• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības zemju izmantošanu 1993. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1993., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.158

Par ievedmuitas tarifu noteikšanu

Vēl šajā numurā

01.04.1993., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 155

Pieņemts: 29.03.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.155

Rīgā 1993.gada 29.martā

Par lauksaimniecības zemju izmantošanu 1993. gadā

Lauksaimniecības zemju platība republikā uz 1993. gada sākumu ir 3,3 milj. ha, to skaitā 1,5 milj. ha aramzemes. No kopējās aramzemes platības 379,6 tūkst. ha ir zemnieku saimniecību lietošanā, 222,1 tūkst. ha - piemājas saimniecību lietošanā, 149,3 tūkst. ha - personīgo palīgsaimniecību lietošanā un 692,8 tūkst. ha - statūtsabiedrību lietošanā.

Republikā turpinās agrārā reforma, un statūtsabiedrībās padziļinās privatizācijas procesi. Vairāk nekā 90 paju sabiedrības ir pieņēmušas lēmumu par pašlikvidāciju. Daudzviet zemnieku saimniecību darbības uzsākšanai nav nepieciešamā tehniskā un materiālā nodrošinājuma.

Atbilstoši operatīvajai informācijai 1993. gadā republikā var palikt neapsaimniekoti 84,3 tūkst. ha aramzemes, to skaitā neiesēti graudaugu sējumi 70 tūkst. ha platībā.

Lai nepieļautu sējumu platību samazināšanos un sekmētu sējas darbu norisi 1993. gada pavasarī, Latvijas Republikas Ministru Padome n o l e m j:

1. Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoram G.Grūbem un lauksaimniecības ministram D.Ģēģeram kopīgi ar pagastu Tautas deputātu padomju priekšsēdētājiem:

1.1. organizēt visu lauksaimniecības zemju izmantošanu 1993. gadā;

1.2. gadījumos, kad statūtsabiedrības privatizējas vai likvidējas un galīgos lēmumus par to lietošanā bijušo zemju vai zemes reformas pirmajā kārtā nesadalīto zemju piešķiršanu lietošanā zemes lietotājiem nevar pieņemt, kā arī gadījumos, kad zemes lietotāji tiem lietošanā piešķirto zemi apsaimniekot nespēj, organizēt likumā noteiktajā kārtībā zemes nomas (arī īstermiņa nomas) līgumu noslēgšanu ar tādiem zemes lietotājiem, kuri var minēto zemi apsaimniekot.

2. Noteikt, ka zemes lietotājiem (fiziskajām un juridiskajām personām), kuri tiem lietošanā piešķirto zemi paši apsaimniekot nespēj, līdz 1993. gada 15. aprīlim jāiesniedz pagasta valdei pieteikums par zemes iznomāšanu, norādot nomas ilgumu un iznomājamās zemes platību.

3. Ieteikt pagastu pašvaldībām:

3.1. aprēķinot zemes nodokli par 1993. gada otro pusi, saskaņā ar likumu noteikt šo nodokli maksimālā apmērā tiem zemes lietotājiem, kuri līdz 1993. gada 15. aprīlim nav iesnieguši pagasta valdei pieteikumu par zemes iznomāšanu un kuriem piešķirtā aramzeme līdz 1993. gada 15. jūnijam nav apstrādāta (nav apsēta vai nav atstāta melnajā papuvē);

3.2 saskaņā ar likumu paredzēt zemes lietotājiem, kuri šī lēmuma 1.2. apakšpunktā minētajos gadījumos noslēguši zemes nomas līgumus, 1993. gada otrajā pusē zemes nodokļu atvieglojumus par iznomātās zemes lietošanu.

4. Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoram G.Grūbem un lauksaimniecības ministram D.Ģēģeram ziņot Latvijas Republikas Ministru Padomei par šī lēmuma izpildi pēc stāvokļa uz 1993. gada 1. maiju un 1. jūniju.

5. Lēmums stājas spēkā ar tā parakstīšanas brīdi.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.Godmanis

Latvijas Republikas lauksaimniecības ministrs D.Ģēģers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!