• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - sarunā ar Bosnijas un Hercegovinas vēstnieku - pieņemot Bulgārijas vēstnieku - atvadoties no Portugāles vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1999., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: - tiekoties ar Ministru prezidentu - atvadoties no Portugāles vēstnieka

Vēl šajā numurā

15.04.1999., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— sarunā ar Bosnijas un Hercegovinas vēstnieku

Vakar, 14. aprīlī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Bosnijas un Hercegovinas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dr.Hasanu Dervisbegoviču.

Saeimas priekšsēdētājs sveica Bosnijas un Hercegovinas vēstnieku ar stāšanos amatā un izteica cerību, ka vēstnieka akreditācija veicinās abu valstu savstarpējo attiecību attīstību un aktivizēs sadarbību diplomātiskajā līmenī.

J.Straume informēja, ka abu valstu divpusējā sadarbība izpaudīsies, Latvijai aktīvi iesaistoties Bosnijas un Hercegovinas atjaunošanas procesā, tādējādi apliecinot savu spēju aktīvi sadarboties ar starptautisko sabiedrību Balkānu konflikta likvidēšanā.

H.Dervisbegovičs pastāstīja par situācijas attīstību Balkānu reģionā Kosovas konflikta kontekstā. Vēstnieks uzsvēra, ka miera nostiprināšanas procesa nodrošināšanā izšķiroša nozīme būs tālākai starptautiskās sabiedrības klātbūtnei un līdzdalībai.

— pieņemot Bulgārijas vēstnieku

Vakar, 14.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Bulgārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Jordanovu.

Saeimas priekšsēdētājs sveica Bulgārijas vēstnieku sakarā ar stāšanos amatā un izteica gandarījumu par Bulgārijas patieso ieinteresētību sadarbībā ar Latviju.

J.Straume atzīmēja, ka abas valstis vieno kopēji uzdevumi un problēmu risinājumu meklējumi Eiropas integrācijas procesos.

Tika apspriesti arī Eiropas drošības jautājumi un notikumu attīstība Balkānu reģionā, kā arī ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos saistīti jautājumi.

— atvadoties no Portugāles vēstnieka

Vakar, 14.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās arī ar Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Paulo Kastiljo.

Saeimas priekšsēdētājs izteica ieinteresētību attīstīt divpusējo sadarbību un padziļināt attiecības ar Portugāli. Līdz šim abu valstu attiecības nav bijušas plaši izvērstas, kas objektīvi skaidrojams ar valstu ģeogrāfisko izvietojumu un kopīgu interešu trūkumu.

Tika pārrunātas iespējas noslēgt bezvīzu līgumu starp Latviju un Portugāli. Abas puses bija vienisprātis, ka ekonomisko attiecību veicināšanai nākotnē veltāma pastiprināta uzmanība.

Saeimas priekšsēdētājs un Portugāles vēstnieks pārrunāja arī sadarbības iespējas parlamentu līmenī.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!