• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu atļaujām Latvijas un Baltkrievijas pārvadātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2011., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu tautas vienotības, spēka un patriotisma simbolam, tēvu zemes brīvprātīgajiem sargiem – Zemessardzei – 20

Vēl šajā numurā

24.08.2011., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildu atļaujām Latvijas un Baltkrievijas pārvadātājiem

Ir panākta vienošanās par papildu diviem tūkstošiem bezmaksas (bez ceļu nodokļa maksājumiem) divpusējo un universālo atļauju piešķiršanu Latvijas un Baltkrievijas pārvadātājiem, kā arī diviem tūkstošiem maksas tranzīta atļauju Latvijas pārvadātājiem.

Tas nozīmē, ka šogad tās būs nodrošinātas nepieciešamajā apjomā. Tāpat abu valstu pārvadātāji varēs rēķināties ar lielāku bezmaksas atļauju skaitu 2012.gadā – to būs par 4,5 tūkstošiem vairāk nekā šogad, paredz Latvijas un Baltkrievijas Kopējās komisijas sanāksmē par starptautisko autopārvadājumu jautājumiem panāktā vienošanās.

Sanāksme notika 18. un 19.augustā Rīgā. No Latvijas puses to vadīja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, bet no Baltkrievijas puses – transporta un komunikāciju ministra vietnieks Aleksandrs Šiško.

“Papildu atļauju piešķiršana ļaus, ievērojot paritātes principu, realizēt nepieciešamo pārvadājumu apjomu, kas veicinās abu valstu ekonomisko attīstību,” uzsvēra A.Matīss.

Sanāksmes laikā puses apmainījās ar informāciju par pārvadājumu attīstību starp abām valstīm, apliecinot gandarījumu, ka to apjoms pēdējo gadu laikā būtiski palielinājies.

Baltkrievijas pārstāvji informēja par praktiskajām izmaiņām muitas procedūrās, kas ļauj preces atmuitot Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas muitas savienības ietvaros, un par ieguvumiem no muitas kontroles atcelšanas uz šo valstu iekšējām robežām no šā gada 1.jūlija.

Delegācijas pārrunāja arī citus aktuālus sadarbības jautājumus transporta jomā.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!