• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienests: Par informācijas sniegšanu par juridisko personu kontiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2011., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

18.08.2011., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests: Par informācijas sniegšanu par juridisko personu kontiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka turpmāk maksājumu pakalpojumu sniedzējiem jāsniedz VID informācija par juridisko personu – Latvijas Republikas rezidentu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību Latvijā – maksājumu kontu atvēršanu un slēgšanu (juridisko personu kontiem).

VID sniedzama šāda informācija par juridisko personu kontiem:

• klienta nosaukums (firma);

• vienotais reģistrācijas kods;

• maksājuma konta numurs un valūta;

• konta atvēršanas vai slēgšanas

datums.

Līdz 2011.gada 1.septembrim jāsniedz informācija par tiem juridisko personu kontiem, kas atvērti un nav slēgti līdz šā gada 22.augustam, savukārt, sākot ar 2011.gada 1.septembri, katras kalendāra nedēļas otrajā darbdienā jāsniedz informācija par iepriekšējā nedēļā atvērtajiem vai slēgtajiem juridisko personu kontiem.

Informācija jāsniedz, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS) vai parakstot ar drošu elektronisko parakstu. Savukārt par klientam piešķirto konta numuru, kas neatbilst Latvijā apstiprinātiem un pieņemtiem bankas konta numuriem (t.i., konts neatbilst IBAN numuram), līdz izmaiņu veikšanai EDS informācija jāiesniedz brīvā formā: izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, izvēloties nestrukturētu dokumentu "Informācija VID klientu apkalpošanas centriem" un pie minētā dokumenta pievienojot failu ar sagatavoto informāciju vai nosūtot to elektroniski parakstītu ar drošu elektronisko parakstu vai papīra dokumenta veidā, adresējot to VID Nodokļu pārvaldei, Smilšu ielā 1, Rīgā, LV–1978.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā nodokļu maksātāji var zvanīt pa VID informatīvo tālruni 1898, izvēloties sarunas tēmu "Nodokļi", vērsties tuvākajā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī uzdot jautājumus elektroniski, izmantojot VID mājaslapas sadaļu "Uzdot jautājumu VID" un izvēloties tēmu "Nodokļi".

Šā gada 13.jūlijā stājās spēkā Ministru kabineta 2011.gada 5.jūlija noteikumi Nr.532 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam sniedzama informācija par juridisko personu – Latvijas Republikas rezidentu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību Latvijā – maksājumu kontiem", kas nosaka kārtību, termiņu un veidu, kādā maksājumu pakalpojumu sniedzējiem jāsniedz VID informācija par juridisko personu – Latvijas Republikas rezidentu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību Latvijā – maksājumu kontu atvēršanu un slēgšanu.

 

VID Sabiedrisko attiecību daļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!