• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par finansiālu atbalstu energoefektīvu ēku būvniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2011., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija

Vēl šajā numurā

17.08.2011., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par finansiālu atbalstu energoefektīvu ēku būvniecībai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā 16.augustā parakstīja līgumus par Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) 7,26 miljonu latu finansiāla atbalsta atvēlēšanu zema enerģijas patēriņa ēku būvniecībai un rekonstrukcijai.

Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atklāta projektu konkursa "Zema enerģijas patēriņa ēkas" ietvaros tiks realizēts 31 projekts, kas paredz gan energoefektīvu privātmāju un biroju ēku būvniecību, gan ražošanas ēku rekonstrukciju. Tāpat ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atbalstu plānota skolu renovācija, sporta būvju celtniecība, kā arī muzeju celtniecība un atjaunošana.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis ir gandarīts par iespēju atbalstīt tik plašu pretendentu loku, tādējādi veicinot ilgtspējīgu saimniekošanu visos līmeņos valstī no pašvaldībām līdz uzņēmējiem un privātpersonām.

"Šis ir vēl viens solis, ko speram, lai kļūtu ilgtspējīgāki, patērētu mazāk enerģijas, dzīvotu videi draudzīgāk un samazinātu Latvijas energoatkarību no citu valstu resursiem," norādīja R.Vējonis.

Finansiāls atbalsts ir pieejams KPFI atklāta projektu konkursa "Zema enerģijas patēriņa ēkas" ietvaros. Šā konkursa mērķis ir oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, veicot zema enerģijas patēriņa ēku būvniecību, kā arī esošu ēku rekonstrukciju vai vienkāršoto renovāciju.

 

Maija Pētermane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!