• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2011. gada 8. septembra lēmums Nr. 80 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2011., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.81

Par grozījumiem 2010.gada 2.oktobra Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijā "Balsu skaitīšana Saeimas vēlēšanās", lēmums Nr.67

Vēl šajā numurā

13.09.2011., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 80

Pieņemts: 08.09.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.80

Rīgā 2011.gada 8.septembrī

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju "Vēlēšanu zīmju elektroniskā skaitīšana Saeimas vēlēšanās".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāra p.i. R.Olehno


APSTIPRINĀTA
ar Centrālās vēlēšanu komisijas
2011.gada 8.septembra lēmumu Nr.80

Instrukcija
"Vēlēšanu zīmju elektroniskā skaitīšana Saeimas vēlēšanās"

1. Vēlēšanu zīmju elektronisko skaitīšanu uzsāk uzreiz pēc Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijā "Balsu skaitīšana Saeimas vēlēšanās" 1. – 28., 32.2., 32.4.punktos noteikto darbību paveikšanas un izpilda šādā secībā:

1.1. zīmju skenēšana;

1.2. zīmju automatizēta šķirošana pa sarakstiem;

1.3. neatpazīto zīmju manuāla šķirošana pa sarakstiem (ja tādas tiek konstatētas);

1.4. Balsu skaitīšanas protokola I daļas noformēšana un nosūtīšana;

1.5. zīmēs izdarīto atzīmju "+" un svītrojumu skaitīšana;

1.6. Balsu skaitīšanas protokola II daļas noformēšana un nosūtīšana;

1.7. zīmju iesaiņošana.

2. Uzsākot vēlēšanu zīmju elektronisku skaitīšanu, iecirkņa komisijas priekšsēdētājs nodrošina pilnvarotajiem novērotājiem un plašsaziņu līdzekļu pārstāvjiem iespēju netraucēti vērot skenēšanas un balsu skaitīšanas procesus.

3. Visi procesi – zīmju skenēšana, šķirošana, atzīmju "+ " un svītrojumu skaitīšana, kā arī protokolu noformēšana, drukāšana un nosūtīšana atspoguļojama vienlaicīgi vismaz uz diviem ekrāniem, no kuriem viens ir vērsts uz komisijas locekli, kurš strādā ar datoru, otrs - pārējiem komisijas locekļiem un novērotājiem, tādējādi nodrošinot šā procesa pārskatāmību. Kā otru ekrānu ieteicams izmantot papildus monitoru, televizoru, projektoru, interaktīvo projekcijas tāfeli vai līdzīgas iekārtas.

4. Visas derīgās vēlēšanu zīmes secīgi noskenē. Skenēšanas rezultātā konstatētajam zīmju kopējam skaitam jābūt vienādam ar aprēķināto zīmju kopējo skaitu.

5. Aprēķināto zīmju skaitu iegūst no derīgo aplokšņu skaita atņemot to aplokšņu skaitu, kurās nebija derīga balsojuma.

6. Ja noskenētais zīmju skaits nav vienāds ar aprēķināto zīmju skaitu, skenēšana jāveic atkārtoti. Pirms atkārtotās skenēšanas uzsākšanas dzēšams iepriekš noskenēto zīmju skaits, lai izvairītos no zīmju skaita divkāršošanās. Ja pēc atkārtotas skenēšanas veikšanas noskenētais zīmju skaits joprojām nav vienāds ar aprēķināto zīmju skaitu, par to informē augstāk stāvošās komisijas un turpmākās darbības veicamas saskaņā ar šo komisiju norādījumiem.

7. Katras vēlēšanu zīmes ieskenētais attēls saglabājams atsevišķā datnē (failā) ar unikālu un automatizēti piešķirtu nosaukumu.

8. Pēc zīmju skenēšanas pabeigšanas veicama zīmju automatizēta šķirošana pa deputātu kandidātu sarakstiem.

9. Ja kādas no zīmēm netiek automatizēti atpazītas (netiek noteikta šo zīmju piederība kādam no deputātu kandidātu sarakstiem) un tās netiek automatizēti pieskaitītas atbilstošajam deputātu kandidātu sarakstam, vēlēšanu komisija veic šo zīmju manuālu šķirošanu un pievienošanu atbilstošajam deputātu kandidātu sarakstam.

10. Iecirkņa komisija atbilstoši instrukcijai "Balsu skaitīšana Saeimas vēlēšanās" sagatavo (izdrukā, cauršuj, paraksta un apzīmogo) Balsu skaitīšanas protokola I daļu. Nosūta datus augstākstāvošai komisijai izmantojot Centrālās vēlēšanu komisijas centralizēto informācijas sistēmu.

11. Pēc tam veic vēlētāju atzīmju "+" un svītrojumu uzskaitīšanu vēlēšanu zīmēs. Ja vēlēšanu zīmē vēlētāja veiktā atzīme ir neskaidra, Iecirkņa komisija ar balsu vairākumu lemj par šīs atzīmes līdzskaitāmību. Vēlēšanu gaitas protokolā norāda vēlēšanu zīmes attēla numuru un pieņemto lēmumu.

12. Pēc visu atzīmju "+" un svītrojumu saskaitīšanas, atbilstoši instrukcijai "Balsu skaitīšana Saeimas vēlēšanās", sagatavo (izdrukā, cauršuj, paraksta un apzīmogo) Balsu skaitīšanas protokola II daļu. Nosūta datus augstākstāvošai komisijai izmantojot Centrālās vēlēšanu komisijas centralizēto informācijas sistēmu. Balsu skaitīšanas protokola abas daļas apvienojamas vienā dokumentā.

13. Derīgās vēlēšanu zīmes iesaiņo vienā sainī. Saini aizzīmogo. To paraksta vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs vai sekretārs. Parakstīties uz saiņiem ir tiesības arī klātesošajiem pilnvarotajiem novērotājiem.

14. Tālāk iecirkņa komisija rīkojas saskaņā ar Instrukcijas "Balsu skaitīšana Saeimas vēlēšanās" 49., 51.- 60.4.punktu.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāra p.i. R.Olehno

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!