• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informācijas sniegšanu 11.Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kārtības nodrošināšanu 11.Saeimas vēlēšanās

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informācijas sniegšanu 11.Saeimas vēlēšanās

Lai nodrošinātu informācijas pieejamību par 11.Saeimas vēlēšanām, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vēlēšanu dienā, šā gada 17.septembrī, interneta vietnē www.velesanas2011.cvk.lv publicēs no vēlēšanu iecirkņiem saņemto informāciju par vēlētāju līdzdalību, bet vēlēšanu dienas vakarā un naktī – provizoriskos vēlēšanu rezultātus.

Ziņas par vēlētāju līdzdalību visos 950 Latvijas vēlēšanu iecirkņos tiks apkopotas pulksten 8, 12, 16 un 20. Plānots, ka dienas laikā CVK interneta vietnē šīs ziņas būs pieejamas ar pusstundas intervālu pulksten 8.30, 12.30 un 16.30. Savukārt kopējais vēlēšanās piedalījušos pilsoņu skaits, kā arī ziņas par savā atrašanās vietā nobalsojušiem vēlētājiem, būs pieejamas, sākot no pulksten 21, par tiem iecirkņiem, kur balsošana beigsies pulksten 20, vai no pulksten 23 par tiem iecirkņiem, kas strādās pagarināto darba laiku līdz pulksten 22.

Pirmie vēlēšanu rezultāti no mazākajiem iecirkņiem CVK interneta vietnē varētu tikt publicēti, sākot no pulksten 22. Līdz pulksten 22, kamēr nebūs beigusies balsošana visos Latvijas vēlēšanu iecirkņos, CVK ievēros aģitācijas aizliegumu un balsu skaitīšanas rezultātus nepubliskos.

Vēlēšanu naktī CVK apkopos un publicēs informāciju par derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu un katra kandidātu saraksta saņemto balsu skaitu valstī, vēlēšanu apgabalos un vēlēšanu iecirkņos. Tāpat CVK interneta vietnē būs pieejamas ziņas par katra kandidātu saraksta saņemto balsu skaitu procentos, jo atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam deputātu vietas parlamentā iegūs tie kandidātu saraksti, kuri kopā valstī saņems vismaz piecus procentus no nodoto balsu kopskaita.

Provizoriskais katra kandidātu saraksta saņemtais vietu skaits parlamentā būs zināms svētdien, 18.septembrī, pēc vēlēšanu rezultātu saņemšanas no visiem vēlēšanu iecirkņiem, ieskaitot vēlēšanu iecirkņus ārvalstīs.

Lai informētu par 11.Saeimas vēlēšanām, CVK vēlēšanu nedēļā rīkos trīs preses konferences:

• ceturtdien, 15.septembrī, pulksten 11 viesnīcas "Konventa Sēta" konferenču zālē "Kampenhauzens", Kalēju ielā 9/11, Rīgā, notiks preses konference "11.Saeimas vēlēšanas",

• sestdien, 17.septembrī, pulksten 22.15 Rīgas Kongresu namā, K.Valdemāra ielā 5, Rīgā, notiks preses brīfings par vēlēšanu dienas norisi,

• svētdien, 18.septembrī, pulksten 15 viesnīcas "Konventa Sēta" konferenču zālē "Georgs", Kalēju ielā 9/11, Rīgā, notiks preses konference, kurā informēsim par 11.Saeimas vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem un kandidātu sarakstu iegūto vietu skaitu 11.Saeimā.

Centrālā vēlēšanu komisija atgādina, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem 11.Saeimas vēlēšanās ir tiesības novērot balsošanas norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos, īpaša akreditācija nav nepieciešama.

Ierodoties vēlēšanu iecirknī, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem jāpiesakās pie vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja, jāuzrāda darba apliecība un personu apliecinošs dokuments. Vēlēšanu iecirkņos un 50 metrus no ieejas iecirknī ir aizliegts aģitēt, kā arī filmējot un fotografējot jārespektē vēlētāju tiesības balsot aizklāti.

 

CVK Informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!