• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par pašvaldības lomas stiprināšanu veselības aprūpē Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2011., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 23.augustā

Vēl šajā numurā

26.08.2011., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par pašvaldības lomas stiprināšanu veselības aprūpē Rīgā

24.augustā Veselības ministrijā notika Veselības ministrijas un Rīgas domes Veselības aprūpes koordinācijas padomes sēde, kuras laikā tika pārrunāti vairāki jautājumi par primāro veselības aprūpi un veselības veicināšanu.

Veselības ministrijas speciālisti Rīgas domes pārstāvjus informēja par nesen uzsākto ģimenes ārstu iesaisti brīvprātīgā papildu pieejamības un kvalitātes programmā, norādot, ka no Rīgas reģiona šai programmai ir pieteikušies 14 ārsti, kopumā Latvijā pieteikušies 118 ārsti. Sēdes dalībnieki vienojās, ka turpinās ģimenes ārstu informēšanu par jauno programmu, lai 2012.gada sākumā, kad notiks nākamā pieteikšanās, atsaucība būtu vēl lielāka.

Turpinot diskusiju par pašvaldības lomas stiprināšanu veselības veicināšanā, Veselības ministrijas speciālisti iepazīstināja ar sākto darbu veselības veicināšanas vadlīniju tapšanā pašvaldībām, kurās, līdzīgi kā ģimenes ārstu brīvprātīgā kvalitātes programmā, būs noteikti vairāki kritēriji, pēc kuriem varēs vērtēt pašvaldību darbību tieši iedzīvotāju veselības veicināšanā. Par galvenām mērķa grupām izvirzītas pirmsskolas un skolas vecuma bērni, pieaugušie, gados vecie cilvēki, jaunās māmiņas, kā arī jaunās ģimenes. Rīgas domes pārstāvji atzinīgi vērtēja iesākto darbu, jo minētās vadlīnijas ļaus precīzāk definēt pašvaldības uzdevumus veselības veicināšanā.

Sēdes noslēgumā tika pārrunāti vairāki jautājumi gan par ģimenes ārstu prakšu darbību, gan stacionāru darbību Rīgā, īpaši tika uzsvērta labā sadarbība, kas izveidojusies starp Veselības ministriju un Rīgas domi dažādu lēmumu pieņemšanā un koordinēšanā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!