• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par eksotisku suvenīru ievešanu Latvijā

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu

12.septembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē. Viens no darba kārtības jautājumiem bija nākamais ES daudzgadu budžets. Polijas prezidentūra informēja ministrus par aktuālo situāciju pēc šogad 28.–29.jūlijā Sopotā, Polijā, notikušās ES lietu ministru un valsts sekretāru neformālās sanāksmes.

Ministrs debatēs pauda Latvijas viedokli par Eiropas Komisijas priekšlikumu attiecībā uz ES budžeta struktūru. Ģ.V.Kristovskis iestājās par to, lai Kohēzijas politikai tiktu saglabāta sava atsevišķa izdevumu apakškategorija. Ministrs pauda bažas par Eiropas Komisijas ierosinājumu palielināt instrumentu skaitu un apjomu ārpus ES budžeta kopējiem griestiem, jo viens no riskiem šādiem ārpusbudžeta instrumentiem ir neprognozējamas iemaksas un slogs valsts budžetam.

Vispārējo lietu padomes ietvaros tika uzsvērtas arī Latvijas galvenās intereses: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšana, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Vispārējo lietu sanāksmē tika prezentēta gaidāmās 17.–18.oktobra Eiropadomes darba kārtība. Eiropadome koncentrēsies uz ekonomiskās politikas jautājumiem un tās ārējiem aspektiem – samitiem ar ES stratēģiskajiem partneriem, šā gada novembra G20 samita sagatavošanu, kā arī starptautisko ANO klimata konferenci Durbanā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!