• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - atklājot Latvijas jaunatnes kongresu (tupinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1999., Nr. 109/110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.04.1999., Nr. 109/110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— atklājot pirmo Latvijas jaunatnes kongresu

J1.JPG (20161 BYTES)J2.JPG (23269 BYTES)J4.JPG (19636 BYTES)
Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzrunā kongresa dalībniekus; kongresa dalībnieku vidū — tieslietu ministre Ingrīda Labucka un Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs

Turpinājums no 1.lpp.

Guntis Ulmanis aicināja jauniešus atbildēt uz jautājumu, kas ir Latvijas un katra jaunieša kā valsts sastāvdaļas identitāte un kā tās iekļaujas jaunās, vienotās Eiropas veidošanā. Lai atbildētu uz šo jautājumu, Valsts prezidents mudināja raudzīties uz dzīvi caur notiekošo valstī visas Eiropas mērogā.

Kā svarīgāko faktoru jaunatnes un līdz ar to valsts nākotnes veidošanā Valsts prezidents minēja mūsdienīgu izglītību.

Valsts prezidents runāja par jēdzieniem, kas arvien vairāk ienāk mūsu sabiedrībā. G.Ulmanis aicināja spriest par globalizācijas procesa pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem, kā arī uzsvēra nevalstisko organizāciju nozīmi.

Valsts prezidents kā ļoti būtisku valsts un jaunatnes nākotnei izvirzīja katra valsts iedzīvotāja iesaisti sabiedrībai un valstij aktuālu problēmu risināšanā. G.Ulmanis uzsvēra, ka jauniešiem aktīvi jāizrāda iniciatīva un jāietekmē noskaņojums sabiedrībā, lai tas būtu jauneklīgs un uz nākotni vērsts. Valsts prezidents, runājot par pilsoniskās atbildības un iniciatīvas lomu, kā spilgtu tās piemēru minēja jauniešu kustību un pašpārvalžu aktīvo darbību, negaidot valdības vai Saeimas aicinājumu, mācoties un skaidrojot jaunās Eiropas idejas un veidojot valsts nākotni saistībā ar Eiropas Savienību.

Valsts prezidents augstu novērtēja ārvalstu un starptautisko organizāciju un fondu sniegto atbalstu jauniešu iniciatīvu attīstībai un izglītībai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!