• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Melnkalnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2011., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienošanos ar Franciju par kravu transportu uz Afganistānu

Vēl šajā numurā

06.09.2011., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Melnkalnē

5.septembrī Podgoricā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Melnkalnes ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Milanu Ročenu, un abas amatpersonas atzina, ka Latvija var kalpot kā labs piemērs Melnkalnei reformu veikšanā gan aizsardzības jomā, gan citos sektoros.

A.Pabriks tikšanās laikā norādīja, ka pasaules ekonomiskās krīzes iespaidā Latvijai bija jāveic radikālas reformas, lai mazinātu valsts pārvaldes izdevumus, un šobrīd mūsu valsts var kalpot kā piemērs citām krīzē nonākušām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kā arī Melnkalnei, kura vēl ir ceļā uz dalību šajā organizācijā. "Reformas ir padarījušas valsts administrāciju efektīvāku, un tā ir pieredze, ar kuru esam gatavi dalīties," uzsvēra A.Pabriks. Tāpat viņš informēja par Latvijas veiktajām reformām aizsardzības jomā, norādot, ka šobrīd līdzīgas reformas veic arī vairākas lielās NATO dalībvalstis, piemēram, Lielbritānija.

M.Ročens uzsvēra, ka integrācija NATO šobrīd ir viena no Melnkalnes ārpolitikas prioritātēm. Melnkalne jau ir sasniegusi labu progresu, taču Latvijas pieredze ceļā uz NATO, kā arī nesen īstenotās reformas Melnkalnei varētu būt noderīgas, lai šo mērķi sasniegtu ātrāk. Ārlietu ministrs pauda cerību, ka Melnkalne būs nākamā valsts, kas tiks uzņemta NATO, un ka tas būs papildu drošības signāls reģionam. Viņš arī norādīja, ka Baltijas valstu sadarbība aizsardzības jomā Melnkalnei ir kā labs piemērs. Šobrīd Melnkalne sadarbojas ar ASV Adrijas hartas ietvaros, un līdz šā gada jūlijam Melnkalne šajā sadarbības paktā bija prezidējošā valsts.

Tikšanās laikā Melnkalnes ārlietu ministrs Milans Ročens informēja Arti Pabriku, ka tiek plānota nerezidējošā vēstnieka nozīmēšana Latvijā. Savukārt A.Pabriks norādīja, ka Latvija izvērtē goda konsula nozīmēšanu Melnkalnē, lai intensificētu abu valstu attiecības ekonomikas un investīciju jomā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!