• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra un Austrijas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2011., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra un Spānijas vēstnieces tikšanos

Vēl šajā numurā

13.09.2011., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra un Austrijas vēstnieka tikšanos

9.septembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar jauno Austrijas vēstnieku Latvijā Dr.Štefanu Pēringeru. Ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja attīstīto dialogu starp Latviju un Austriju, īpaši uzslavējot izcilo un plašo sadarbību kultūras jomā.

"Lepojamies, ka latviešu diriģents Mariss Jansons 2012.gada sākumā kopā ar Vīnes Filharmoniķu orķestri diriģēs slavenos Vīnes Jaungada koncertus. Latvijas sabiedrībā vienmēr augsti ir ticis novērtēts Austrijas vēsturiskais mantojums un kultūra, kā arī Austrijas ietekme uz mūsdienu starptautisko politiku," pauda Ģ.V.Kristovskis. Viņš norādīja, ka Austrijas dziļās ekspertu zināšanas par Eiropas Savienības politikām ir joma, kas Latvijai šķiet ļoti interesanta.

Dr.Š.Pēringers atzinīgi novērtēja tūrisma jomas attīstību, konstatējot augošo interesi Austrijā par tūrismu Latvijā. Vēstnieks piekrita ministra teiktajam par Latvijas kultūras jomas pārstāvju labo atpazīstamību Austrijā, minot tādus labi pazīstami vārdus kā Elīna Garanča, Mariss Jansons un Alvis Hermanis.

Vēstnieks atzina, ka abu valstu ģeogrāfiskā situācija, proti, Austrijas robežošanās ar svarīgiem reģioniem Eiropas dienvidos, tostarp Balkāniem un Latvijas robežošanās ar ES nozīmīgām austrumu valstīm ļauj saskatīt zināmas līdzības Austrijas un Latvijas kā sadarbības tilta potenciālā. Abu valstu pārstāvji bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt Latvijas un Austrijas attiecību nostiprināšanu, attīstot aktīvu politisko dialogu, padziļinot sadarbību kultūrā un ekonomikā.

Pārrunājot ES daudzgadu budžetu, Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka nepieciešams panākt taisnīgu sadali ES lauksaimniecības un kohēzijas fondu finansējumā, tāpēc pašreizējais Eiropas Komisijas piedāvājums ir jāuzlabo. Ministrs atzīmēja, ka Latvijai ļoti svarīgs ir enerģētikas jautājums – atjaunojamā enerģija, energoefektivitātes palielināšana, enerģijas avotu diversifikācija, lai palielinātu Latvijas enerģētisko neatkarību. Latvija ir ieinteresēta sadarboties un iepazīties ar Austrijas pieredzi šajās nozarēs.

Dr.Š.Pēringers akreditācijas rakstu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam iesniedza šā gada 16.augustā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!