• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka vajadzībām veicamajiem karaspēka un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā, kā arī par savstarpējiem norēķiniem par šiem pārvadājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1993., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235786-par-latvijas-republikas-teritorija-uz-laiku-izvietoto-krievijas-federacijas-brunoto-speku-un-robezapsardzibas-karaspeka-vajadzi...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par muitas formalitāšu kārtošanu laikposmā, kad norit Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka izvešana no Latvijas Republikas teritorijas

Vēl šajā numurā

05.06.1993., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 02.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka vajadzībām veicamajiem karaspēka un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā, kā arī par savstarpējiem norēķiniem par šiem pārvadājumiem

Latvijas Republikas Valdība un Krievijas. Federācijas valdība (turpmāk tekstā — "Puses"),

vēloties noregulēt jautājumus, kas saistīti ar Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka (turpmāk tekstā — "Bruņotie spēki un Robežapsardzības karaspēks") un militāro kravu izvešanu no Latvijas Republikas teritorijas un noteikt savstarpējo norēķinu kārtību par šiem pārvadājamiem.

vienojās par sekojošo:

1. pants. Militāro pārvadājumu plānošana

1.1. Plānus militārajiem pārvadājumiem, kas saistīti ar Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka izvešanu no Latvijas Republikas teritorijas, Krievijas Federācijas Bruņoto spēku militārās sauksmes iestāžu pārstāvis Latvijas Dzelzceļā iesniedz Latvijas Dzelzceļa direkcijā ne vēlāk kā 14 diennaktis pirms plānojamā mēneša sākuma.

1.2. Steidzami, plānos neparedzēti operatīvie un sagādes rakstura pārvadājumi tiek pieteikti Latvijas Dzelzceļa direkcijai ne vēlāk kā 3 diennaktis pirms iekraušanas un tiek izpildīti saīsinātos termiņos ārpus noteiktajiem plāniem.

1.3. Militāru kravu nosūtītāji ne vēlāk kā 3 diennaktis pirms iekraušanas dekādes sākuma ar dzelzceļa stacijas (turpmāk tekstā - "stacija") priekšnieka un Krievijas Federācijas Bruņoto spēku militārās satiksmes iestāžu pārstāvju starpniecību iesniedz dekādes pieteikumus vagonu padevei ar sadalījumu pa iekraušanas dienām.

1.4. Analoģiski tiek veikta arī konteineros pārvadājamo militāro kravu un karadienestā esošo personu sadzīves priekšmetu nosūtīšana un pārvadājumu plānošana.

2. pants. Iekraušanas stacijas

2.1. Ievērojot Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka pastāvošo dislokāciju Latvijas Republikas teritorijā, militāro kravu iekraušanai un pārvadājumu dokumentu noformēšanai diennakts darba režīmā tiek noteiktas sekojošas stacijas:

2.1.1. operatīvo ešelonu iekraušanai — Liepāja, Ventspils. Tukums. Vaiņode, Skrundu, Dobele, Jelgava, Zālīte, Valmiera, Cēsis, Ropaži, Oškalni, Lilaste, Lielvārde, Krustpils, Mārciena, Gulbene, Daugavpils, Grīva, Rēzekne;

2.1.2. sagādes rakstura militāro kravu iekraušanai papildus šī panta 2.1.1. apakšpunktā noteiktajām stacijām — Glūda, Priekule, Garoza, Meitene, Zasulauks, Torņakalns, Bolderāja, Iļģuciems, Rīga-Preču I, Rīga-Preču II, Šķirotava, Čiekurkalns, Sarkandaugava, Mangaļi, Vangaži, Cekule, Vecāķi, Pļaviņas, Izvalda, Tirza, Zaļumi, Kuprava, Paplaka, Ogre, Lode, Saldus;

2.1.3. kategoriju kravu iekraušanai:

Ropaži, Cekule, Vecāķi, Lielvārde, Liepāja, Vaiņode, Lilaste, Ventspils-Dienvidu, Gijantari, Zālīte — uz sliežu pievedceļiem;

Lilaste, Oškalni, Jelgava, Dobele, Liepāja, Daugavpils, Krustpils, Gulbene — militāro ešelonu sastāva uz koplietošanas sliežu ceļiem.

3.pants. Militāro ešelonu un transporta kustības maršruti

3.1. Bruņoto spēku karaspēka daļu un Robežapsardzības karaspēka daļu vadība iepriekš saskaņo ar Latvijas Republikas vietējām un centrālajām valsts pārvaldes institūcijām karaspēkā kolonnu kustības maršrutus līdz iekraušanas stacijām.

3.2. Tiek noteikti šādi militāro ešelonu un transporta kustības maršruti pa Latvijas dzelzceļu no iekraušanas stacijām līdz Krievijas Federācijas pierobežas stacijām:

3.2.1. no iecirkņiem Jelgava — Liepāja (ieskaitot), Jelgava—Ventspils (ieskaitot), Jelgava —Krustpils (ieskaitot), Jelgava—Meitene (ieskaitot) ešeloni un transporti tiek virzīti  pa maršrutu Jelgava—Krustpils—Rēzekne un tālāk uz Sebežu vai Pitalovu;

3.2.2. no iecirkņiem Šķirotava—Valmiera (ieskaitot), Šķirotava—Pļaviņas (ieskaitot) un no Rīgas mezgla stacijām ešeloni un transporti tiek virzīti pa maršrutu Šķirotava -Krustpils -Rēzekne uz Sebežu vai Pitalovu;

3.2.3. no iecirkņa Daugavpils—-Rēzekne (ieskaitot) uz Sebežu vai Pitalovu;

no iecirkņiem Pļaviņas-—Gulbene un Ieriķi—Gulbene uz Pļaviņām—Rēzekni un tālāk uz Sebežu vai Pitalovu.

3.3. Tranzīta ešelonu un transporta kustība tiek veikta pa maršrutiem, ko saskaņojušas to valstu dzelzceļa transporta pārvaldes iestādes, pa kuru teritorijām tiek veikti pārvadājumi, kā arī Latvijas Republikas Aizsila ministrija.

4. pants. Vagonu sagatavošana

4.1. Slēgto vagonu sagatavošanu un aprīkošanu cilvēku pārvadāšanai un militāro kravu iekraušanai veic Latvijas Dzelzceļš, kas par samaksu nodrošina nepieciešamo daudzumu noņemamā armijas inventāra, nostiprināšanas materiālu, degvielu un sveču.

4.2. Slēgto vagonu sagatavošana un aprīkošana cilvēku pārvadāšanai tiek veikta Šķirotavas, Liepājas un Daugavpils stacijās.

4.3. Vagonu sagatavošana militāro kravu iekraušanai tiek veikla ar Rīgas, Liepājas un Daugavpils vagonu depo spēkiem.

5. pants. Ziemeļrietumu karaspēka grupas un Krievijas Federācijas Satiksmes ceļu ministrijas sadarbība ar Latvijas Dzelzceļu militāro pārvadājumu organizēšanā un nodrošināšanā

5.1. Krievijas Federācijas Satiksmes ceļu ministrija:

5.1.1. nodrošina ešelonu un transportu pieņemšanu no Latvijas dzelzceļa un pēc saskaņošanas ar Latvijas dzelzceļu nepieciešamības gadījumā tukšo vagonu padošanu un to atgriešanu atkārtotai iekraušanai, pirmām kārtām slēgto vagonu maršrutiem (grupām), kas domāti kategoriju kravām;

5.1.2. sniedz palīdzību Latvijas dzelzceļam slēgto kravas vagonu padošanā, kas rūpnīcas apstākļos speciāli aprīkoti militārās sardzes pārvadāšanai (sardzes vagoni);

5.1.3. cilvēku pārvadāšanai maksimāli izmanto Krievijas Federācijas Satiksmes ceļu ministrijas vagonu parka pasažieru vagonus.

5.2. Krievijas Federācijas bruņotie spēki Ziemeļrietumu karaspēka grupas personā par samaksu un, pamatojoties uz atsevišķu vienošanos, manevru darba veikšanai un militāro kravu pārvietošanai iedala Latvijas dzelzceļam dīzeļdegvielu un dīzeļeļļu, kā arī transporta līdzekļus, lai nogādātu iekraušanas stacijās lokomotīvju brigādes un sastādītāju un nostiprinājuma materiālus.

5.3. Savstarpēji saskaņotu lēmumu pieņemšanai jautājumos, kas saistīti ar militāriem pārvadājumiem un to veikšanas kontroli, Puses uzskata par lietderīgu uz Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēku izvešanas laiku no Latvijas Republikas teritorijas izveidot Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas operatīvās grupas, kā arī saglabāt Krievijas Federācijas Bruņoto spēku militārās satiksmes iestādes Latvijas dzelzceļā, paredzot to nodrošināšanu ar nepieciešamajiem sakaru līdzekļiem.

5.4. Jautājumos, kurus neietver šī vienošanās, Puses ievēro kravu pārvadājumu noteikumus, kas ir spēkā dzelzceļa satiksmē starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju, kā arī Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Krievijas Federācijas Satiksmes ceļu ministrijas līgumus un nolīgumus.

6.pants. Savstarpējie norēķini par militārajiem pārvadājumiem pa Latvijas dzelzceļu

6.1. Apmaksa par pasažieru pārvadājumiem visos gadījumos tiek veikta skaidrā naudā.

6.2. Norēķini par pārvadājumiem ar militārajiem ešeloniem (pasažieru vagonos, slēgtajos vagonos, kas aprīkoti cilvēku pārvadāšanai), ka arī par ar sadzīves priekšmetu pārvadājumiem konteineros, tiek veikti saskaņā ar militārajiem pieprasījumiem-pavadzīmēm (forma 2).

6.3. Norēķini par visu veidu kravu pārvadājumiem, izņemot šī panta 6.2.punktā minētos, par ritošā sastāva nomu, kā arī samaksa par vagonu padošanu un uzkopšanu un citi maksājumi tiek veikti saskaņā ar maksājumu uzdevumiem, čekiem pēc Latvijas Dzelzceļa noteiktajiem tarifiem.

6.4. Savstarpējie norēķini par militārajiem pārvadājumiem tiek veikti kārtībā, ko nosaka Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Krievijas Federācijas Satiksmes ceļu ministrijas 1992. gada 25. februāra līgums par tiešo dzelzceļa satiksmi.

6.5. Savstarpējie norēķini par militārajiem tranzīta pārvadājumiem tiek veikti pēc Vienotā tranzīta tarifa, ko Dzelzceļa sadarbības organizācijas komiteja pieņēmusi 1959. gada 1. janvārī.

6.6. Norēķini par vagonu sagatavošanu un aprīkošanu, nostiprinājuma materiāliem un ierīcēm tiek veikti, ņemot vērā veicamo darbu un materiālu vērtības kalkulāciju.

6.7. Pušu savstarpējie norēķini tiek veikti rubļos.

Pēc pārejas uz citu nacionālo valūtu savstarpējie norēķini tiek veikti abu Pušu savstarpēji saskaņotā valūtā.

7. pants. Šī vienošanās stājas spēkā parakstīšanas dienā un paliks spēkā līdz tajā paredzēto pārvadājumu beigām un norēķinu noslēgšanai par šiem pārvadājumiem Tā var tikt mainīta vai papildināta pēc Pušu vienošanās.


Vienošanās parakstīta Maskavā, 1993. gada 2. jūnijā, divos eksemplāros. Katrs latviešu un krievu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas Valdības
vārdā J.Dinevičs
Krievijas Federācijas Valdības
 vārdā G.Fadejevs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!