• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar "Latvia" pasaulē. Par Latviju pasaulei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1999., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir atmoda, un krīt sēkla Zemgales un Kurzemes zemē

Vēl šajā numurā

15.04.1999., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar "Latvia" pasaulē. Par Latviju pasaulei

Klajā nācis katalogs par mūsu valsti

LATVIA.JPG (11627 BYTES) Vakar, 14.aprīlī, mākslas muzejā "Arsenāls" tika atvērts katalogs "Latvija", kas tapis, pateicoties Ziemeļu ERAB (Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas) fondam sadarbībā ar "Biroju 2000", Latvijas Banku, Latvijas Attīstības aģentūru un vairākām valsts iestādēm un ministrijām.

Katalogs ir paredzēts izplatīšanai ERAB pilnvarnieku sanāksmē, kas notiks Londonā no šī gada 17. līdz 20.aprīlim. Tas tiks piedāvāts delegāciju pārstāvjiem sakarā ar ERAB pilnvarnieku sanāksmi Rīgā. Šī sanāksme ir ieplānota 2000.gadā no 20. līdz 23.maijam.

Kā atzina Māris Ēlerts, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors, kataloga galvenais uzdevums un tā izdošanas mērķis ir ieinteresēt ārvalstu uzņēmējus un finansistus apmeklēt, kā arī iepazīt Rīgu un Latviju.

Kataloga "Latvija" tirāža ir 10 000 eksemplāru, un tas ir angļu valodā. Londonas sanāksmē tiks prezentēti 4 000 kataloga numuri. Katalogu ievada Latvijas Ministru prezidenta Viļa Krištopana raksts.

Izdevumā var izlasīt īsu Latvijas vēstures apskatu, par valsts politiskajiem un starptautiskajiem panākumiem, kā arī par stabilo ekonomisko izaugsmes gaitu un pašreizējo stāvokli. Rodama informācija par eksporta un investīciju apjoma palielināšanos.

Visplašāko un noderīgāko informāciju, kā uzskata Selga Laizāne, ERAB pilnvarnieku gada sanāksmes Rīgā koordinācijas centra SIA "Birojs 2000" direktore, ārvalstu uzņēmēji un finansisti gūs no katalogā ietvertajām intervijām ar Latvijas lielo uzņēmumu vadītājiem. Intervijās paustas uzņēmēju domas un uzskati par ekonomisko situāciju un vidi Latvijā, par to, cik tā ir labvēlīga un pievilcīga potenciālajiem ārvalstu investoriem un uzņēmējiem uzsākt savu darbību Latvijā, kādas, viņuprāt, ir Latvijas tirgus perspektīvas un nākotnes ieceres, cik veiksmīgi viņi vērtē sadarbību ar ERAB. Savas domas un pārliecību izsaka Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts, Latvijas Unibankas prezidents Andris Bērziņš, SIA "Lattelekom" prezidents Gundars Strautmanis, SIA "Pakenso Baltika" menedžmenta direktors Viesturs Tamušs un citi Latvijas uzņēmumu vadītāji.

Izdevumam ir patiesi laba poligrāfiskā kvalitāte, kuru nodrošināja "Jāņa sēta" Cēsīs. Krāsu fotogrāfijās ir redzamas iecienītākās Rīgas viesnīcas, kā arī interesantākās un vēsturiski nozīmīgākās Latvijas vietas un arhitektūras pieminekļi. Līdzās krāsu fotogrāfijām ir neliels apraksts par konkrēto vietu, tās būtiskākajām īpatnībām, nozīmi Rīgas un Latvijas dzīvē.

Laura Dūša

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!