• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par vadības maiņu Iļģuciema un Cēsu ieslodzījuma vietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2011., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Austrijas un Luksemburgas vēstniekus

Vēl šajā numurā

18.08.2011., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par vadības maiņu Iļģuciema un Cēsu ieslodzījuma vietās

12.augustā preses konferencē tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs informēja žurnālistus, ka ir parakstījis rezolūciju Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka pienākumu izpildītājam Leonīdam Jefremovam veikt vadības maiņu Iļģuciema sieviešu cietumā un Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. "Pašreizējā situācija abās ieslodzījuma vietās apdraud cilvēktiesībām atbilstošu apcietinājuma un brīvības atņemšanas soda izpildi," teica A.Štokenbergs.

Iļģuciema cietumā šovasar notikušas divas pašnāvības un viens pašnāvības mēģinājums, kā arī vairākkārt izmantoti speclīdzekļi. Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija atkārtoti konstatējusi bērnu tiesību pārkāpumus Cēsīs. A.Štokenbergs uzskata: šie gadījumi liecina, ka abu ieslodzījuma vietu priekšnieki nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem.

Leonīdam Jefremovam informācija par rezolūcijas izpildi jāsniedz līdz šā gada 20.augustam.

Šobrīd atstādinātais IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte pēc ilggadējās Iļģuciema cietuma priekšnieces Nadeždas Trosjukas došanās izdienas pensijā šā gada martā par jauno priekšnieci iecēla Svetlanu Grīnbergu, kura līdz šim strādāja Rīgas Centrālcietumā par Uzraudzības daļas priekšnieci. Savukārt Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem priekšnieks Valts Kukainis jau ilgstoši nav ticis galā ar disciplīnas nodrošināšanu ieslodzījuma vietā, kā arī ar administratīvajiem jautājumiem.

Tāpat ministrs informēja par sākto sadarbību ar Veselības ministriju, lai pilnveidotu ieslodzīto veselības aprūpi un šīm personām nodrošinātu tādu pašu valsts attieksmi pret veselības aprūpes pakalpojumiem kā pārējai sabiedrībai.

A.Štokenbergs informēja, ka sadarbībā ar Norvēģijas valdību jau tuvākajā laikā Tieslietu ministrija uzsāks darbu pie projekta izstrādes īpaša korpusa būvniecībai Olaines cietuma teritorijā, kurā varētu izvietot personas, kas cieš no dažādām atkarībām. Šajā korpusā esošajām personām būs īpašas veselības aprūpes vajadzības, un šajā kontekstā ir sākts izvērtēt arī Olaines cietuma slimnīcas tālāko darbību. Projektu plānots īstenot, izmantojot publiskās un privātās partnerības principu.

Tāpat ministrs informēja par vairākām Tieslietu ministrijas likumdošanas iniciatīvām, kas saistītas ar ieslodzījuma vietām un sodu izpildi.

 

Inga Saleniece, ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!