• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2011., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu premjeru nedēļas nogales tikšanos

Vēl šajā numurā

30.08.2011., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Dānijā

28.augustā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis kopā ar pārējiem Baltijas valstu ārlietu ministriem piedalījās Dānijas Karalistes kroņprinča Frederika sniegtajās svinīgajās vakariņās par godu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas divdesmitgadei.

Ārlietu ministrs uzsvēra Dānijas būtisko lomu Latvijas neatkarības atjaunošanā pirms divdesmit gadiem. Tieši Dānija bija pirmā ES dalībvalsts, kas, nesaskaņojot ar citām, nolēma atzīt Baltijas valstu neatkarību un bija pirmā valsts, kas parakstīja līgumu ar Latviju par diplomātisko attiecību atjaunošanu. Darbam uz Latviju 1991.gadā tika nosūtīts pieredzes bagāts dāņu diplomāts, pirmais Latvijā akreditētais ārvalstu diplomāts Oto Borhs.

Ģ.V.Kristovskis akcentēja, ka deviņdesmito gadu sākumā Kopenhāgenā atradās Baltijas valstu informācijas biroji, kur ar aktīvu Dānijas valdības atbalstu notika neatkarības atgūšanai būtisku ārpolitisko aktivitāšu koordinēšana. Nozīmīgs bija Dānijas valdības lēmums Baltijas valstu galvaspilsētās atvērt Dānijas Kultūras institūta birojus.

Ministrs augstu novērtēja Dānijas politisko atbalstu Latvijas un pārējo Baltijas valstu dalībai ES, kā arī Dānijas palīdzību ES likumdošanas pārņemšanai. Svarīgs bija arī Dānijas sniegtais atbalsts Latvijas Bruņoto spēku izveidē, to iesaistei starptautiskās sadarbības mehānismos un Latvijas iestājai NATO.

“Šobrīd Latvija un Dānija ir cieši partneri Eiropā un Baltijas jūras reģionā, tām ir kopīgas intereses un redzējums dažādās jomās. Latvija ir ieinteresēta, lai abu valstu attiecības turpinātu attīstīties tikpat dinamiski arī nākotnē,” uzsvēra Ģ.V.Kristovskis.

Viens no neseniem labas praktiskās sadarbības piemēriem ārlietu jomā ir 2010.gadā Latvijas un Dānijas augsta līmeņa ziņotāju izstrādātais Ziņojums par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību.

Svinīgajās vakariņās par godu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanai no Latvijas piedalījās arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!