• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra un Spānijas vēstnieces tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2011., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta pārstāvja biroja 2009.–2010.gada darba pārskatu

Vēl šajā numurā

13.09.2011., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra un Spānijas vēstnieces tikšanos

8.septembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Spānijas Karalistes vēstnieci Latvijā Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu, kura iesniedza Spānijas ārlietu un sadarbības lietu ministres Trinidades Himenesas Garsijas-Ereras apsveikuma vēstuli Latvijas neatkarības atjaunošanas divdesmitajā gadadienā.

Ģ.V.Kristovskis uzsvēra spāņu kolēģes sūtītā apsveikuma vēsturisko un emocionālo nozīmīgumu. "Esam dziļi pateicīgi ne tikai par to, ka Spānija pirms divdesmit gadiem atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu, bet arī par tās sniegto atbalstu okupācijas laikā, kas stiprināja mūsu cerības uz neatkarīgas valsts atdzimšanu," pauda Latvijas ārlietu ministrs.

Spānijas ministre savā vēstulē atzīmē Latvijas paveikto kopš neatkarības atgūšanas – mūsu valsts integrāciju Eiropas un atlantiskajās struktūrās, kā arī veiksmīgi īstenotos pasākumus finanšu krīzes pārvarēšanā, kas likuši pamatus ekonomiskajai izaugsmei. Vēstulē uzsvērta Spānijas ieinteresētība stiprināt sadarbību ar Latviju, īpaši ekonomikā. Spānijas vēstniece sarunā ar ārlietu ministru pauda cerību, ka izdosies īstenot sadarbības projektu, kas paredz jaunu vilcienu iegādi AS "Pasažieru vilciens" vajadzībām.

Ģ.V.Kristovskis ar vēstnieci pārrunāja citus aktuālus divpusējās sadarbības un starptautiskās politikas jautājumus.

Spānija atzina Latvijas neatkarību 1921.gada 9.aprīlī un nekad nav atzinusi Baltijas valstu inkorporāciju Padomju Savienībā. Piecdesmito gadu sākumā Spānija aicināja Baltijas valstis atvērt diplomātiskās pārstāvniecības. Par Latvijas interešu pārstāvi tika iecelts Roberts Kampuss, kurš Spānijā darbojās no 1953.gada līdz savai nāvei 1969.gadā.

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu Spānija kopā ar citām Eiropas Kopienas valstīm atzina 1991.gada 27.augustā. Diplomātiskās attiecības starp valstīm tika atjaunotas 1991.gada 9.oktobrī.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!