• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Baltkrieviju energoefektivitātes jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2011., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novados un pilsētās: Jelgavā, 17.08.2011.

Vēl šajā numurā

19.08.2011., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Baltkrieviju energoefektivitātes jomā

16. un 17.augustā Ekonomikas ministrijā viesojās Baltkrievijas Republikas Valsts standartizācijas komitejas pārstāvji, lai pārrunātu sadarbības iespējas energoefektivitātes jomā.

16.augustā notika diskusija par mājokļu politikas tendencēm Latvijā un Baltkrievijā. Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Madars Lasmanis viesiem sniedza ieskatu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētās programmas aktivitāti daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumiem, kā arī tika pārrunāti jautājumi par ēku energosertifikāciju un būvuzraudzību. Uz tikšanos bija ieradušies arī tehniskie eksperti būvniecības Eirokodeksa ieviešanas jautājumos, kas iepazīstināja viesus ar ES būvniecības standartiem.

Baltkrievijas viesi norādīja, ka ir ļoti ieinteresēti iegūt Latvijas pieredzi daudzdzīvokļu māju siltināšanā, kā arī izrādīja interesi par iespējām Baltkrievijas speciālistu konsultācijām un apmācībām.

Baltkrievijas Standartizācijas komitejas vadītājs Valērijs Koreškovs atzina, ka arī Baltkrievijas mērķis ir panākt lielāku enerģētisko neatkarību no Krievijas energoresursiem. Puses atzina, ka katra nosiltināta māja dod būtisku siltuma ietaupījumu, kas tieši samazina dabasgāzes patēriņu. Vienlaikus energoefektivitātes pasākumu īstenošana sniedz iespēju atbalstīt vietējos būvmateriālu ražotājus.

Baltkrievijas viesi norādīja, ka jau sākotnēji vēlas siltināšanas programmas izveidot atbilstošas ES normām, tādējādi izvirzot sev augstus kvalitātes standartus, vienlaikus sakārtojot būvmateriālu ražotāju produkciju atbilstoši Eiropas standartiem.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!