• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlases procedūra pakalpojumu sniegšanai no 2012.gada. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2011., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.699

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 5.jūlija noteikumos Nr.540 "Lidlaukā sniegto pakalpojumu maksas noteikšanas un mainīšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

15.09.2011., Nr. 146

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Veselības norēķinu centrs

Veids: nolikums

Pieņemts: 14.09.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības norēķinu centra nolikums

Sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlases procedūra pakalpojumu sniegšanai no 2012.gada

APSTIPRINU
Veselības norēķinu centra direktors
A.Doveiks
2011.gada 14.septembrī

Izdots saskaņā ar Veselības norēķinu centra sekundārās
ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlases komisijas
2011.gada 13.septembra sēdes protokolu Nr.4

VISPĀRĪGĀ INFORMĀCIJA

1. Ziņas par veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlases procedūras rīkotāju

1.1. Rīkotājs ir Veselības norēķinu centrs (turpmāk – Centrs), kas darbojas saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 6.oktobra noteikumiem Nr. 1149 "Veselības norēķinu centra nolikums":

1.1.1. adrese: Cēsu iela 31, k/3, Rīga, LV–1012;

1.1.2. nodokļu maksātāja reģ.Nr.90001475221.

1.2. Atlases procedūru organizē un rīko ar Centra direktora 2011.gada 26.augusta rīkojumu Nr.181 "Par sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlases komisijas izveidošanu un atlases veikšanu" apstiprināta veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlases komisija.

2. Atlases mērķis

Atlases procedūras mērķis ir noteikt veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējus atbilstoši 1.pielikumā noteiktajām plānošanas vienībām un veselības aprūpes pakalpojumu veidiem, līgumu noslēgšanai par ambulatorās sekundārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu no 2012.gada 1.janvāra.

3. Iespējas saņemt un iepazīties ar atlases procedūras nolikumu

3.1. Ar atlases procedūras nolikumu var iepazīties un to saņemt darba dienās no plkst. 8:30 līdz 17:00, sākot ar dienu, kad uzaicinājums piedalīties atlases procedūrā ir publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", līdz 2011.gada 5.oktobrim:

3.1.1. Centra centrālajā birojā, Cēsu ielā 31, k/3, Rīgā, LV–1012, tālrunis 67043700;

3.1.2. Kurzemes nodaļā, Pilsētas laukums 4, Kuldīgā, LV–3301, tālrunis 63323471;

3.1.3. Latgales nodaļā, Saules ielā 5, Daugavpilī, LV–5407, tālrunis 65422236;

3.1.4. Vidzemes nodaļā, Pils ielā 6, Smiltenē, LV–4729, tālrunis 64772301;

3.1.5. Zemgales nodaļā, Zemgales prospektā 3, Jelgavā, LV – 3001, tālrunis 63027249.

3.2. Atlases nolikums elektroniski ir pieejams Centra mājas lapā www.vnc.gov.lv → Līgumpartneriem → Jaunumi.

4. Piedāvājumu iesniegšanas vieta, datums, laiks un kārtība

4.1. Piedāvājumus iesniedz vai iesūta pa pastu Centram, Cēsu ielā 31, k/3, Rīgā, LV–1012 līdz 2011.gada 5.oktobrim plkst.17:00.

4.2. Izmantojot pasta pakalpojumus, jāņem vērā, ka tiks izskatīti tikai tie pretendentu piedāvājumi, kas saņemti šī nolikuma 4.1.apakšpunktā norādītajā termiņā Centrā, Cēsu ielā 31, k/3, Rīgā, LV-1012.

4.3. Ja pretendenta piedāvājums iesniegts vai saņemts pēc šī nolikuma 4.1.apakšpunktā norādītā iesniegšanas termiņa beigām, komisija to neatvērtu nosūta pa pastu ierakstītā sūtījumā uz pretendenta norādīto adresi.

5. Piedāvājumu atvēršanas sēde

5.1. Visi iesniegtie piedāvājumi tiek atvērti atlases komisijas sēdē 2011.gada 6.oktobrī plkst.14:00.

5.2. Sākot piedāvājumu atvēršanu, komisija pirms katra piedāvājuma atvēršanas nosauc pretendenta nosaukumu.

5.3. Pēc katra piedāvājuma atvēršanas visi klātesošie komisijas locekļi parakstās uz pretendenta piedāvājuma pirmās lapas.

5.4. Piedāvājumu atvēršanas norise tiek protokolēta.

5.5. Kad visi piedāvājumi atvērti, piedāvājumu atvēršanas sēdi slēdz.

6. Prasības attiecībā uz piedāvājuma noformējumu un iesniegšanu

6.1. Piedāvājums jāsagatavo latviešu valodā. Pretendenta iesniegtajam piedāvājumam jāatbilst atlases procedūras nolikumā norādītajām prasībām un tam jāsatur nolikumā norādītie dokumenti.

6.2. Pretendents piedāvājumu iesniedz dokumentārā un drukātā veidā ar satura rādītāju trīs eksemplāros, no kuriem viens eksemplārs ir ar norādi "ORIĢINĀLS" un pārējie eksemplāri ir ar norādi "KOPIJA". Pastāvot pretrunām starp oriģinālu un kopiju, noteicošais būs oriģināls. Piedāvājuma oriģinālam jābūt cauršūtam ar diegu, visām lapām sanumurētām, veselības aprūpes iestādes (uzņēmuma) vadītāja vai tā pilnvarotās personas parakstītam. Piedāvājumam jāpievieno LR Uzņēmumu reģistra lēmuma vai izziņas oriģināls vai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecināta kopija, kurā ir uzrādītas pārstāvības tiesības. Ja piedāvājumu paraksta pilnvarotā persona, piedāvājumam jāpievieno pilnvaras oriģināls vai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecināta kopija.

6.3. Piedāvājuma tekstam jābūt skaidri formulētam, lai izvairītos no jebkādām šaubām un pārpratumiem, kas attiecas uz vārdiem un skaitļiem.

6.4. Piedāvājumi jāiesniedz vai jāsūta pa pastu slēgtā, aizlīmētā iepakojumā. Uz iepakojuma jābūt šādām norādēm:

6.4.1. adresāts – Veselības norēķinu centra Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlasei pakalpojumu sniegšanai no 2012.gada;

6.4.2. pasūtītāja adrese atbilstoši šī nolikuma 4.1.apakšpunktā norādītajam;

6.4.3. pretendenta nosaukums un juridiskā adrese;

6.4.4. norāde "Atvērt tikai atlases komisijas klātbūtnē".

7. Atlases procedūras nolikuma izskaidrojums. Kontaktpersona

7.1. Papildinformāciju par atlases procedūras nolikumu vai atlases procedūras nolikuma skaidrojumu iespējamie pretendenti var pieprasīt, rakstiski vēršoties ar iesniegumu pie atlases komisijas ne vēlāk kā 6 darba dienas pirms piedāvājuma iesniegšanas pēdējā termiņa, kas norādīts nolikuma 4.1.apakšpunktā. Atlases komisija pretendenta pieprasīto informāciju sagatavo 3 darba dienu laikā pēc pieprasījuma saņemšanas.

7.2. Rīkotāja pilnvarotā kontaktpersona:

vārds, uzvārds: Līga Gaigala,

adrese: Rīga, Cēsu iela 31, k/3, Rīga, LV–1012,

tālruņa numurs: 67686325,

faksa numurs: 67043701,

elektroniskā pasta adrese: liga.gaigala@vnc.gov.lv.

8. Pretendentu piedāvājumu labošana vai atsaukšana

8.1. Pretendentiem ir tiesības izmainīt vai atsaukt piedāvājumu, rakstiski paziņojot par to atlases komisijai līdz nolikuma 4.1.apakšpunktā noteiktajam termiņam.

8.2. Pēc nolikuma 4.1.apakšpunktā noteiktā termiņa beigām pretendents nevienu iesniegto dokumentu vai piedāvājumu labot nevar.

PRETENDENTAM IZVIRZĀMĀS OBLIGĀTĀS PRASĪBAS

9. Vispārējās prasības pretendentiem

(šajā sadaļā nosauktie dokumenti jāiesniedz visiem pretendentiem, kuri piedalās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlasē)

9.1. Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja (iestādes) amatpersonas (-u) ar pārstāvības tiesībām vai tās/to pilnvarotās personas parakstīts pieteikums par piedalīšanos atlases procedūrā (2.pielikums), kurā pretendents papildus apliecina:

9.1.1. iespējas un gatavību līguma ietvaros sniegt veselības aprūpes pakalpojumus par noteikto cenu atbilstoši spēkā esošajiem veselības aprūpes pakalpojumu tarifiem un apmaksas nosacījumiem, nepieprasot papildu maksu no veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēja, izņemot pacienta iemaksu;

9.1.2. pret veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju nav uzsākts maksātnespējas process, maksātnespējas process nav pabeigts ar bankrota procesa pabeigšanu, veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējam nav Maksātnespējas likumā minētā maksātnespējas procesa pazīmju, nav uzsākts veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja likvidācijas process, nav apturēta veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja saimnieciskā darbība;

9.1.3. ka nodrošinās pieteikumā atzīmēto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un pieejamību iedzīvotājiem atlases nolikuma 1.pielikumā noteiktajās pakalpojumu plānošanas vienībās atbilstoši noslēgtā līguma noteikumiem ar Centru.

9.2. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa, ka pretendentam nav nodokļu vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, kas izsniegta ne agrāk kā 3 mēnešus pirms piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām.

9.3. Apraksts par līdzšinējo darbību veselības aprūpē – tikai veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, kuriem nav līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu ar Centru. Ja veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējs iepriekš nav darbojies veselības aprūpes jomā, tam minētais apraksts nav jāiesniedz, bet jāiesniedz attiecīgs apliecinājums.

9.4. Apliecinājums par visu veselības aprūpes pakalpojuma sniegšanas vietu atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām neatkarīgi no pakalpojumu sniegšanas vietu (adrešu) skaita. Atlases komisija vērtēs atbilstību uz piedāvājuma iesniegšanas brīdi.

9.5. Apraksts par veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja pieredzi attiecīgā pakalpojuma sniegšanā gan par ārstniecības iestādi, gan attiecībā uz nodarbināto ārstniecības personu un personālu. Pretendents iesniedz aprakstu atbilstoši tam veselības aprūpes pakalpojumu veidam, uz kuru piesakās šajā atlases procedūrā. Ja veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējs iepriekš nav sniedzis attiecīgo veselības aprūpes pakalpojumu, tam minētais apraksts nav jāiesniedz, bet jāiesniedz attiecīgs apliecinājums.

9.6. Apraksts par veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja materiāltehniskā nodrošinājuma veselības aprūpes pakalpojumu veidam, uz kuru piesakās šajā atlases procedūrā, atbilstību Ministru kabineta 2009.gada 20.janvāra noteikumos Nr.60 "Noteikumi par obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām" noteiktajām prasībām.

10. Speciālās prasības pretendentiem

(katrs pretendents iesniedz informāciju tikai par tiem veselības aprūpes pakalpojumiem no atlases procedūras 1.pielikuma, kuru sniegšanu viņš piedāvā)

10.1. Rakstiski jāapliecina gatavība sniegt veselības aprūpes pakalpojumus un to uzskaitījums.

10.2. Par katru veselības aprūpes pakalpojuma veidu jāuzrāda:

10.2.1. pakalpojuma plānošanas vienība;

10.2.2. pakalpojuma veids;

10.2.3. pakalpojuma sniegšanas vietas adrese (-es) plānošanas vienībā;

10.2.4. plānoto epizožu/izmeklējumu/ dienas stacionāra gultas dienu skaits gadā;

10.2.5. ārstniecības personas, kas sniegs veselības aprūpes pakalpojumu;

10.2.6. pakalpojuma sniegšanai izmantojamās medicīnas ierīces, ievērojot, ka tām jābūt pakalpojuma sniegšanas vietā esošām un ekspluatācijā nodotām, kā arī, ja pakalpojuma sniegšanā izmanto ierīci, kam nepieciešama Radiācijas drošības centra izdota licence, jāpievieno licences kopija.

11. Piedāvājuma vērtēšana

11.1. Komisija vērtē katra pretendenta atbilstību vispārējām prasībām un speciālajām prasībām.

11.2. Piedāvājumu vērtēšana notiek III kārtās.

11.3. I kārta – piedāvājumu noformējuma vērtēšana atbilstoši nolikuma 6.sadaļas prasībām:

11.3.1. pretendents, kura iesniegtie atlases dokumenti nebūs noformēti atbilstoši nolikuma prasībām, tiks noraidīts un tālākā piedāvājumu vērtēšanā nepiedalās;

11.3.2. pretendents, kura piedāvājums atzīts par atbilstošu nolikuma 6.sadaļas prasībām, tiks atzīts par atbilstošu I kārtai un iegūs tiesības piedalīties II kārtā.

11.4. II kārta – piedāvājumu vērtēšana atbilstoši vispārējām prasībām saskaņā ar nolikuma 9.sadaļas prasībām:

11.4.1. pretendents, kurš nebūs iesniedzis kādu no nolikuma 9.sadaļā pieprasītajiem vispārējo prasību dokumentiem, tiks noraidīts II kārtā un tālākā piedāvājumu vērtēšanā nepiedalās;

11.4.2. pretendents, kurš būs iesniedzis visus nolikuma 9.sadaļā pieprasītos vispārējo prasību dokumentus, kas atbildīs nolikuma prasībām, tiks atzīts par atbilstošu II kārtai un iegūs tiesības piedalīties III kārtā.

11.5. III kārta – piedāvājumu vērtēšana atbilstoši speciālajām prasībām saskaņā ar nolikuma 10.sadaļas prasībām:

11.5.1. pretendents, kurš nebūs iesniedzis kādu no nolikuma 10.sadaļā pieprasītajiem speciālo prasību dokumentiem, tiks noraidīts III kārtā un tiks atzīts par neatbilstošu līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai;

11.5.2. pretendents, kurš būs iesniedzis visus nolikuma 10.sadaļā pieprasītos speciālo prasību dokumentus, kas atbildīs nolikuma prasībām, tiks atzīts par atbilstošu III kārtai un atlasi izturējušu.

11.6. Ja pakalpojumu plānošanas vienībā būs atlasīti vairāki veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēji, komisija papildus lems par viena pretendenta atzīšanu par atbilstošu līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai, vērtējot:

11.6.1. katra pakalpojumu sniedzēja sniegto valsts apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojumu veidu skaitu atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1046 "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" 45.pielikumam;

11.6.2. konkrētā veselības aprūpes pakalpojuma nodrošināšanai esošā medicīniskā personāla skaitu katrā ārstniecības iestādē, primāri vērtējot ārstu skaitu;

11.6.3. veselības aprūpes pakalpojumu epizožu un izmeklējumu skaitu konkrētā veselības aprūpes pakalpojumu veidā.

11.7. Ja pretendenta piedāvājumā ir iesniegti visi pieprasītie dokumenti atbilstoši atlases nolikuma prasībām un pretendents ir izturējis III kārtu un papildus vērtējumu atbilstoši atlases nolikuma 11.6.apakšpunktam, pretendenta piedāvājums tiek atzīts par atbilstošu līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai.

11.8. Ja atbilstoši nolikuma 11.6.apakšpunktā noteiktajam papildus vērtējumam atlasīto pretendentu rādītāji ir vienādi, pakalpojumu apjoms, slēdzot līgumu, tiks sadalīts vienādās daļās.

11.9. Ja pretendenta piedāvājumā iesniegtie dokumenti nav noformēti atbilstoši atlases nolikuma prasībām un pretendents ir noraidīts I, II vai III kārtā, vai noraidīts papildus vērtējuma rezultātā atbilstoši atlases nolikuma 11.6.apakšpunktam, pretendenta piedāvājums tiek atzīts par neatbilstošu līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai.

11.10.Vērtējot piedāvājumus, komisija ņem vērā nosacījumu, ka piedāvājuma iesniegšanas un vērtēšanas brīdī medicīnas ierīcēm, ar kurām pretendents apņemas sniegt piedāvājumā pieteiktos pakalpojumus, ir jābūt uz vietas ārstniecības iestādē un nodotām ekspluatācijā.

11.11. Pretendenta atbilstība vispārējām prasībām tiks vērtēta pēc sekojošas tabulas:

Nr.

Vispārējās prasības pretendentam

Iesniegts vai nav iesniegts

Atbilst vai neatbilst

1.

 

Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja (iestādes) amatpersonas (-u) ar pārstāvības tiesībām vai tās/to pilnvarotās personas parakstīts pieteikums par piedalīšanos atlases procedūrā (2.pielikums), kurā pretendents papildus apliecina:    
1.1. iespējas un gatavību līguma ietvaros sniegt veselības aprūpes pakalpojumus par noteikto cenu atbilstoši spēkā esošajiem veselības aprūpes pakalpojumu tarifiem un apmaksas nosacījumiem, nepieprasot papildu maksu no veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēja, izņemot pacienta iemaksu;    
1.2. ka pret veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju nav uzsākts maksātnespējas process, maksātnespējas process nav pabeigts ar bankrota procesa pabeigšanu, veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējam nav Maksātnespējas likumā minētā maksātnespējas procesa pazīmju, nav uzsākts veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja likvidācijas process, nav apturēta veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja saimnieciskā darbība;    
1.3. ka nodrošinās pieteikumā atzīmēto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un pieejamību iedzīvotājiem atbilstoši noslēgtā līguma noteikumiem ar Centru.    
2. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa, ka pretendentam nav nodokļu vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, kas izsniegta ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām.    
3.* Apraksts par līdzšinējo darbību veselības aprūpē – tikai veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, kuriem nav līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu ar Centru.    
4. Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējs atbilst obligātajām prasībām, kas ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām noteiktas normatīvajos aktos. Ja pakalpojumi tiek sniegti vairākās vietās (adresēs), visām pakalpojumu sniegšanas vietām jāatbilst obligātajām prasībām.    
5.* Apraksts par veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja pieredzi attiecīgā pakalpojuma sniegšanā un šī pakalpojuma sniegšanai nepieciešamo medicīnas ierīču un personāla esamību.    
6. Apraksts par veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja materiāltehniskā nodrošinājuma veselības aprūpes pakalpojumu veidam, uz kuru piesakās šajā atlases procedūrā, atbilstību Ministru kabineta 2009.gada 20.janvāra noteikumos Nr.60 "Noteikumi par obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām" noteiktajām prasībām.    

* Nevērtē pretendentiem, kuriem attiecīgā informācija saskaņā ar nolikuma 9.3. un 9.5.punktu nav jāiesniedz.

11.12. Komisija vērtē pretendentu atbilstību vispārējām prasībām, aizpildot tabulu un izdarot atzīmi "iesniegts" vai "nav iesniegts", "atbilst" vai "neatbilst" par katra pretendenta piedāvājumu. Visi komisijas locekļi parakstās uz vispārējo prasību vērtēšanas kopējās tabulas.

11.13. Pretendenta piedāvājuma atbilstība speciālajām prasībām tiks vērtēta katram pakalpojumu veidam pēc sekojošas tabulas:

Nr.

Speciālās prasības pretendentam

Iesniegts vai nav iesniegts

Atbilst vai neatbilst

1. Rakstisks ārstniecības iestādes apliecinājums par pretendenta gatavību sniegt piedāvātos veselības aprūpes pakalpojumus.    
2. Ir uzskaitīti piedāvātie veselības aprūpes pakalpojumu veidi.    
3. Ir uzrādītas veselības aprūpes pakalpojumu plānošanas vienības.    
4. Ir uzrādīta veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas vieta (adrese).    
5. Informācija par ārstniecības personām, kuras sniegs veselības aprūpes pakalpojumu (par katru pakalpojuma veidu).
6. Informācija par veselības aprūpes pakalpojuma sniegšanā izmantojamām medicīniskajām ierīcēm (par katru pakalpojuma veidu).
7. Radiācijas drošības centra izsniegtās licences kopija (par medicīniskajām ierīcēm, kuru izmantošanai nepieciešama licence)

11.14. Komisija vērtē pretendentu atbilstību speciālajām prasībām, aizpildot tabulu un izdarot atzīmi "iesniegts vai nav iesniegts" un "atbilst vai neatbilst" par katra pretendenta piedāvājumu. Visi komisijas locekļi parakstās uz speciālo prasību vērtēšanas kopējās tabulas.

11.15. Izdarot atzīmi par katra pretendenta piedāvājuma vērtējumu vispārējo prasību un speciālo prasību tabulā, komisija pieņem lēmumu ar klātesošo komisijas locekļu balsojumu. Ja komisijas locekļu balsojums sadalās vienādi, izšķirošais ir atlases komisijas priekšsēdētāja balsojums.

12. Paziņojums par lēmuma pieņemšanu

10 darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par pretendenta atlasi komisija nosūta pa pastu paziņojumu pretendentam.

PRETENDENTA TIESĪBAS UN PIENĀKUMI

13. Pretendenta tiesības

13.1. Pirms piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām grozīt vai atsaukt iesniegto piedāvājumu.

13.2. Pieprasīt un saņemt piedāvājumu atvēršanas sēdes protokolu.

13.3. Pieprasīt izskaidrot lēmumu, kas pieņemts par pretendenta izslēgšanu no turpmākās dalības atlases procedūrā.

14. Pretendenta pienākumi

14.1. Iesniedzot piedāvājumu, ievērot visus atlases procedūras nolikumā minētos nosacījumus.

14.2. Rakstveidā atlases komisijas norādītajā termiņā sniegt papildu informāciju vai paskaidrojumus par piedāvājumu, ja to pieprasa atlases komisija.

14.3. Rakstveidā informēt komisiju pēc piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām līdz atlases noslēgumam par izmaiņām iesniegtajos pretendenta atlases dokumentos, kas saistītas ar:

14.3.1. pretendenta saimnieciskās darbības apturēšanu vai pārtraukšanu;

14.3.2. tiesvedības uzsākšanu par pretendenta darbības izbeigšanu, maksātnespēju vai bankrotu.

15. Atlases komisijas tiesības un pienākumi

15.1. Atzīt par atbilstošu vai noraidīt pretendenta piedāvājumu, ja tas neatbilst kādai no atlases nolikumā norādītajām prasībām līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai.

15.2. Rakstveidā papildus pieprasīt precizējošu informāciju par pretendenta piedāvājumu.

15.3. Par nepatiesas informācijas sniegšanu vai atlases komisijas maldināšanu attiecībā par iesniegto piedāvājumu vai tajā pievienotajiem dokumentiem, noraidīt pretendentu kā neatbilstošu līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai.

15.4. Nepieciešamības gadījumā lūgt Veselības inspekciju veikt pārbaudi pēc pretendenta norādītās pakalpojuma sniegšanas adreses uz vietas un pārliecināties par pretendenta pakalpojuma sniegšanas resursiem (personāls, ierīces, atrašanās vieta u.c.).

15.5. Vērtēt un noteikt atbilstošākos pretendentus līguma par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu slēgšanai.

16. Tiesību akti, kas reglamentē atlases veikšanu

Ministru kabineta 2006. gada 19.decembra noteikumu Nr. 1046 "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" 122.1-122.10, 124.–128. un 292.punkts.

Atlases komisijas priekšsēdētājs A.Mārtiņsons



 

1.pielikums
nolikumam
"Sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju
atlases procedūra pakalpojumu sniegšanai no 2012.gada"

Nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumu veidi to sniegšanas plānošanas vienībās

Plānošanas vienība

Pakalpojuma veids

Papildus nepieciešamais izmeklējumu/aprūpes epizožu/dienas stacionāra gultas dienu/slodžu skaits gadam*

Dienas stacionāra pakalpojumi atbilstoši MK 19.12.2006. noteikumu Nr.1046 45.pielikuma 3.punktam

1

2

3

4

Ādažu plānošanas vienība Internisti

84

 
Psihiatrija

2 457

 
Aizkraukles plānošanas vienība Rehabilitācijas pakalpojumi

5 408

 
Internisti

78

 
Balvu plānošanas vienība Internisti

55

 
Neiroloģija

1 567

 
Traumatoloģija, ortopēdija

831

 
Bauskas plānošanas vienība Onkoloģija

1 066

 
Uroloģija

801

 
Bronhiālās astmas kabinets ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Cēsu plānošanas vienība Uroloģija

855

 
Bronhiālās astmas kabinets ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Daugavpils plānošanas vienība Citu bērnu speciālistu pakalpojumi

338

 
Jelgavas plānošanas vienība Citu bērnu speciālistu pakalpojumi

247

 
Hematoloģija

514

 
Reimatoloģija

346

 
Stomas kabinets māsa – 0,5 slodzes  
Paliatīvās aprūpes kabinets ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Jūrmalas plānošanas vienība Onkoloģija

1 354

 
Krāslavas plānošanas vienība Doplerogrāfija

769

 
Dermatoveneroloģija

802

 
Kuldīgas plānošanas vienība Fizikālās medicīnas pakalpojumi

2 094

 
Rehabilitācijas pakalpojumi

5 071

 
Dermatoveneroloģija

962

 
Ķekavas plānošanas vienība Rentgenoloģija

4 961

 
Sirds asinsvadu sistēmas funkcionālie izmeklējumi

3 549

 
Ultrasonogrāfija

2 750

 
Fizikālās medicīnas pakalpojumi

1 666

 
Rehabilitācijas pakalpojumi

4 035

 
Ķirurģija

2 010

 
Otolaringoloģija

1 551

 
Anestezioloģija

213

 
Dermatoveneroloģija

765

 
Endokrinoloģija

1 297

 
Internisti

58

 
Neiroloģija

1 675

 
Psihiatrija

1 703

 
Traumatoloģija, ortopēdija

888

 
Dienas stacionārā sniegtie pakalpojumi

1 974

ginekoloģija, oftalmoloģija, otolaringoloģija, ķirurģija, neiroloģija, endokrinoloģija, traumatoloģija/ortopēdija, dermatoveneroloģija, internisti, anestezioloģija
Liepājas plānošanas vienība Reimatoloģija

427

 
Limbažu plānošanas vienība Fizikālās medicīnas pakalpojumi

2 099

 
Internisti

74

 
Ludzas plānošanas vienība Anestezioloģija

226

 
Ogres plānošanas vienība Rehabilitācijas pakalpojumi

9 534

 
Onkoloģija

1 349

 
Uroloģija

1 014

 
Bronhiālās astmas kabinets ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Olaines plānošanas vienība Ultrasonogrāfija

2 060

 
Rēzeknes plānošanas vienība Anestezioloģija

564

 
Saldus plānošanas vienība Doplerogrāfija

943

 
Rehabilitācijas pakalpojumi

5 190

 
Anestezioloģija

274

 
Siguldas plānošanas vienība Anestezioloģija

279

 
Internisti

76

 
Talsu plānošanas vienība Traumatoloģija, ortopēdija

1 458

 
Tukuma plānošanas vienība Doplerogrāfija

1 432

 
Internisti

114

 
Uroloģija

838

 
Bronhiālās astmas kabinets  ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Ķirurģiskie pakalpojumi dienas stacionārā un ķirurģiskie pakalpojumi oftalmoloģijas dienas stacionārā

1 164

ginekoloģija, oftalmoloģija, otolaringoloģija, ķirurģija, traumatoloģija/ortopēdija, uroloģija, anestezioloģija
Valkas plānošanas vienība Dermatoveneroloģija

801

 
Valmieras plānošanas vienība Bronhiālās astmas kabinets ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Ventspils plānošanas vienība Bronhiālās astmas kabinets ārsts – 0,5 slodzes / māsa – 0,5 slodzes  
Vidzemes nodaļas teritorijā Alergoloģija

1 802

 
Psihiatrisko slimnieku ārstēšana psihiatriskā profila dienas stacionārā

1 868

psihiatrija
Zemgales nodaļas teritorijā Magnētiskā rezonanse

3 035

 

* Slēdzot līgumu par valsts apmaksātu veselības pakalpojumu sniegšanu un apmaksu, šeit norādītais plānotais pakalpojumu apjoms var atšķirties atkarībā no piešķirtā finansējuma apjoma.

Atlases komisijas priekšsēdētājs A.Mārtiņsons



 

2.pielikums
nolikumam
"Sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju
atlases procedūra pakalpojumu sniegšanai no 2012.gada"

PARAUGS

PIETEIKUMS

Valsts apmaksāto sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlasei pakalpojumu sniegšanai no 2012.gada

1. Ārstniecības iestāde, kas ir pašnodarbināta persona (ārsta prakse), komercsabiedrība vai komersants (atbilstošo pasvītrot):

 

nosaukums

reģ.Nr.   (turpmāk – Pretendents)  
 

reģistrācijas numurs

   
   
     
  personā

pašnodarbinātas personas vai amatpersonas (u) ar pārstāvības tiesībām vai tās/to pilnvarotās personas amats, vārds un uzvārds

 

ar šī pieteikuma iesniegšanu:

1.1. piesakās piedalīties veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju atlasē 2012.gadam uz šādu pakalpojumu sniegšanu no 2012.gada (vajadzīgo ierakstīt atbilstoši 1.pielikumā noteiktajam):

Nr.p.k.

pakalpojumu plānošanas vienība

veselības aprūpes pakalpojuma veids

plānoto aprūpes epizožu/ izmeklējumu/ dienas stacionāra gultas dienu skaits gadā

       
       
       

1.2. apņemas ievērot atlases procedūras nolikumu;

1.3. pakalpojumus apņemas sniegt šādā attiecīgās plānošanas vienības adresē (-ēs):

 

(iela, mājas Nr./nosaukums, pilsēta (apdzīvota vieta)

1.4. norāda, ka veselības aprūpes pakalpojumus sniegs šādas ārstniecības personas:

Nr.

vārds

uzvārds

personas kods

specialitāte

1.

       

2.

       

3.

       

1.5. norāda, ka veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai tiks izmantotas šādas pakalpojuma sniegšanas vietā esošas un ekspluatācijā nodotas medicīnas ierīces*:

Nr.

nosaukums

tips, marka

izlaides gads

ekspluatācijā nodošanas datums, mēnesis, gads

1.

       

2.

       

3.

       

* Ja pakalpojuma sniegšanā izmanto ierīci, kam nepieciešama Radiācijas drošības centra izdota licence, jāpievieno licences kopija.

2. Vienlaicīgi ar šī pieteikuma parakstīšanu Pretendents apliecina:

2.1. iespējas un gatavību līguma ietvaros sniegt veselības aprūpes pakalpojumus par noteikto cenu atbilstoši spēkā esošajiem veselības aprūpes pakalpojumu tarifiem un apmaksas nosacījumiem, nepieprasot papildu maksu no veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēja, izņemot pacienta iemaksu;

2.2. ka pret viņu nav uzsākts maksātnespējas process, maksātnespējas process nav pabeigts ar bankrota procesa pabeigšanu, veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējam nav Maksātnespējas likumā minētā maksātnespējas procesa pazīmju, nav uzsākts veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja likvidācijas process, nav apturēta veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja saimnieciskā darbība;

2.3. ka nodrošinās pieteikumā atzīmēto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un pieejamību iedzīvotājiem atbilstoši noslēgtā līguma noteikumiem ar Centru;

2.4. ka visas piedāvājumā sniegtās ziņas ir patiesas.

3. Dati par Pretendentu:

3.1. Pretendenta juridiskā adrese: _______________________________________________,

3.2. Pretendenta tālruņa un faksa numurs: ________________________________________.

Parakstīšanas vieta ____________________, datums____________________

Paraksts*:  ____________________________________________________

* Pieteikums ir jāparaksta amatpersonai (-ām) ar pārstāvības tiesībām vai tās/to pilnvarotajām personām. Piedāvājumam jāpievieno LR Uzņēmumu reģistra lēmuma vai izziņas oriģināls vai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecināta kopija, kurā ir uzrādītas pārstāvības tiesības. Ja piedāvājumu paraksta pilnvarotā persona, piedāvājumam jāpievieno pilnvaras oriģināls vai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecināta kopija.

Atlases komisijas priekšsēdētājs A.Mārtiņsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!