• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - tiekoties ar Ministru prezidentu - atvadoties no Portugāles vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1999., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais 12. - 14. aprīlis

Vēl šajā numurā

15.04.1999., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 14.aprīlī, tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu. Sarunā pārrunātas iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes. Valsts prezidents informēja Ministru prezidentu par nākamnedēļ gaidāmo valsts vizīti Islandē un NATO galotņu tikšanos Vašingtonā.

Runājot par iekšpolitiku, izskatīta situācija valsts budžetā, šajā kontekstā spriests arī par sociālo jomu.

G.Ulmanis tikšanās gaitā aizsāka sarunu par Nacionālo bibliotēku, un amatpersonas vienojās drīzumā apspriesties par šī jautājuma tālāko virzību.

— atvadoties no Portugāles vēstnieka

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 14. aprīlī, pieņēma atvadu vizītē Portugāles vēstnieku Latvijā Paulo de Kastiljo ( Paulo Guilherme Pires de Lima de Castilho ).

Sarunā apspriestas Latvijas un Portugāles divpusējās attiecības. Pēc Valsts prezidenta teiktā, sadarbība starp abām valstīm kļūst arvien ciešāka un to intensitāti varētu sekmēt arī Portugāles kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts pieredze. Uzsverot Portugāles atbalstu Latvijai pēc iespējas drīzāk uzsākt iestāšanās sarunas ar ES, vēstnieks arī pauda viedokli, ka divpusējās attiecības varētu padziļināties ES kontekstā. G.Ulmanis informēja par Latvijas uzdevumiem un paveikto eirointegrācijā, stāstot par darbu sabiedrības sakļaušanā un ekonomiskās politikas jomā.

Valsts prezidents lūdza nodot sveicienus bijušajam Portugāles prezidentam Mario Suarešam, kurš ir bijis vizītē Latvijā. Savukārt vēstnieks atzīmēja, ka M.Suarešs augstu novērtējis G.Ulmaņa vizīti Portugālē 1995. gadā, kas devusi impulsu attiecību paplašināšanai.

Tikšanās gaitā apspriesti jaunumi pasaulē, tai skaitā notikumi Kosovā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!