• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2011., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.09.2011., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Andris Bērziņš: Labdien! Mēs šodien izvērtējām situāciju "airBaltic". Mans viedoklis ir tāds, ka izteikt kaut kādu konkrētu vērtējumu par attīstību nav iespējams, jo notiek akcionāru sarunas.

Un šo sarunu rezultātā varētu izteikt precīzu vērtējumu par tālākajām attīstības iespējām. Mēs pārrunājām arī budžeta veidošanas situāciju un rīcību ar budžetu, kur es uzskatu, ka šis darbs Finanšu ministrijā notiek atbilstoši esošajai situācijai un tur problēmām nevajadzētu būt.

Jautājums: Prezidenta kungs, jau nemainīgi gadus četrus Latvijas sabiedrības atbalsts eiro valūtai ir tāds, ka aptuveni 50% ir pret. Kā jums šķiet, vai, ja Latvija izpildīs šos kritērijus un būs jāizšķiras, cik lielā mērā būtu jāņem vērā sabiedrības noskaņojums, pat ja, kā mēs zinām, likumdošana neprasa rīkot balsošanu?

A.Bērziņš: Katrā gadījumā ekonomiskās attīstības process, kura rezultātā mēs iegūsim bezdeficīta budžetu, un sevišķi, ja mums izdosies noturēt inflāciju, tad tajā brīdī, kad mēs būsim izpildījuši kritērijus, tad mēs arī varēsim izvērtēt eiro ieviešanas nepieciešamību. Es savu uzskatu neesmu mainījis, es neredzu nekādu citu alternatīvu, izņemot eiro, pie nosacījuma, ka mēs šos kritērijus izpildām. Tos nepieciešams izpildīt neatkarīgi no situācijas eirozonā. Un, vērtējot situāciju eirozonā, es nedomāju, ka tās lietas tur ir tik pesimistiskas attiecībā par eiro valūtu. Tur ir iespējas, risinājumi var būt tehniski sarežģīti, bet viņi ir Latvijai vajadzīgi.

Jautājums: Prezidenta kungs, jūs teicāt, ka tikai pēc atgriešanās no ASV sāksiet konsultācijas ar partijām, kas būs vēl 10 dienas pēc vēlēšanām. Vai jums nav bažas, ka šajā laikā, kad ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk jaunās valdības darbs pie budžeta, jūsu prombūtne līdz ar to partiju sarunas apgrūtinās vai nebūs arbitra no malas?

A.Bērziņš: Man šķiet, ka šīs 10 dienas būs tieši vērtīgas, lai varētu atrast to iespējamo kombināciju. Es neredzu problēmas šajā laika nobīdē – 28.septembrī mums jau ir darba kārtībā paredzētas tikšanās ar Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem. Ceru, ka tas viss notiks pietiekami ātri un ka partijas būs pietiekami sagatavojušās, un tas neaizkavēs nekādā gadījumā procesu.

Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas transkripts pēc Valsts prezidenta  Andra Bērziņa tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 7.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!