• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar sabiedrisko organizāciju vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2011., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.08.2011., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar sabiedrisko organizāciju vadītājiem

22.augustā Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Andri Jaunsleini, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidentu Vitāliju Gavrilovu un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru.

Tikšanās tika organizēta pēc LPS, LDDK un LBAS lūguma, lai apspriestu šo organizāciju kopīgi sagatavotās un organizāciju vadītāju parakstītās strukturālo reformu vadlīnijas un priekšlikumus Latvijas valsts attīstībai.

Izklāstot vadlīniju būtību un mērķus, sarunas partneri uzsvēra, ka ir jāatjauno sabiedrības uzticība varai, jo “Eurostat” dati joprojām uzrāda, ka Latvijas sabiedrībā ir augstākā neuzticēšanās politiskajai varai Eiropas Savienībā; jānovērš disproporcija starp sociālo sistēmu, nodarbinātību un nodokļu maksāšanu, kas ir ļoti nozīmīgs jautājums ēnu ekonomikas kontekstā un legālas nodarbinātības un darba tirgus aktivizēšanā. Vienlaikus jānovērš strukturālās disproporcijas publiskajā pārvaldē, jo valdības partneri uzskata, ka ministriju un aģentūru skaits joprojām ir liels, birokrātijas apjoms nav samazinājies, pakalpojumu apjoms nav pārskatīts un to aktualitāte iedzīvotājiem jāizvērtē pēc būtības. Kā vienu no pamatuzdevumiem turpmākajai izpildvaras darbībai tikšanās dalībnieki atzīmēja vienotu politikas plānošanas, ieviešanas un finansēšanas sistēmas izveides nepieciešamību, lai apstiprinātie plāni būtu sasaistīti ar budžetu, bet to izpilde – ar atbildību un atalgojumu.

Valsts prezidents izteica gandarījumu par triju organizāciju partnerību un spēju vienoties par būtiskākajiem reformu virzieniem jeb vadlīnijām, kas pēc būtības ir principi, pēc kuriem izvērtēt, vai politiķi izprot vai neizprot šo jautājumu aktualitāti, spēj vai nespēj tos risināt, kā arī aicināja partnerus sekot līdzi politisko partiju programmām un informēt sabiedrību par partiju spēju īstenot nepieciešamās reformas. Vienlaikus A.Bērziņš un sarunas dalībnieki vienojās par sadarbību pēcvēlēšanu periodā, vērtējot iespējamos koalīcijas modeļus un personāliju atbilstību valsts attīstības mērķu īstenošanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!