• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu rīcību – Eiropas valstsaktu izdevēji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2011., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas ceļu – atmiņā, sirdī, tēlā. Lietuvā

Vēl šajā numurā

15.09.2011., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu rīcību – Eiropas valstsaktu izdevēji

Vakar un šodien Rīgā ierodas 35 valstu pārstāvji, lai 15. un 16.septembrī piedalītos Eiropas Oficiālo izdevēju foruma ikgadējā sanāksmē. Tā ir astotā lielā tikšanās. Iepriekšējās sanāksmes notikušas: Romā, 2010; Londonā, 2009; Parīzē/Madridē, 2008; Helsinkos/Tallinā, 2007; Ļubļinā, 2006; Kopenhāgenā, 2005; Vīnē, 2004; 2012.gadā paredzēta Maltā.

Rīgas tikšanās tēma – "Oficiālā publikācija kā likumdošanas procesa noslēdzošais posms: tiesiskie un tehniskie aspekti".

Kā zināms, Forumā apvienojušās institūcijas, kas pārstāv Eiropas valstu oficiālos izdevumus un "ES Oficiālo Vēstnesi". Tātad Forumā piedalās: 27 ES dalībvalstu, 13 kandidātvalstu un potenciālo kandidātvalstu, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu pārstāvji. Latvijas Republikas oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis" Forumā piedalās kopš tā dibināšanas 2004.gadā.

Šīs sanāksmes sniedz pieredzi un labās prakses apmaiņas iespēju, lai pilnveidotu oficiālās publikācijas nodrošināšanas procesu un tās pieejamību (ceļu pie sabiedrības). Pārstāvji demonstrē savus tehniskos risinājumus dokumentu apstrādē, publiskošanā un sistematizēšanā. Daļa valstu jau ieviesusi oficiālu elektronisko publikāciju, citas (arī Latvija) ir ceļā uz to.

Rīgas sanāksmes ietvaros notiks semināri, kuros eksperti meklēs atbildes arī uz Latvijai aktuāliem jautājumiem, piemēram, oficiālās e-publikācijas drošības aspekti:

• kā panākt, lai tā vienmēr ir pieejama (oficiālās publikācijas pamatprincips – nepārtraukta pieejamība),

• kā veicināt lietotāju uzticību internetā publicētai informācijai,

• kā risināt personas datu aizsardzības problēmjautājumus (publicējot informāciju, kas satur personas datus)?

Ikreiz Foruma prezidenta pienākumi tiek deleģēti tās valsts pārstāvim, kas iepriekšējā gadā bija sanāksmes rīkotājvalsts. 2010.gadā Foruma dalībnieki pulcējās Romā, līdz ar to no 2011.gada sākuma līdz gada beigām prezidenta pienākumus pilda Alfonso Andriāni (Itālijas oficiālā izdevuma galvenais redaktors). Attiecīgi no 2012.gada prezidenta pienākumus uz gadu pārņems Daina Ābele, "Latvijas Vēstneša" valdes priekšsēdētāja.

Bet starp šādām lielajām ikgadējām sanāksmēm Foruma dalībnieku aktivitātes izpaužas ekspertu darba grupās, no kurām katra veltīta specifiskiem un dalībvalstīm aktuāliem profesionāliem jautājumiem. Tad katra darba grupa uz ikgadējo sanāksmi gatavo starpziņojumu vai arī fināla ziņojumu (ja darba grupas ir beigušas situācijas izpēti). "Latvijas Vēstnesis" ir piedalījies piecās darba grupās: "Tekstu autentiskums", "Datu ieguve no pirmavota", "Piekļuve oficiālajiem izdevumiem un tiesību aktiem, finansēšanas modeļi", "Konsolidēšana", "Piekļuve tiesībām".

Kopumā iepriekšējos gados darba grupas strādājušas tādos jautājumos kā: tiesību aktu konsolidācija; oficiālās publikācijas pieejamība, finansēšanas modeļi; arhivēšana; datu ieguve un apstrāde to rašanās vietā; XML formāta pielietojums e-publikācijās; tekstu autentiskuma nodrošināšana; e-iepirkumi.

… Pēc programmas, šodien pēcpusdienā sanāksmi atklās Itālijas oficiālā izdevuma galvenais redaktors Alfonso Andriāni un Latvijas oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" valdes priekšsēdētāja Daina Ābele. Uzrunāt dalībniekus gatavojas tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs.

 

"Latvijas Vēstneša" informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!