• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kultūras ministres darba vizīti Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2011., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Meksikas gaisa satiksmes nolīgumu

Vēl šajā numurā

30.08.2011., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kultūras ministres darba vizīti Zviedrijā

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte 27.augustā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā pateicās par Zviedrijas sabiedrības atbalstu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā. Pieminot Baltijas Ceļa akciju un Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20.gadskārtu, Stokholmā tika veidota cilvēku ķēde no Raula Vallenberga laukuma līdz Bervaldhallei. Turot rokā visu triju Baltijas valstu karodziņus, tajā piedalījās arī Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, kurš ir ārkārtīgi nozīmīga personība Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā.

“Tad, kad mēs stāvējām Baltijas Ceļā, būvējām barikādes, lai aizstāvētu savu parlamentu, mēs balstījāmies ticībā, ka mums ir tiesības uz brīvām, neatkarīgām valstīm. Vēlos no sirds pateikties stokholmiešiem, kuri katru pirmdienu pulcējās, lai atbalstītu Baltijas valstu centienus,” norādīja S.Ēlerte.

Kultūras ministre vizītē Stokholmā satikās arī ar Zviedrijā dzīvojošās latviešu kopienas pārstāvjiem, kopīgi ar Lietuvas un Igaunijas kultūras ministriem tikās ar Zviedrijas kultūras un sporta ministri Lēnu Adelsonu Lijerotu.

Tāpat kultūras ministre piedalījās Baltijas jūras festivāla atklāšanā. Festivāls dibināts 2003.gadā, tas izveidojies par vienu no ievērojamākiem Ziemeļeiropas vasaras notikumiem.

Atklāšanas koncertā Bervalda zālē Latviju pārstāvēja Latvijas Radio koris. Ņemot vērā Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20.gadskārtu, atklāšanas koncertā skanēja Baltijas valstu komponistu darbi. Latvijas Radio koris atskaņoja Pētera Vaska opusu “Zīles ziņa”.

Andris Saulītis, ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!