• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - apsveicot Latvijas pareizticīgos Lieldienās - sarunā ar Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonda pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1999., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: - pieņemot Itālijas ārējās tirdzniecības ministru - sarunā ar Japānas vēstnieku

Vēl šajā numurā

13.04.1999., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— apsveicot Latvijas pareizticīgos Lieldienās

Valsts prezidents piektdien, 9.aprīlī, nosūtīja apsveikumu Rīgas un visas Latvijas pareizticīgo Baznīcas arhibīskapam tēvam Aleksandram.

Apsveikumā G.Ulmanis sveic tēvu Aleksandru un visas Latvijas pareizticīgās draudzes Lieldienās.

"Lieldienu laiks nāk ar pārdomām par ciešanām un Kristus atkalnākšanas prieku, nesot gaišu ticības apliecinājumu un cerību nākotnei," vēlot priecīgas Lieldienas un svētku noskaņu domās un darbos, apsveikumā raksta G.Ulmanis.

— sarunā ar Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonda pārstāvjiem

Ceturtdien, 8.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonda pārstāvjiem: Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku, kultūras ministri Karinu Pētersoni un Arvilu Ašeradenu.

Valsts prezidents tika informēts par neseno vizīti UNESCO, kuras laikā šīs starptautiskās organizācijas eksperti atzinīgi novērtējuši Nacionālās bibliotēkas projektu. UNESCO paudusi gatavību rudenī pieņemt rezolūciju par atbalstu bibliotēkas celtniecībai. Sarunas gaitā tika uzsvērts, ka UNESCO augstu novērtēta Valsts prezidenta vizīte Parīzē pagājušā gada oktobrī, kuras laikā pārrunāta bibliotēkas celtniecības iecere, un tas ir veicinājis Nacionālās bibliotēkas projekta izvērtēšanu ekspertu lokā.

Sarunā Valsts prezidents uzsvēra, ka tagad ir būtiski apzināties un veicināt sapratni par Nacionālās bibliotēkas nepieciešamību valstī. Tika pārrunāta arī citu valstu pieredze nacionālo bibliotēku celtniecībā un darba organizēšanā, piemēram, Vācijas Nacionālajā bibliotēkā Frankfurtē. Valsts prezidents atzina, ka jaunā bibliotēka būs ne vien arhitektoniski augstvērtīga, bet arī atbildīs mūsdienu modernajām prasībām. Sarunā atzīts, ka turpināms iesāktais darbs, lai veicinātu starptautiski atzītā projekta īstenošanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!