• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Valsts prezidenta pārstāvi UNESCO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2011., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.08.2011., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Valsts prezidenta pārstāvi UNESCO

Valsts prezidents Andris Bērziņš 30.augustā Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidenta pārstāvi UNESCO Ojāru Spārīti (attēlā), lai pārrunātu O.Spārīša darbības turpināšanu kā Valsts prezidenta pārstāvim UNESCO un organizācijas aktualitātes.

O.Spārītis informēja Valsts prezidentu par savu līdzšinējo veikumu Latvijas nacionālajā UNESCO komisijā, kurā viņš darbojas kā Valsts prezidenta pārstāvis. O.Spārītis pastāstīja par darbību Starptautiskajā kultūras pieminekļu komisijā (ICOMOS), par ikgadējiem Eiropiādes nacionālās kultūras popularizēšanas pasākumiem un to nozīmi, kā arī par Leipcigas gadatirgu un tā mesēm, kur O.Spārītis veic kuratora pienākumus. Valsts prezidenta pārstāvis UNESCO pasniedza Valsts prezidentam Latvijas zinātnieku sagatavotu grāmatu “Vide un ilgtspējīga attīstība”, kas iztulkota angļu valodā un šobrīd tiek plaši izmantota kā mācību līdzeklis arī citās Eiropas valstīs.

A.Bērziņš un O.Spārītis vienojās arī par turpmāku sadarbību jautājumos, kas skar kultūras mantojumu un tā saglabāšanu, kā arī citos aspektos, kas attiecas uz laikmetīgo mākslu un tās popularizēšanu Latvijā. Valsts prezidents saņēma uzaicinājumu apmeklēt ikgadējo Latvijas Mākslas akadēmijas studentu gadatirgu “Jarmarka”, kas notiek pirms Ziemassvētkiem, un šo uzaicinājumu pieņēma.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!