• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ciešāku sadarbību ar Gruziju reģionālās attīstības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2011., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Materiālās palīdzības fonda izveidi

Vēl šajā numurā

26.08.2011., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ciešāku sadarbību ar Gruziju reģionālās attīstības jomā

Latvija un Gruzija turpmāk ciešāk sadarbosies reģionālās attīstības jomā, daloties pieredzē par pašvaldību telpisko plānošanu, pašvaldību darbu un vairākiem citiem jautājumiem – to paredz Saprašanās memorands, ko 24.augustā parakstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis un Gruzijas reģionālās attīstības un infrastruktūras ministrs Ramazs Nikolašvili.

Par nepieciešamību parakstīt saprašanās memorandu abi ministri vienojās šopavasar, kad R.Vējonis oficiālā vizītē apmeklēja Gruziju.

“Gruzija ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris, un esmu gandarīts, ka varēsim šai valstij sniegt atbalstu un dalīties pieredzē jomās, kurās esam jau daudz sasnieguši,” atzīst R.Vējonis.

Līdz ar dokumenta parakstīšanu turpmāk Latvijas un Gruzijas speciālisti dalīsies pieredzē par reģionālās attīstības projektu gatavošanu un ieviešanu, administratīvā sloga mazināšanu, pašvaldību darba organizāciju un telpisko plānošanu.

Pašvaldību un reģionālajām iestādēm iecerēts arī organizēt apmācības par dažādu starptautisko finanšu līdzekļu apguvi.

Gruzijas reģionālās attīstības un infrastruktūras ministrijas delegācija ministra R.Nikolašvilli vadībā vizītē Latvijā uzturas līdz 26.augustam. 25.augustā viesi R.Vējoņa pavadībā dosies uz Cēsīm, lai iepazītos ar šajā pilsētā īstenoto zaļo investīciju shēmu un apmeklētu Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centru, bet 26.augustā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā piedalīsies diskusijā par projektiem infrastruktūras jomā un sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem.

Maija Pētermane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!