• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 7. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1999., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23580

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju Kosovā

Vēl šajā numurā

15.04.1999., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 7. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar pieciem likumiem, kas pieņemti Saeimā 11. martā, un sešpadsmit Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 9. martā. Saeima ratificējusi 1979. gada Bonnas konvenciju par migrējošo savvaļas dzīvnieku sugu aizsardzību. Konvencijā un tās pirmajā un otrajā pielikumā paredzēto saistību izpildi uzdots koordinēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Grozījumi izdarīti likumā "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai", "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem", Repatriācijas likumā un Poligrāfisko un citu izdevumu bezmaksas obligāto eksemplāru piegādes likumā.

Ministru kabineta izdotie "Noteikumi par dabas parkiem" nosaka Latvijā divdesmit vienu īpaši aizsargājamu teritoriju — dabas parku. Tādas ir Daugavas ieleja, Daugavas loki, Medumu ezeraine, Svente, Silene, Tērvete, Sauka, Dridža ezers, Salāju (Solovju) ezers, Riežupe, Abavas ieleja, Embūte, Salacas ieleja, Istras pauguraine, Gaiziņkalns, Cirīša ezers, Adamovas ezers, Beberbeķi, Piejūra, Doles sala un Talsu pauguraine. Pielikumos dotas dabas parku shēmas un robežu apraksti. Attiecībā uz Abavas ielejas dabas parku šie noteikumi stājas spēkā tikai ar 2000. gada 1. janvāri. Saskaņā ar Apsardzes darbības likumu izdoti "Noteikumi par apsardzes sertifikātu izsniegšanu fiziskajām personām" un "Apsardzes darbībā izmantojamo dienesta šaujamieroču iegādāšanās, glabāšanas un izsniegšanas kārtība". "Noteikumi par Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanu" nosaka ziņu pieprasīšanas kārtību un to izsniegšanas veidu — rakstiski, telefoniski vai izmantojot elektroniskos datu nesējus un tiešsaistes datu pārraidi. Reģistrā iekļautās ziņas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde telefoniski izsniedz valsts varas un pārvaldes institūcijām, pašvaldībām un to institūcijām, organizācijām un uzņēmumiem, kuriem deleģētas valsts pārvaldes funkcijas, tiesām un prokuratūrai, ja pārvalde šos ziņu pieprasītājus reģistrējusi un piešķīrusi tiem lietotāja identifikatoru (paroli). Noteikumi par kārtību, kādā kārtojami civildienestu ierēdņu kvalifikācijas eksāmeni, reglamentē civildienesta ierēdņa kandidāta pieteikšanos eksāmeniem, vispārīgās prasības attiecībā uz rakstu darba tematu un apjomu, eksāmenu komisijas tiesības un pienākumus, kā arī rezultātu vērtēšanu un sūdzību izskatīšanu. Grozījumi izdarīti "Profesionālās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas noteikumos". Saskaņā ar Enerģētikas likumu izdoti trīs noteikumi — grozījumi elektroenerģijas, gāzes un siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumos. "Dzīvnieku barības radioaktīvā piesārņojuma kontroles noteikumi" nosaka maksimāli pieļaujamo piesārņojuma daudzumu un kontroli, lai nepieļautu apstarošanu, kuras cēlonis varētu būt dzīvnieku barība ar paaugstinātu radioaktivitāti. Pielikumā dota tabula ar pieļaujamo piesārņojumu atsevišķām dzīvnieku sugām.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!