• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1993. gada 19. jūnija pavēle Nr. 171 "Par apkalpes dienestu, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un citu pakalpojumu objektu izvietošanas noteikumiem gar Latvijas Republikas valsts autoceļiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.1993., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBAS UN ĶĪNAS REPUBLIKAS (TAIVANAS) VALDĪBAS LĪGUMS PAR SAVSTARPĒJU INVESTĪCIJU VEICINĀŠANU UN AIZSARGĀŠANU

Vēl šajā numurā

20.11.1993., Nr. 109

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 171

Pieņemts: 19.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas pavēle Nr.171

Rīgā 1993.gada 19.jūnijā

Par apkalpes dienestu, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un citu pakalpojumu objektu izvietošanas noteikumiem gar Latvijas Republikas valsts autoceļiem

Lai ieviestu vienotu kārtību apkalpes dienestu, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un citu pakalpojumu objektu izvietošanas plānošanā, projektēšanas un būvniecības saskaņošanā, pavēlu:

1. Apstiprināt Latvijas Autoceļu direkcijas normatīvo dokumentu "Apkalpes dienestu, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un citu pakalpojumu objektu izvietošana gar Latvijas Republikas valsts autoceļiem".

2. Dokuments stājas spēkā ar 1993.gada 1.jūliju.

Ministra pirmais vietnieks A.Konošēvičs

 

APKALPES DIENESTU, TIRDZNIECĪBAS, SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS
UN CITU PAKALPOJUMU OBJEKTUx IZVIETOŠANAS NOTEIKUMI
GAR LATVIJAS REPUBLIKAS VALSTS AUTOCEĻIEM

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Servisa uzņēmumu izvietošanas noteikumi pie Latvijas Republikas valsts autoceļiem sastādīti, pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par autoceļiem" 17.pantu.

1.2. Šo noteikumu uzdevums ir reglamentēt servisa uzņēmumu izvietojumu pie valsts autoceļiem, lai nodrošinātu transporta kustības dalībniekus ar dažāda līmeņa un sortimenta pakalpojumiem vienmērīgi visā šo ceļu garumā, kā arī garantēt satiksmes drošību.

1.3. Servisa uzņēmumu izvietojumu pie valsts galvenajiem un 1.šķiras ceļiem un tiem izvirzītās prasības nosaka Latvijas Autoceļu direkcija, bet pie 2.šķiras ceļiem - katra administratīvā rajona Ceļu pārvalde.

2. Servisa uzņēmumu vietas izvēle un tiem izvirzītās prasības

2.1. Servisa uzņēmumu izvietojumam pie Latvijas Republikas valsts galvenajiem un 1.šķiras ceļiem par pamatu kalpo Latvijas Autoceļu direkcijas izstrādātā shēma.

2.2. Šo servisa uzņēmumu būvniecībai nepieciešamo zemju atsavināšanas jautājumus kārto Latvijas Autoceļu direkcija, kā arī cita juridiska vai fiziska persona.

2.3. Ja shēmā norādītajās vietās zemes lietotājs ir Latvijas Autoceļu direkcija, tad pēdējais, servisa uzņēmuma izbūvei, zemi nodod nomas lietošanā uz nomas līguma pamata.

2.4. Shēmā norādītajās vietās izbūvējamiem objektiem Latvijas Autoceļu direkcija dod pieslēgumu galvenajam ceļam un nosaka minimālo pakalpojumu kompleksu.

2.5. Ja juridiska vai fiziska persona vēlas objektu izvietot shēmā neparedzētā vietā, Latvijas Autoceļu direkcija ir tiesīga priekšlikumu noraidīt vai arī dot šī objekta pieslēgumu mazākas nozīmes ceļam.

2.6. Ja uz vienu servisa uzņēmuma atrašanās vietu, kur zemes lietotājs ir Latvijas Autoceļu direkcija, vienlaicīgi pretendē vairākas juridiskās vai fiziskās personas, tad objekta realizētājs tiek noteikts konkursa vai izsoles kārtībā.

2.7. Ja plānotais servisa uzņēmumu izvietojums sakrīt ar pašreiz esošajiem uzņēmumiem (autouzpildes stacijas, moteļi, u.c.), Latvijas Autoceļu direkcija ir tiesīga izteikt savas prasības par šo objektu rekonstrukciju vai modernizāciju.

2.8. Par valsts ceļu dienesta lietošanā esošo laukumu un zemes nodalījuma joslas izmantošanu servisa uzņēmumu un to pieslēguma izbūvei, Latvijas Autoceļu direkcija var ņemt maksu, kuru nosaka līgums ar attiecīgo fizisko vai juridisko personu.

3. Servisa uzņēmumu būvniecības saskaņošanas kārtība

3.1. Servisa uzņēmuma pie valsts galveniem vai 1.šķiras ceļiem projektēšanas uzsākšanai fiziskai vai juridiskai personai nepieciešams sagatavot un iesniegt Latvijas Autoceļu direkcijā sekojošus materiālus:

3.1.1. Iesniegums Latvijas Autoceļu direkcijai, kurā jānorāda paredzamā servisa uzņēmuma atrašanās vieta un juridiskās vai fiziskās personas adrese, īss objekta un tur sniedzamo pakalpojumu veidu raksturojums, celtniecības uzsākšanas termiņi. Dokumenti, kas apliecina īpašuma, lietošanas vai nomas tiesības uz zemes gabalu.

3.1.2. Būvvietas izvēles akts ar attiecīgā administratīvā rajona Ceļu pārvaldes saskaņojumu.

3.1.3. Būvobjekta atrašanās vietas plāns M 1:10000.

3.1.4. Esošās situācijas (topogrāfiskā) uzmērījuma plāns M 1:500/1000 ar apbūves robežām, orientējošo būvju izvietojumu un paredzamajiem pieslēgumiem autoceļiem.

3.2. Latvijas Autoceļu direkcijā būvvietas izvēles akts tiek saskaņots un tehniskie noteikumi tiek izsniegti divu nedēļu laikā no iesniegšanas brīža.

3.3. Servisa uzņēmuma pie 2.šķiras ceļiem projektēšanas uzsākšanai fiziskai vai juridiskai personai nepieciešams sagatavot un iesniegt administratīvā rajona Ceļu pārvaldē materiālus, kas minēti p.p. 3.1.1. + 3.1.4.

3.4. Būvvietas izvēles materiāli, ceļa zīmju un aprīkojuma izvietojums, kā arī kustības organizācijas shēmas saskaņojamas Ceļu satiksmes drošības departamentā.

3.5. Pamatojoties uz saskaņotu darba projektu, pirms būvdarbu uzsākšanas autoceļu aizsardzības zonā, administratīvā rajona Ceļu pārvaldē jāsaņem rakstiska būvdarbu veikšanas atļauja, kurā arī tiek noteikta būvdarbu gaitas kontroles kārtība.

3.6. Objektu nodošanas komisijā nepieciešams iekļaut Latvijas Autoceļu direkcijas un Ceļu satiksmes drošības departamenta pārstāvjus.

3.7. Par būvvietas izvēles materiālu saskaņošanu un citām konsultācijām šajos jautājumos tiek ņemta maksa.

_____________________

x - turpmāk tekstā - servisa uzņēmumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!