• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Latvijas Ordeņu kapitulā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2011., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235553

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas 2011.gada 8.septembra ārkārtas sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

07.09.2011., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Latvijas Ordeņu kapitulā

Pirmdien, 5.septembrī, Rīgas pilī: Valsts prezidents Andris Bērziņš (centrā), tiekoties ar jauno Ordeņu kapitula sastāvu (attēlā no kreisās) – kapitula locekļiem Māri Riekstiņu, Ainaru Penci, Karinu Pētersoni, Ordeņu kapitula kancleru Juri Bindi, kapitula locekļiem Ēriku Hānbergu un Gaidi Andreju Zeibotu
Foto:VPK

 

Valsts prezidents Andris Bērziņš 5.septembrī paziņoja, ka par Ordeņu kapitula kancleru ir uzaicinājis un iecēlis “Latvijas Mobilā telefona” prezidentu, Dr.oec. Vidzemes Augstskolas asociēto profesoru, Rīgas Tehniskās universitātes goda doktoru, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku Juri Bindi.

Savukārt par Ordeņu kapitula locekļiem apstiprināti valsts aģentūras “Latvijas institūts” direktore Triju Zvaigžņu ordeņa komandiere Karina Pētersone; rakstnieks un publicists Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Ēriks Hānbergs; viceadmirālis Viestura ordeņa lielkrusta komandieris Gaidis Andrejs Zeibots; ģenerālis Viestura ordeņa lielkrusta komandieris Ainars Pencis; Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks NATO Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris, Atzinības krusta lielvirsnieks Māris Riekstiņš un Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras vadītāja, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Pediatrijas klīnikas vadītāja, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle, profesore Dr.habil.med. Atzinības krusta virsniece Dace Gardovska.

Atbilstoši Valsts apbalvojumu likumam Ordeņu kapitula kancleru un locekļus ieceļ Valsts prezidents uz savu pilnvaru laiku. Ordeņu kapitula sastāvā ir Ordeņu kapitula kanclers, kas apbalvots ar vismaz vienu no augstākajiem valsts apbalvojumiem, un seši Ordeņu kapitula locekļi: divi no apbalvotajiem ar Triju Zvaigžņu ordeni, divi no apbalvotajiem ar Viestura ordeni un divi no apbalvotajiem ar Atzinības krustu.

Ordeņu kapitula pirmā sēde plānota oktobrī, lai lemtu par apbalvojumu piešķiršanu saistībā ar Latvijas Republikas proklamēšanas dienu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!