• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Beniluksa valstu kopējām interesēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2011., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra un Austrijas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

13.09.2011., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Beniluksa valstu kopējām interesēm

9. un 10.septembrī norisinājās Baltijas un Beniluksa valstu ārlietu ministru tikšanās Muhu salā, Igaunijā, kuras laikā Beļģijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas un Nīderlandes ārlietu ministri pārrunāja kopējo interešu jautājumus. Tikšanās laikā tika pārrunāti gan Eiropas līmeņa, gan dažādas starptautiska mēroga aktualitātes. Galvenā uzmanība tika veltīta ES kaimiņpolitikai, ES Ārējās darbības dienesta darbībai, ES attiecībām ar Krieviju un aktualitātēm Afganistānā, Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos.

Attiecībā uz plānoto Austrumu partnerības samitu Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra, ka svarīgi ir izcelt tās valstis, kuras ir sasniegušas progresu. Austrumu partnerības rezultāti ir atkarīgi no partneru gribas un centieniem īstenot ES noteiktās reformas. Pārrunājot Tuvo Austrumu miera procesa jautājumu, ārlietu ministrs atzīmēja ES aizvien aktīvāko lomu miera procesa veicināšanā un atkārtoti pauda viedokli par nepieciešamību pusēm nekavējoties atgriezties pie sarunu galda.

Ministri apsprieda situāciju Afganistānā laikā, kad sācies atbildības nodošanas process par drošību valstī afgāņu spēkiem. Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka ir būtiski, lai starptautiskā sabiedrība saglabātu aktīvu dalību stabilizācijas procesā šajā valstī arī pēc 2014.gada, kad pārejas posms būs pilnībā noslēdzies.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!