiesīgs sniegt konsultācijas šo objektu būvniecības, remonta un uzturēšanas jautājumos, realizēt tehnisko uzraudzību u.c. pakalpojumus saskaņā ar līgumu.

2. Plānošanas kārtība.

2.1. Jaunu lauku ceļu izbūves nepieciešamību ierosina to īpašnieki un pamato ar tehniski-ekonomisko aprēķinu vai sociālo apstākļu izvērtējumu. Jaunu ceļu izbūves nepieciešamības pamatojumu jautājumā par tā atbilstību Latvijas Republikas autoceļu attīstības koncepcijai saskaņo ar valsts ceļu dienesta organizāciju.

2.2. Esošo lauku ceļu remontu plāno atbilstoši pastāvošajiem attiecīgā seguma tipa normatīvajiem starpremontu termiņiem un ceļa īpašnieka rīcībā esošiem resursiem.

2.3. Valsts ceļu dienesta organizācijas piedalās ikgadējā remonta objektu saraksta sastādīšanā.

3. Lauku ceļu projektēšanas pamatprincipi.

3.1. Lauku ceļu projektēšanu izpilda saskaņā ar ceļu nozarē spēkā esošo tehnisko dokumentāciju.

3.2. Lauku ceļu projektēšanu drīkst veikt specializēti projektēšanas uzņēmumi, kuriem ir nepieciešamais tehniskais aprīkojums un kuru tehniskais personāls likumā "Par uzņēmējdarbību" noteiktajā kārtībā ir saņēmis speciālas atļaujas (licences), kā arī analogi nodrošinātas fiziskas personas.

Projektu izstrādes gaitā tehniskie risinājumi jāsaskaņo ar valsts ceļu dienesta organizācijām.

3.3. Izstrādāto projektu dokumentāciju apstiprina darbu finansētāja organizācija.

4. Būvniecības un remonta darbu izpildes kārtība.

4.1. Lauku ceļu būvniecības un remonta darbus un to kvalitātes kontroli izpilda saskaņā ar ceļu nozarē spēkā esošo normatīvi tehnisko dokumentāciju.

4.2. Būvniecības un remonta darbus drīkst izpildīt specializēti ceļu būvniecības uzņēmumi, kuriem ir prakse ceļu būvdarbos, nepieciešamais tehniskais aprīkojums un kuru tehniskais personāls likumā "Par uzņēmējdarbību" noteiktajā kārtībā ir saņēmis speciālas atļaujas (licences).

4.3. Lauku ceļu būvniecības un remonta darbu izpildītāju - uzņēmēju, konkursa rezultātā izvēlas pasūtītājs - finansētāja organizācija.

4.4. Valsts ceļu dienesta organizāciju pienākums ir darba gaitā veikt eksperta pārbaudes un par to rezultātiem ziņot pasūtītājam. Valsts ceļu dienesta organizācijām ir tiesības ierosināt pasūtītājam pārtraukt finansēšanu tehnoloģisko pārkāpumu gadījumos, kā arī gadījumos, kad ceļu būvniecības vai remonta darbiem paredzētie līdzekļi tiek izmantoti citiem mērķiem.

4.5. Pabeigto būvniecības un remonta objektu pieņemšana ekspluatācijā jāveic saskaņā ar ceļu nozarē spēkā esošo normatīvi tehnisko dokumentāciju. Pieņemšanas komisiju nozīmē un pieņemšanas aktu apstiprina pašvaldība, uzņēmums vai kāda cita institūcija, kas apstiprinājusi šo objektu projekta dokumentāciju. Pieņemšanas komisijas sastāvā iekļaujams valsts ceļu dienesta organizācijas pārstāvis.

5. Lauku ceļu uzturēšana.

5.1. Par lauku ceļu stāvokli lietošanas laikā atbild to īpašnieki. Lauku ceļu uzturēšanu veic par to īpašnieku līdzekļiem. Uzturēšanas darbus var izpildīt:

- īpašnieki ar saviem spēkiem;

- specializēti uzņēmumi uz ceļu īpašnieku pasūtījuma, pie tam prioritāte šo darbu izpildīšanā piešķirama valsta ceļu dienesta organizācijām.

5.2. Valsts ceļu dienesta organizāciju pienākums ir konsultēt pašvaldības par pagasta ceļu uzturēšanas jautājumiem, kā arī izlases veidā pārbaudīt šo ceļu stāvokli un sagatavot ziņojumu Autoceļu departamentam un attiecīgā pagasta pašvaldībai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!