• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtības nodrošināšanu 11.Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtības nodrošināšanu 11.Saeimas vēlēšanās

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars 8.septembrī tikās ar Drošības policijas (DP) priekšnieku Jāni Reiniku, Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieku Guntaru Marķitānu un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Alvi Vilku, lai pārrunātu iespējamos riskus mierīgai vēlēšanu norisei, kā arī pasākumus sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un vienotos par dienestu savstarpējo koordināciju 11.Saeimas vēlēšanās.

Tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji apstiprināja, ka priekšvēlēšanu laikā un 11.Saeimas vēlēšanu dienā strādās pastiprinātā režīmā, lai laikus apzinātu un novērstu iespējamos apdraudējumus sabiedriskajai kārtībai un pretlikumīgas darbības, kas saistītas ar kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, rezultātu viltošanu, vēlētāju informatīvās ietekmēšanas gadījumiem, kā arī mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi.

Vienlaikus arī iedzīvotāji tiek aicināti informēt tiesībsargājošās iestādes par iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem, piemēram, kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības (balsu pirkšanas mēģinājumiem), neatļautu aģitāciju vai vēlēšanu dokumentu viltošanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu. Par novērotajiem pārkāpumiem iedzīvotāji aicināti zvanīt VP pa tālruņiem 110 vai 112 vai sazināties ar tuvāko VP dežūrdaļu. Par slēpto aģitāciju lūgums informēt KNAB. Savukārt par aģitācijas pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos jāinformē vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

CVK arī atgādina, ka 11.Saeimas vēlēšanās būs spēkā pilnīgs aģitācijas aizliegums vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām. Līdz ar to šā gada 16. un 17.septembrī ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio, televīzijā, preses izdevumos, internetā, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāldaļu pieder valstij vai pašvaldībai.

11.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 17.septembrī, kad vēlētājiem būs pieejami 950 vēlēšanu iecirkņi Latvijā un 77 vēlēšanu iecirkņi 39 ārvalstīs.

 

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!