• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.1999., Nr. 112/113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.04.1999., Nr. 112/113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— par palīdzību bēgļiem no Kosovas

Latvijas valdība uzskata, ka situācija Kosovā un tās kaimiņteritorijās šobrīd ir kritiska. Belgradas režīma īstenotās etniskās tīrīšanas politikas rezultātā savas mājas nācies pamest vairāk nekā pusotram miljonam cilvēku — tas ir tikpat, cik puse Latvijas iedzīvotāju. Bēgļi tiek aplaupīti un pazemoti, viņu īpašums atņemts vai iznīcināts. Tādēļ starptautiskajai sabiedrībai jādara viss iespējamais, lai atvieglotu bēgļu stāvokli, un arī Latvijai ir jāsniedz sava palīdzība.

Latvijas tauta ir smagi cietusi abos pasaules karos, kad bēgļu gaitās devās simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju. Tādēļ arī mums ir morāls pienākums dot savu ieguldījumu Kosovas bēgļu likteņa atvieglošanā.

Izvērtējot iepriekšminētos aspektus, Latvijas valdība ir pieņēmusi lēmumu par palīdzības sniegšanu 100 000 ASV dolāru vērtībā bēgļiem nepieciešamo preču nosūtīšanai uz krīzes reģionu. Esam uzdevuši iekšlietu ministram izvērtēt patvēruma meklētāju uzņemšanas iespējas patvēruma centrā Muceniekos, ja radīsies šāda nepieciešamība. Vienlaikus uzskatām, ka mērķtiecīgāk būtu sniegt palīdzību bēgļu centriem, kas atrodas krīzes reģionam tuvākajās valstīs.

Esmu gandarīts, ka mūsu valstī palīdzības savākšanu un nosūtīšanu Kosovas bēgļiem ir gatavi veikt Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas pārstāvji. Bet vienlīdz svarīga būs Latvijas nevalstisko organizāciju, uzņēmumu, vienkārši mūsu cilvēku iesaistīšanās šādas palīdzības sarūpēšanā.

Latvijas ieguldījums būs proporcionāls tās iespējām, taču šobrīd ir svarīgi demonstrēt savu labo gribu un apņemšanos, aizstāvot kopējas vērtības un cilvēcību.

Vilis Krištopans,

Ministru prezidents

1999. gada 13. aprīlī

— par NATO integrācijas padomes sēdi

Kā iepriekš plānots, šodien manā vadībā notika NATO integrācijas padomes otrā sēde, kuras darba kārtībā tika izskatīti trīs šobrīd nozīmīgi jautājumi. Par notikumu attīstību Kosovā ziņojumu sniedza ārlietu un aizsardzības ministri. Padome nolēma, ka šodien Ministru kabineta sēdes darba kārtībā nepieciešams iekļaut jautājumu par iespējamu Kosovas bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Uzskatu, ka Latvijai, kuras tauta šajā gadsimtā ir pārcietusi okupāciju un deportācijas, daudziem tūkstošiem dodoties bēgļu gaitās, ir morāls pienākums atbalstīt iespējamu bēgļu uzņemšanu Latvijā, galīgo lēmumu par šo jautājumu pieņemot Ministru kabinetā.

NATO integrācijas padome rekomendēja Ministru kabinetam atbalstīt NBS medicīnas vienības nosūtīšanu uz Albāniju NATO vadītajā humanitārajā operācijā.

Uzskatu, ka šie soļi apliecina Latvijas stingro gribu kļūt par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, tādēļ arī šajā NATO integrācijas padomes sēdē tika apspriesta Latvijas gatavošanās Vašingtonā gaidāmajai NATO dalībvalstu vadītāju sanāksmei.

Vilis Krištopans,

NATO integrācijas padomes vadītājs,

Ministru prezidents

1999.gada 13.aprīlī

— sarunā ar Finansu ministrijas vadību

Vakar, 13. aprīlī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Finansu ministrijas vadību, lai apspriestu rīcības plānu Deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbību izpildei. Ministru prezidents piekrita Valsts ieņēmumu dienesta iesniegtajiem priekšlikumiem par muitas procedūras atvieglošanu un kontroles pastiprināšanu, akcentējot ne tikai tādas kontrabandas preces kā tabaka un alkohols, bet arī pārtikas produktus.

V.Krištopans uzdeva Ekonomikas ministrijai paātrināt priekšlikumu izstrādi Ministru kabineta noteikumiem par pašvaldību parādu kapitalizāciju.

Ministru prezidenta biroja vadītājam Mārtiņam Bondaram uzdots sagatavot vēstuli Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai par likumprojekta "Par ienākumu nodokli" tālākvirzīšanu. Likums ir pieņemts Saeimā pirmajā lasījumā, bet, lai tas sāktu darboties 2000.gada 1.janvārī, ir svarīgi paātrināt tā pieņemšanas gaitu.

— par finansu un banku politiku

Ministru prezidents Vilis Krištopans uzskata, ka iekšzemes uzņēmumu un privātpersonu noguldījumu kopapjoma palielināšanās februārī, par ko informē Latvijas Bankas ikmēneša izdevums "Monetārais biļetens", ir pozitīvs rādītājs Latvijas tautsaimniecības attīstībā un liecina par valdības un Centrālās bankas pareizu politiku finansu un banku sektorā.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!