• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par "Air Baltic Corporation" pamatkapitālu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par avansa maksājumiem lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par "Air Baltic Corporation" pamatkapitālu

Satiksmes ministrija norāda, ka 2010.gada 30.aprīļa AS "Air Baltic Corporation" ārkārtas akcionāru sapulcē visi akcionāri – gan Latvijas valsts, gan mazākuma daļu pārstāvji – nolēma dzēst visas sabiedrības 2002.gada 1.oktobrī emitētās konvertējamās obligācijas, kas veidoja starpību starp apmaksāto sabiedrības pamatkapitālu un reģistrēto pamatkapitālu, t.i., 59 150 akcijas.

Vienlaikus akcionāri lēma veikt atbilstošus grozījumus sabiedrības statūtos, nosakot, ka sabiedrības pamatkapitāls ir 475 575 akcijas.

Satiksmes ministrija atkārtoti norāda, ka valstij joprojām pieder vairākums AS "Air Baltic Corporation" akciju un nav mainījies akciju sadalījums starp kompānijas akcionāriem.

AS "Air Baltic Corporation" valdes loceklis B.Fliks pretēji akcionāru lemtajam iesniedza Uzņēmumu reģistrā pieteikumu izmaiņām AS "Air Baltic Corporation" pamatkapitālā par to, ka 2011.gada 1.septembrī ir apmaksāta pamatkapitāla starpība starp apmaksāto pamatkapitālu un reģistrēto pamatkapitālu, un tādējādi apzināti maldināja gan Uzņēmumu reģistru, gan AS "Air Baltic Corporation" lielāko akcionāru – Latvijas valsti.

Satiksmes ministrija pagājušajā nedēļā griezās Uzņēmumu reģistrā un tiesībsargājošās iestādēs un norādīja uz iespējamiem pārkāpumiem valdes locekļa B.Flika darbībā, kā dēļ valstij var tikt nodarīts būtisks kaitējums.

 

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!