• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par brīvprātīgajiem novērotājiem 11.Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2011., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Kaimiņu politiku, miera procesiem Tuvajos Austrumos un situāciju arābu reģiona valstīs

Vēl šajā numurā

06.09.2011., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par brīvprātīgajiem novērotājiem 11.Saeimas vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicina iedzīvotājus kļūt par 11.Saeimas vēlēšanu brīvprātīgajiem novērotājiem un vēlēšanu dienā sekot līdzi balsošanas norisei un balsu skaitīšanai vēlēšanu iecirkņos.

Par 11.Saeimas vēlēšanu brīvprātīgo novērotāju var kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš vēlēšanu dienā būs sasniedzis vismaz 16 gadu vecumu, būs sekmīgi apguvis CVK mācību kursu "Saeimas vēlēšanu sarīkošana" un aizpildījis brīvprātīgā novērotāja reģistrācijas anketu. Mācību kurss pieejams CVK mājaslapā www.cvk.lv sadaļā "11.Saeimas vēlēšanas/Brīvprātīgie novērotāji".

Reģistrēties par  11.Saeimas vēlēšanu brīvprātīgo novērotāju iespējams līdz 15.septembrim.

Pēc mācību kursa apgūšanas un reģistrācijas anketas aizpildīšanas novērotājs e-pastā saņems CVK brīvprātīgā novērotāja pilnvaru, kas jāizdrukā un kopā ar personu apliecinošu dokumentu vēlēšanu dienā jāuzrāda vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājam.

CVK atgādina, ka bez CVK pilnvarotajiem novērotājiem tiesības novērot 11.Saeimas vēlēšanas ir partiju un partiju apvienību pilnvarotajiem novērotājiem, pašvaldību vēlēšanu komisiju pilnvarotajiem novērotājiem, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kā arī CVK un pašvaldību vēlēšanu komisiju locekļiem.

Visi vēlēšanu novērotāji aicināti laikus iepazīties gan ar CVK izstrādāto mācību kursu "Saeimas vēlēšanu sarīkošana", gan ar Saeimas vēlēšanu likumu un CVK instrukcijām, kas reglamentē balsošanas norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos.

Projektu "Brīvprātīgie novērotāji" CVK līdz šim īstenojusi jau divas reizes – 10.Saeimas vēlēšanās un šā gada tautas nobalsošanā par 10.Saeimas atlaišanu. 10.Saeimas vēlēšanās iespēju kļūt par vēlēšanu novērotāju izmantoja 218, bet tautas nobalsošanā – 65 Latvijas iedzīvotāji.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!