• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar IBM pārstāvjiem un apspriežot kopīgu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar IBM pārstāvjiem un apspriežot kopīgu sadarbību

12.septembrī Ministru kabinetā notika IBM pārstāvju un Latvijas puses tikšanās, lai pārrunātu iespējamo sadarbību pētniecības jomā. Tikšanās rezultātā puses vienojās par nodomu protokola parakstīšanu, lai uzsāktu kopīgu darbu pie pētniecības centra izveides Latvijā.

Kā uzsvēra Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, šī ir nozīmīga iniciatīva, kas ļaus attīstīt Latvijas zinātniskās izpētes starptautisko konkurētspēju. "Jau tuvāko nedēļu laikā plānots vienoties par konkrētu sadarbības modeli ar kompāniju IBM un parakstīt IBM un Latvijas valdības nodomu protokolu. Turpinot aktīvu darbu, jau nākamā gada vidū izpētes centrs varētu sākt darbu. Kā iespējamie pētniecības virzieni pašlaik definētas nanotehnoloģijas, atjaunojamā enerģētika, kā arī ar veselības un medicīnas jomām saistītie pētījumi. Sadarbības projektā iesaistīsies Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija, Zinātnes padome, universitātes un zinātniskās izpētes centri," teica V.Dombrovskis.

IBM Latvija vadītājs Uģis Eriņš izteica gandarījumu par valdības izrādīto interesi sadarbības projektā, kas viennozīmīgi dos lielu ieguldījumu pētniecības un inovāciju jomas attīstībā Latvijā. "Sadarbība ar IBM ļaus Latvijas zinātniekiem komercializēt savu pētījumu rezultātus, iegūt pieeju modernākajām tehnoloģijām, paaugstināt konkurētspēju, un ieguvēja būs valsts ekonomika kopumā, gūstot komerciālu labumu no intelektuālā īpašuma," sacīja U.Eriņš.

Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš atzina: "Sadarbības ar IBM ietvaros tiks identificēti prioritārie pētniecības virzieni, kur universitātēm strādāt, lai ieinteresētu vadošos industrijas spēlētājus un nodrošinātu pētījumu komercializāciju."

2010.gada jūlijā, darba vizītē apmeklējot ASV, V.Dombrovskis kopā ar vairāku Latvijas IT uzņēmumu pārstāvjiem tikās ar IBM vadošajiem par pētniecību atbildīgajiem darbiniekiem, lai pārrunātu iespējas attīstīt ciešāku savstarpējo sadarbību. Latvijas Ministru prezidents uzsvēra, ka IT sektora kompānijām Latvija var piedāvāt ne vien pievilcīgu nodokļu sistēmu, labi attīstītu IT infrastruktūru un izdevīgus sadarbības nosacījumus, bet arī augsti kvalificētus, pieredzējušus un talantīgus speciālistus, kas spēj veiksmīgi risināt pasaulē vadošo kompāniju uzdevumus un problēmas. 12.septembra tikšanās ir turpinājums sarunām par IBM un Latvijas uzņēmēju un institūciju savstarpējo sadarbību, kas sākta jūlijā premjera vizītes ASV laikā.

8.augustā notika pirmā tikšanās ar IBM pārstāvjiem Rīgā, kurā vienojās kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un universitātēm sagatavot priekšlikumus sadarbības modelim ar IBM pētniecības centra izveidei Latvijā.

 

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!