• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Rosinot atjaunot Valsts būvinspekciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2011., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties un piedaloties kristīgo svētkos Aglonā

Vēl šajā numurā

17.08.2011., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Rosinot atjaunot Valsts būvinspekciju

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis iesniedzis Saeimā priekšlikumus likumprojektam "Būvniecības likums" ar ierosinājumu atjaunot pirms vairākiem gadiem reorganizēto Valsts būvinspekciju.

"Vairāki gadījumi ir pierādījuši, ka šis eksperiments nav attaisnojies un vēlamo rezultātu nav devis. Pašvaldību būvinspektori nespēj pietiekami labi kontrolēt būvniecību situācijā, kad pašas pašvaldības ir tās, kas arī izsniedz būvatļaujas," atzīmē R.Vējonis.

Ministra iesniegtie priekšlikumi paredz atjaunot Valsts būvinspekciju, kas turpmāk veiktu kontroli būvniecības jomā, pārbaudītu šīs jomas tiesību aktu normu ievērošanu, veiktu ēku energoauditu un ekspluatācijas kontroli.

Būvniecības likumā 2009.gada 1.jūlijā stājās spēkā grozījumi, kas būvniecības kontroli turpmāk uzticēja pašvaldību inspektoriem, taču prakse rāda, ka šis solis nav devis vēlamo efektivitāti un pašvaldību inspektoru veikto pārbaužu skaits bijis par vairāk nekā 70% mazāks, nekā iepriekš veikusi Valsts būvinspekcija.

"Ir būtiski samazināt administratīvo slogu, taču tas nedrīkst notikt uz būvniecības kvalitātes un sakārtotas vides rēķina," piebilst ministrs.

Saskaņā ar iesniegtajiem priekšlikumiem arī turpmāk tiktu saglabāta iespēja būvvaldi veidot katrā pašvaldībā atsevišķi vai vienoties ar citām pašvaldībām par kopīgas būvvaldes izveidi.

 

Maija Pētermane, ministra padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!