• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2011., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot mākslas muzeju "Rīgas Birža"

Vēl šajā numurā

23.08.2011., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu

“Neatliekamā medicīniskā palīdzība tiek nodrošināta un arī tiks nodrošināta lokālajās slimnīcās, tomēr nozarei papildus piešķirtie līdzekļi primāri jānovirza ambulatorās palīdzības attīstībai un veselības aprūpes pieejamības uzlabošanai,” norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš. “Ir jāturpina pakāpeniska uzsvaru pārlikšana no dārgā stacionārā sektora uz izmaksu efektīvāko ambulatoro sektoru, taču to nav iespējams veikt, ja jebkuri papildu līdzekļi tiek novirzīti tikai slimnīcu finansēšanai. Līdzekļu piešķiršanai ir jābūt mērķtiecīgai, un manā skatījumā tas nozīmē – lai iedzīvotāji patiesi izjustu veselības aprūpes pieejamības uzlabošanos.”

18.augustā veselības ministrs J.Bārzdiņš apmeklēja Kuldīgu, kur piedalījās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas izbraukuma sēdē, kurā tika izskatīts jautājums par stacionāro pakalpojumu apmaksas kārtību. Sēdes laikā veselības ministrs atkārtoti uzsvēra, ka finansējuma sadalījumam starp stacionāro un ambulatoro sektoru slimnīcās ir jābūt tādam, lai ārstniecības iestāžu vadība redzētu nepieciešamību un iespējas attīstīt savus ambulatoros dienestus.

Tāpat sanāksmē tika pārrunāta situācija veselības nozarē kopumā gan saistībā ar Veselības ministrijas ieviesto brīvprātīgo papildus darba kvalitātes un pieejamības programmu ģimenes ārstiem, gan arī priekšlikums par pienākumu noteikt ārstiem pirmajā reizē pacientiem izrakstīt lētākos references medikamentus no kompensējamo medikamentu klāsta. Veselības ministrs uzsvēra, ka abu šo pasākumu mērķis ir padarīt veselības aprūpi pieejamāku pacientiem un par ārstēšanos būtu jānovirza pēc iespējas mazāki līdzekļi no saviem ienākumiem. Tas vienlaikus ir viens no galvenajiem nosacījumiem, lai iedzīvotāji pēc medicīniskās palīdzības vērstos laikus, slimības neielaistu un viņiem nebūtu jānokļūst slimnīcās kā akūtiem pacientiem.

J.Bārzdiņš norādīja, ka uz nākamo Ministru kabineta sēdi tiks iesniegts ziņojums par papildu 6,1 miljona latu sadalījumu veselības nozarē, par ko tika panākta vienošanās valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdē. Veselības ministrs par vienu no galvenajām nepiepildītajām vajadzībām veselības aprūpē uzskata nepieciešamību mazināt maksas medicīnas īpatsvaru, kas būtu īstenojams, nodrošinot vairāk valsts apmaksātas speciālistu ambulatorās konsultācijas, izmeklējumus, rehabilitācijas pakalpojumus un dienas stacionārā veicamās plānveida operācijas.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!