• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2011., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs: "Kristīgais mantojums, ko esam saņēmuši, ir spējīgs kļūt par mūsu personiskās un valsts atjaunotnes un iedvesmas avotu"

Vēl šajā numurā

17.08.2011., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija

Par atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu avansu izmaksu

Zemkopības ministrija informē, ka, sākot ar šo nedēļu, Lauku atbalsta dienests veiks avansa izmaksu atdalītajiem papildu valsts tiešajiem maksājumiem (PVTM).

Avansa maksājums tiks veikts atdalītajam PVTM par laukaugu platībām, atdalītajam PVTM par platībām, atdalītajam PVTM par pienu un atdalītajam PVTM par liellopiem 70 procentu apmērā no Eiropas Komisijas apstiprinātiem finanšu apjomiem šiem maksājumu veidiem par kopējo summu līdz 28 miljoniem latu.

"Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad Zemkopības ministrija rada iespēju veikt atdalītā papildu valsts tiešā maksājuma avansa izmaksu, jo šobrīdražas novākšanas laikālauksaimniekiem ir ļoti nepieciešami apgrozāmie līdzekļi," paskaidro zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Avansa maksājumus izmaksās tiem lauksaimniekiem, kuri 2011.gadā iesnieguši platību maksājumu iesniegumu un kuriem būs veiktas maksājumu atbilstības nosacījumu pārbaudes.

 

Par bezakcīzes dīzeļdegvielas izmantošanu

Zemkopības ministrija aicina Latvijas lauksaimniekus pievērst uzmanību tam, ka atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem, līdz ar to dīzeļdegvielu, kurai tiek piemērots akcīzes nodokļa atbrīvojums, lauksaimnieks var izmantot lauksaimniecības produkcijas ražošanai, kas ir:

• zemes apstrāde (aršana, kultivēšana u.c. zemes apstrādes darbi), kultūraugu sēja un stādīšana, sējumu kopšana (miglošana, mēslošana, vagošana), ražas novākšana un nogādāšana līdz kaltei un/vai glabāšanas vietai;

• lopbarības sagatavošana, nogādāšana līdz glabāšanas vietas un izdale, ūdens piegāde ganībās un novietnēs, kūtsmēslu krātuves uzturēšana un kūtsmēslu izkliedēšana.

Bezakcīzes dīzeļdegvielu nedrīkst izmantot produkcijas transportēšanai ārpus saimniecības uz realizācijas vietu, t.i., graudu vai dzīvnieku transportēšanai pircējam, uzpircējam u.tml., kā arī bezakcīzes dīzeļdegvielu nedrīkst izmantot vieglajās automašīnās.

Valsts ieņēmumu dienests, veicot saimniecībās pārbaudes par bezakcīzes dīzeļdegvielas izlietojumu, pārbaudi veiks arī par grāmatvedības uzskaiti par saimniecisko darbību un grāmatvedības dokumentiem.

Zemkopības ministrija jau informēja, ka, ņemot vērā lauksaimniecības produkcijas ražotāju intensīvo darbu vasaras mēnešos un pamatojoties uz Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumiem Nr.344 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem", Lauku atbalsta dienests (LAD) līdz 15.augustam piešķirs nākamo dīzeļdegvielas, kam piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu, apjomu – 30 litrus par vienu atbilstošās platības hektāru. Līdz ar to uz 15.augustu būs piešķirti 80 (50+30) litri par vienu atbilstošās platības hektāru.

Par atlikušā dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu LAD lēmumu pieņems līdz 2011.gada 30.oktobrim. Atbalsta pretendenti par to tiks informēti.

Degvielu ar akcīzes nodokļa atbrīvojumu var iegādāties no tirgotājiem, kuri reģistrējušies šādas degvielas tirdzniecībai. Saraksts ar degvielas tirgotājiem regulāri tiek aktualizēts un publicēts LAD mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļā "Akcīzes degviela".

LAD atkārtoti izvērtēs un piešķirs dīzeļdegvielas daudzumu deklarēto un apstiprināto lauksaimniecības zemju apstrādei, neprasot minimālos ieņēmumus no lauksaimnieciskās darbības lauksaimniekiem, kuri ir pieteikušies dīzeļdegvielas limita piešķiršanai līdz 1.jūnijam un atbilst vienai no šīm prasībām:

• ir sākuši saimniecisko darbību un reģistrējušies Uzņēmumu reģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā laika posmā no 2010.gada 1.aprīļa līdz 2011.gada 31.martam;

• 2011.gadā pirmo reizi deklarējuši lauksaimniecībā izmantojamo zemi vienotā platību maksājuma saņemšanai 2010./2011.saimnieciskajā gadā.

Atgādinām, ka 2011.gadā pieteikšanās 2011./2012. saimnieciskā gada bezakcīzes dīzeļdegvielai notika līdz 2011.gada 1.jūnijam.

 

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!