• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties ar "Latvijas Finiera" vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties ar "Latvijas Finiera" vadību

9.septembrī finanšu ministrs Andris Vilks apmeklēja vienu no Latvijas veiksmes stāstiem – ražošanas uzņēmumu "Latvijas Finieris". Ministrs tikās ar uzņēmuma vadību, kas iepazīstināja ar uzņēmuma darbības rādītājiem un aktualitātēm, kā arī apsprieda uzņēmuma nākotnes plānus.

Koncerna "Latvijas Finieris" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. "Latvijas Finierim" ir 20 gadu darbības pieredze tirgos ārpus Latvijas. Uzņēmums eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 50 valstīs.

"Pašlaik, kad valsts ekonomika ir atguvusies no krīzes un gatava nākamajam izaugsmes periodam, vairāk par visu valstij nepieciešama stabila uzņēmējdarbības vide. Tādi uzņēmumi kā AS "Latvijas Finieris", kas spējuši ne vien veiksmīgi pārvarēt krīzi, bet arī attīstīties īpaši jau eksporta jomā, ir Latvijas galvenā vērtība," tiekoties atzina finanšu ministrs. "No valsts puses esam jau definējuši stabilu nodokļu politiku turpmākajiem trim gadiem un turpināsim iespējami atbalstīt ražošanas attīstību. Valsts ir gatava atbalstīt vietējos ražotājus. Neesam ieinteresēti, lai Latvijas uzņēmumi nonāktu ārvalstu akcionāru pārvaldībā."

AS "Latvijas Finieris" valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis uzskata: "Konkurētspēja ir galvenā prioritāte veiksmīgai izaugsmei kā ražotājiem, tā ekonomikai un sabiedrībai kopumā. Gan uzņēmēju, gan budžeta veidotāju pamatuzdevums ir saglabāt jau sasniegto līmeni, kā arī to paaugstināt, veicinot stabilu un ilgtspējīgu attīstību."

Pēc tikšanās finanšu ministrs Andris Vilks viesojās uzņēmuma ražotnē.

 

Aiga Aizpuriete, ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!