• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas ārlietu ministres vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2011., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunākajiem notikumiem Lībijā

Vēl šajā numurā

23.08.2011., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas ārlietu ministres vizīti Latvijā

19.augustā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Dānijas ārlietu ministri Lēni Espersenu, kura bija ieradusies Rīgā divpusējā vizītē. Tikšanās laikā ministri pārrunāja plašu ārpolitisko tēmu loku, to skaitā Dānijas gatavošanos ES prezidentūrai, kura sāksies 2012.gada 1.janvārī. L.Espersena informēja, ka Dānijas prezidentūras laikā tiks turpināta ES daudzgadu budžeta pēc 2013.gada gatavošana, aktuāli būs arī vienotā tirgus modernizācijas, ekonomiskās un finanšu stabilitātes jautājumi, kā arī ES paplašināšana.

Ģ.V.Kristovskis atzīmēja, ka Latvijai ir svarīgi, lai tiktu nodrošināta eirozonas stabilitāte un ilgtspējīga ekonomiskā attīstība, jo situācija eirozonā ietekmē arī Latvijas ekonomisko attīstību. Latvijas stratēģiskais mērķis ir pievienoties eirozonai 2014.gadā. Par ES budžeta projektu ministrs norādīja, ka mazāku izlīdzinošo (kohēzijas) maksājumi saņemšana Latvijai nebūs pieņemama. Ministrs uzsvēra, ka “ES tiešo maksājumu jautājums Latvijai ir ļoti svarīgs un maksājumi lauksaimniekiem jānosaka pragmatiskā veidā pēc objektīviem kritērijiem, kas likvidētu konkurenci kropļojošās un netaisnīgās tiešo maksājumu atšķirības”. Puses pārrunāja arī notikumus Tuvējos Austrumos, īpaši Lībijā un Sīrijā, kā arī citas starptautiskas aktualitātes.

Pēc tikšanās abi ministri kopīgi devās uz Tallinu, kur 20.augustā piedalījās Igaunijas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienas pasākumos.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!