• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2011., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.08.2011., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Andris Bērziņš: Labdien! Mēs pārrunājām jautājumu par situāciju pasaulē un Eiropā un Latvijas vietu un iespējām nākotnē. Visas analīzes šobrīd rāda, ka Latvijas pozīciju droši varētu vērtēt kā piesardzīgi pozitīvu.

Otrkārt, mēs apmainījāmies domām un izvērtējām situāciju, kāda šobrīd ir “airBaltic” sakarā. Premjers iezīmēja tās attīstības scenāriju. Divu nedēļu laikā būs jāsavāc pietiekama informācija. Varētu teikt, ka šis process attīstās pietiekami labi, lai nonāktu pie konkrēta labākā risinājuma.

Jautājums: Prezidenta kungs, vai tas, ka jūs jau vairākas nedēļas neesat virzījis uz Saeimu jautājumu par tieslietu ministra Aigara Štokenberga demisijas pieprasījumu neliecina par to, ka jūs paužat vismaz netiešu atbalstu “Vienotībai” vai Štokenberga kungam?

A.Bērziņš: Visi jautājumi, ieskaitot šo, visu laiku ir procesā. Tiek vākta informācija par jautājumiem, kuri ir iesniegti. Atbilde uz šo brīdi ir tāda, ka šajā gadījumā vēl nav pietiekamas informācijas, lai to liktu Saeimas darba kārtībā. Tikpat labi, ja es virzīšu šo jautājumu, jūs man teiksit, ka es atbalstu šos divus politiskos spēkus. Ar tādu pašu pārliecību jūs man to apgalvosit.

Jautājums: Kad jūs pieņemsit savu galīgo lēmumu?

A.Bērziņš: Kad būs savākta pietiekama informācija, tikai tajā gadījumā. Bet tas attiecas uz visiem jautājumiem, ne tikai šo.

Jautājums: Pagājušajā nedēļā koalīcijā bija diezgan lieli asumi no premjera puses – tika pieļauta satiksmes ministra demisija. Pēc tam kā atbilde sekoja ZZS atbildes draudi, ka tādā gadījumā arī pati valdība varētu krist. Kā jūs vērtējat, cik produktīvas koalīcijā ir tādas attiecības nepilnu mēnesi pirms vēlēšanām?

A.Bērziņš: Šis jautājums, protams, ir ļoti svarīgs, bet politika ir kompromiss. Man ir prieks, ka kompromiss ir panākts un tiek risināts jautājums, nevis meklēts, kurš būtu politiski vainīgais. Domāju, ka tas šajā brīdī būtu labākais risinājums.

Jautājums: Jautājums par “airBaltic” – kā jūs uzskatāt, krīzes laikā, kad vēl jākonsolidē budžets par aptuveni 100 miljoniem latu, vai ir lietderīgi ieguldīt “airBaltic” tik daudz miljonus? Ir runa par 60 miljoniem vai mazāk. Vai tas, jūsuprāt, šobrīd ir lietderīgi?

A.Bērziņš: Redziet, nav jau tāds lēmums pieņemts. Tiek izvērtēta situācijas attīstība. Es sapratu no premjera, ka divu nedēļu laikā tiks dots vērtējums šai situācijai. Šis jautājums nav tik vienkārši novērtējams un nomērāms, cik vajag ieguldīt un kā vajadzētu rīkoties.

Žurnāliste: Bet jāiegulda būs katrā gadījumā – vai nu pērkot akcijas, vai nu ieguldot pamatkapitālā.

A.Bērziņš: Acīmredzot pēc divām nedēļām mēs varēsim konkrēti spriest par to.


Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas transkripts pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 24.augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!