• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Ata Kronvalda balvas labākajiem skolotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2011., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

01.09.2011., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Ata Kronvalda balvas labākajiem skolotājiem

30.augustā Rīgas pilī: Valsts prezidents Andris Bērziņš, izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks un Ata Kronvalda fonda valdes loceklis Māris Vītiņš kopā ar šāgada Kronvalda balvas laureātēm                                                                    Foto: VPK

Valsts prezidents Andris Bērziņš 30.augustā Rīgas pilī svinīgas ceremonijas laikā pasniedza Ata Kronvalda prēmijas un goda zīmes pieciem skolotājiem par ilggadēju un ievērojamu ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā un skolēnu zinātniskās pētniecības darbu vadīšanā.

"Mana visciešākā pārliecība ir, ka Latvijas ceļš uz patiesu labklājību ir tikai caur izglītību. Mežs būs elpošanai, bet izglītība būs tas drošākais pamats, ar ko mēs iesim uz priekšu. Man ir prieks šodien pasniegt goda rakstus vieniem no Latvijas labākajiem skolotājiem, kurus izraudzījies Ata Kronvalda fonds. Man šķiet, šī balva ir labs pamudinājums arī pārējiem skolotājiem, lai būtu uz ko censties. Jūsu darbs prasa pacietību, bet reizē tas ir arī viss jūsu dzīves piepildījums, jo skolotājs ir cilvēks, kas stāv pāri mums," sveicot pedagogus, norādīja Valsts prezidents. Viņš novēlēja, lai skolotāji arī savā darbā ar savām zināšanām vienmēr stāvētu pāri visiem un sniegtu nepieciešamās zināšanas.

Ata Kronvalda prēmijas šogad saņēma Rēzeknes Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Irēna Prikule, Madonas Valsts ģimnāzijas ģeogrāfijas skolotāja Laimdota Jansone, Baldones vidusskolas fizikas un matemātikas skolotāja Mārīte Eglīte, Rīgas Franču liceja vēstures skolotāja Aija Kļaviņa un Madonas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Līga Ragaine.

Svinīgā ceremonijā Rīgas pilī skolotājas saņēma Valsts prezidenta un Ata Kronvalda fonda prezidenta Henrika Danusēviča parakstītus diplomus un medaļu ar Ata Kronvalda attēlu, kurus veidojusi māksliniece Elita Viliama, kā arī vienreizējo 300 latu stipendiju katra.

Ata Kronvalda prēmija tiek pasniegta kopš 1989.gada, un pavisam godalgas saņēmuši 125 izcili izglītības darbinieki. Galvenie kritēriji Ata Kronvalda prēmijas piešķiršanai ir pretendenta mācīto skolēnu iegūtie apbalvojumi Latvijas mēroga un starptautiskajās olimpiādēs un zinātnisko darbu konkursos, talantīgo skolēnu vajadzībām izstrādāti un publicēti mācību līdzekļi, kā arī talantīgo skolēnu izglītošanai paredzētu valsts vai rajona mēroga pasākumu organizēšana.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!