• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2011., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236069

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

15.09.2011., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Lūgums atsaukties

Sakarā ar pilsoņa KONSTANTĪNA VASCINA, dzim. 08.09.1975., miris 08.07.2011., nāvi Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz pieteikties viņa piederīgos pa tel. 67367062. 10 dienas pēc publikācijas nelaiķi nodos kremācijai.

 

Līdzdarbības līgums nr.6-8-5

Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu vizuālās mākslas jomā

Rīgā 2011.gada 2.septembrī

Latvijas Republikas Kultūras ministrija, kuras vārdā saskaņā ar nolikumu rīkojas ministre Sarmīte Ēlerte, turpmāk tekstā "MINISTRIJA", no vienas puses, un

Biedrība "Laikmetīgās mākslas centrs", kuras vārdā saskaņā ar statūtiem rīkojas direktore Solvita Krese, turpmāk tekstā "Pilnvarotā institūcija", no otras puses, kopā sauktas Puses,

saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma VI nodaļu, 2003.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.419 "Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība" un 2003.gada 29.aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.241 "Kultūras ministrijas nolikums" 5.2.punktu, 5.3.punktu un 6.6.punktu, Ministru kabineta 2004.gada 24.novembra rīkojumu Nr.917 "Par Kultūras ministrijas dalību biedrībā Laikmetīgās mākslas centrs" 2.punktu, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

 

1. Līguma priekšmets

1.1. MINISTRIJA pilnvaro Pilnvaroto institūciju veikt šādus valsts pārvaldes uzdevumus:

1.1.1. atlasītās, uzkrātās informācijas par māksliniekiem un viņu daiļradi ievietošana Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv) latviešu valodā, regulāra tās aktualizēšana;

1.1.2. atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju (par Latvijas vizuālās mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c.) un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam;

1.1.3. veicināt informācijas apriti vizuālās mākslas jomā, tai skaitā sagatavot informāciju (preses relīzes) un iesniegt Kultūras ministrijai un Latvijas medijiem par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos ārzemēs;

1.1.4. organizēt ārzemju vizuālās mākslas speciālistu, kuratoru vizītes Latvijā ar mērķi iepazīstināt ar Latvijas vizuālās mākslas aktualitātēm;

1.1.5. veicināt un koordinēt Latvijas vizuālās mākslas organizāciju un atsevišķu mākslinieku, kuratoru u.c. līdzdalību starptautiskos projektos.

1.2. Valsts pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir no 2011.gada 1.septembra līdz 2011.gada 31.decembrim.

1.3. Pilnvarotā institūcija nodod īpašumā MINISTRIJAI 1.1.1.punktā minēto informāciju un citus objektus, kas nav ar autortiesībām aizsargāti objekti, savukārt uz to informāciju un objektiem, kas ir aizsargāti ar autortiesībām (izņemot mākslas darbu  attēlus) Pilnvarotā institūcija nodod autora mantiskās tiesības.

 

2. Valsts pārvaldes uzdevumu izpildes kārtība un sasniedzamie rezultāti

2.1. Pilnvarotā institūcija apņemas veikt šādas darbības un sasniegt šādus rezultātus:

2.1.1. atlasītās, uzkrātās informācijas par māksliniekiem un viņu daiļradi ievietošana Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv) latviešu valodā (vismaz 30 vienības katrā no minētajām datu bāzēm), regulāra tās aktualizēšana;

2.1.2. atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju (par Latvijas vizuālās mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c.) un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam:

2.1.2.1. informācijas par Latvijas vizuālās mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c. atlasīšana un uzkrāšana (vismaz 500 vienības);

2.1.2.2. bibliotēkas, mākslas periodikas  papildināšana (vismaz 30 vienības);

2.1.2.3. nodrošināt vizuālās mākslas datu bāzes - bibliotēkas bezmaksas pieeju un izmantošanu visiem interesentiem;

2.1.3. veicināt informācijas apriti vizuālās mākslas jomā, tai skaitā sagatavot informāciju (preses relīzes) un iesniegt Kultūras ministrijai un Latvijas medijiem par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos ārzemēs:

2.1.3.1. materiālu apmaiņa ar dažādām kultūras institūcijām, mākslas ekspertiem (vismaz 40 vienības);

2.1.3.2. sagatavot informāciju par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos Latvijā un ārvalstīs (vismaz 10 vienības);

2.1.4. organizēt ārzemju vizuālās mākslas speciālistu, kuratoru vizītes Latvijā ar mērķi iepazīstināt ar Latvijas vizuālās mākslas aktualitātēm:

2.1.4.1. organizēt un koordinēt ārzemju vizuālās mākslas ekspertu un kuratoru vizītes (vismaz 10 vizītes);

2.1.4.2. konsultēt ārzemju vizuālās mākslas ekspertus un kuratorus neklātienē (vismaz 10 konsultācijas);

2.1.5. veicināt un koordinēt Latvijas vizuālās mākslas organizāciju un atsevišķu mākslinieku, kuratoru u.c. līdzdalību starptautiskos projektos (vismaz10 mākslinieku vai organizāciju līdzdalība).

2.2. Pilnvarotā institūcija apņemas iekļaut visos ar finansējuma mērķi saistītajos iespieddarbos un reklāmās MINISTRIJAS un MINISTRIJAS portāla www.kultura.lv logotipus atbilstoši to izmantošanas noteikumiem, kā arī iekļaut visos paziņojumos un publiskajās runās norādi par MINISTRIJAS atbalstu.

2.3. Uzdevumu izpildes izmaksas, atbilstoši šī Līguma noteikumiem, tiek segtas no MINISTRIJAS piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem un papildus piesaistītajiem līdzekļiem no citiem Latvijas un ārvalstu finanšu avotiem: Pilnvarotās institūcijas sadarbības partneriem, fondiem un starptautiskām kultūras organizācijām.

2.4. Pilnvarotās institūcijas kontaktpersona par Līguma 1.1.punktā un 2.1.punktā minēto uzdevumu izpildi ir Ieva Astahovska, e-pasts: ieva_ast@inbox.lv.

2.5. MINISTRIJA piešķir Pilnvarotajai institūcijai lietotājvārdu un paroli pieejai Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv).

 

3. Finansējuma piešķiršanas nosacījumi Līguma izpildes gaitā

3.1. MINISTRIJA, pamatojoties uz konkursa komisijas 2011.gada 22.augusta lēmumu, piešķir Pilnvarotajai institūcijai finansējumu 10 000,00 Ls (desmit tūkstoši latu) apmērā šī Līguma 1.1.punktā un 2.1.punktā norādīto valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai.

3.2. Līguma 3.1. punktā piešķirtais finansējums tiek izlietots saskaņā ar tāmi (1. pielikums) un izmaksāts saskaņā ar Finansēšanas plānu (2. pielikums), kas ir šī Līguma neatņemamas sastāvdaļas.

3.3. Ja tiek izdarīti grozījumi likumā par  valsts budžetu kārtējam gadam vai citos normatīvajos aktos, kas ietekmē šajā līgumā paredzēto finansēšanas kārtību un līguma izpildi, mēneša laikā pēc attiecīgā normatīvā akta spēkā stāšanās tiek izdarīti attiecīgi grozījumi Pušu noslēgtajā līgumā.

 

4. Pārskatu sniegšanas un darbības kontroles kārtība

4.1. Piešķirtā finansējuma izlietojumu kontrolē un valsts pārvaldes uzdevumu izpildi pārrauga MINISTRIJA.

4.2. MINISTRIJAI ir tiesības pieprasīt no Pilnvarotās institūcijas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saitīti ar valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. Pilnvarotās institūcijas pienākums ir nodrošināt, lai nepieciešamā dokumentācija būtu sakārtota atbilstoši LR likumdošanai un pieejama MINISTRIJAI, kā arī sniegt MINISTRIJAI ziņas par valsts pārvaldes uzdevumu izpildi.

4.3.Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā līdz 2012.gada 15.janvārim iesniedz MINISTRIJAI rakstisku, dokumentāri apstiprinātu finanšu atskaiti jeb kopsavilkumu par attiecīgajā kalendārajā gadā piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un saturisko atskaiti par pārvaldes uzdevuma izpildi.

4.4. MINISTRIJA ir tiesīga neapstiprināt Pilnvarotās institūcijas iesniegto atskaiti, ja sasniegtie rezultatīvie rādītāji neatbilst šī Līguma nosacījumiem.

4.5. Visi finanšu līdzekļi, kas nav izlietoti līdz 2011.gada 31.decembrim Pilnvarotai institūcijai nekavējoties jāatmaksā atpakaļ MINISTRIJAI.

 

5. Pušu atbildība

5.1. Pilnvarotā institūcija apņemas izmantot piešķirto finansējumu tikai šī Līguma 1.1.punktā valsts pārvaldes uzdevuma veikšanai. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par Latvijas Republikas saistošo normatīvo aktu ievērošanu, tajā skaitā nepieciešamo iepirkumu procedūru piemērošanu.

5.2. Pilnvarotā institūcija apņemas šī Līguma izpildē nodrošināt visu veikto darbību atbilstību Autortiesību likumam. Pilnvarotā institūcija objektu izmantošanai, tajā skaitā, bet ne tikai, reproducēšanai un ievietošanai internetā ir ieguvusi atļaujas saskaņā ar Autortiesību likumu. Visi trešo personu prasījumi, kas izriet no Autortiesību likuma, izvirzāmi Pilnvarotajai institūcijai.

5.3. Pilnvarotā institūcija pilnībā atbild MINISTRIJAI par jebkuriem neprecīzi un nekvalitatīvi veiktiem darbiem kopumā vai atsevišķi, sedz zaudējumus, kas MINISTRIJAI radušies šajā sakarā. MINISTRIJAI ir jāpierāda šie zaudējumi un darbu sliktā kvalitāte vai neprecizitāte.

5.4. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par darbiem, ko Pilnvarotās institūcijas vietā veikušas trešās personas, saskaņā ar Pilnvarotās institūcijas noslēgtajiem līgumiem.

5.5. Ja Pilnvarotā institūcija nav izmantojusi piešķirto finansējumu atbilstoši tāmei (pielikums nr.1), tās pienākums ir atgriezt valsts budžetā nepamatoti izmantotos vai neizmantotos līdzekļus tādā apjomā, kā to pēc kontroles rezultātiem konstatējusi MINISTRIJA.

5.6. Pilnvarotā institūcija apņemas neizpaust trešajām personām saskaņā ar Līguma 2.5.punktu saņemto pieejas informāciju Kultūras ministrijas uzturētājam Mākslinieku reģistram un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajai Mākslinieku reģistra kolekcijai.

 

6. Nepārvarama vara

6.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par šī Līguma noteikumu daļēju vai pilnīgu neizpildi gadījumā, ja iestājas nepārvaramas varas apstākļi, kas sevī ietver, bet neaprobežojas ar dabas katastrofām, kariem, streikiem, epidēmijām, diversijām un terora aktiem, valsts varas un pārvaldes iestāžu izdotiem normatīvajiem dokumentiem – tai skaitā attiecībā uz valsts budžeta finansējuma apmēru vai izlietošanas kārtību, citiem gadījumiem, kuri tiek kvalificēti kā Force Majeure apstākļi, un kuru dēļ šis Līgums pilnībā vai daļēji nav izpildāms.

6.2. Pusei, kuras saistību izpildi kavē Līguma 6.1. punktā norādītie apstākļi, ir pienākums piecu dienu laikā rakstiski informēt otru pusi. Par tālāku Līguma izpildi Puses rakstveidā vienojas atsevišķi.

 

7.Līguma spēkā stāšanās kārtība, grozīšana un izbeigšana

7.1. Šis Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz 2011. gada 31. decembrim.

7.2. Līgumu grozīt iespējams, Pusēm par to vienojoties rakstveidā. Ja, veicot Līguma 1.1.punktā minētos valsts pārvaldes uzdevumus, Pilnvarotajai institūcijai nepieciešamas izmaiņas tāmē (pielikums nr.1) noteiktajā finansējuma sadalījumā starp pozīcijām, kas sastāda vairāk kā 10% no attiecīgajā tāmes pozīcijā norādītā, Pilnvarotajai institūcijai ir rakstiski jāsaskaņo ar MINISTRIJU izmaiņas.

7.3. Pusēm savstarpēji rakstveidā vienojoties, Līgums var tikt izbeigts pirms tā darbības termiņa beigām.

7.4. MINISTRIJA ir tiesīga izbeigt Līgumu nekavējoties vai uz laiku apturēt tā darbību, brīdinot rakstveidā, ja:

7.4.1. Pilnvaroto institūciju sadalot vai pievienojot citai institūcijai, vai notiekot būtiskām izmaiņām tās vadībā, tiek vai var tikt aizskartas, ierobežotas vai pasliktinātas MINISTRIJAS intereses vai stāvoklis;

7.4.2. Pilnvarotā institūcija veic darbības, kas kaitē vai var kaitēt nākotnē MINISTRIJAS tēlam vai darbībai;

7.4.3. Pilnvarotā institūcija pārkāpj citus šī līguma noteikumus vai normatīvos aktus;

7.4.4. LR spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Pilnvarotā institūcija ir atzīta par maksātnespējīgu;

7.4.5. Ja atbildīgo valsts institūciju – Saeimas vai Ministru kabineta - lēmumu vai apstiprināto normatīvo aktu rezultātā ar šo līgumu uzņemto saistību turpmāka izpilde Līgumā paredzētajā apmērā nav iespējama. Šādā gadījumā Ministrija brīdina Pilnvaroto institūciju ne vēlāk kā divas nedēļas pirms attiecīgu grozījumu izdarīšanas Līgumā.

7.5. Līguma izbeigšanās gadījumā Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc Līguma izbeigšanās atmaksā valsts budžetā neizmantotos finanšu līdzekļus.

 

8. Citi noteikumi

8.1. Līguma nodaļu nosaukumi ir lietoti Līguma pārskatāmības nodrošināšanai, un tie nevar tikt izmantoti līgumsaistību interpretācijai.

8.2. Tās Līguma attiecības, kuras nav atrunātas šī Līguma tekstā, tiek regulētas saskaņā ar LR normatīvajiem dokumentiem.

8.3. Visus strīdus un domstarpības, kas varētu rasties, izpildot valsts pārvaldes uzdevumus, Puses risina sarunu ceļā. Ja Puses nevar vienoties, strīdu izskata Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

8.4. Līgums sastādīts divos eksemplāros latviešu valodā, katrs uz 5 lapām, pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem Līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

8.5. Līgumam ir šādi pielikumi, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa:

1.pielikums – Tāme uz 2 lp.,

2.pielikums – Finansēšanas plāns uz 1 lp.

MINISTRIJA

LR Kultūras ministrija

K.Valdemāra iela 11a, Rīga, LV 1364

Reģ.nr.90000042963

Valsts kase Rīgas NC

Kods TRELLV22

Konts LV17TREL2220511045000

(paraksts) (zīmogs)

S.Ēlerte

Pilnvarotā institūcija

Biedrība "Laikmetīgās mākslas centrs"

Alberta iela 13, Rīga, LV-1010

Reģ. nr. 40003506194

Valsts kase

Kods TRELLV22

Konts LV35TREL9220360000000

(paraksts) (zīmogs)

S.Krese

 

Pielikums nr. 2 2011.gada 2.septembra līgumam nr. 6-8-5

Laikmetīgās Mākslas centra finansēšanas plāns 2011.gadam (valsts pamatbudžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem)

  Ls
2011. gads - kopā 10 000
tajā skaitā:  
Septembris 8 000
Oktobris 1 000
Novembris 1 000
Decembris 0

 

Kultūras ministre S. Ēlerte
Biedrības "Laikmetīgās mākslas centrs" direktore S.Krese

 

Pielikums nr. 1 2011.gada 2.septembra līgumam nr. 6-8-5

T Ā M E

Nr. Izdevumu pozīcijas LVL Pozīcijas izvērsums
1. Informācijas ievietošana Mākslinieku reģistrā un KIS mākslinieku reģistra kolekcijā 1000  
1.1 Informācijas sagatavošana ievietošanai atbilstošā formātā 600 Digitālā instrumentārija un metodes izstrāde, kas ļautu sagatavot kvalitatīvi sagatavot materiālu nepieciešamajā formātā
1.2. Informācijas ievietošana 400 Tehniska informācijas ievadīšana
2. Informācijas krājuma papildināšana 3000  
2.1. Preses un speciālo izdevumu iegāde 500 Starptautisko un vietējo mākslas žurnālu, laikr., grāmatu, katalogu, CD, DVD iegāde.
2.2. Foto, video dokumentēšana 1 000 Atsevišķu mākslas darbu, izstāžu un procesuālo mākslas aktivitāšu dokumentēšana (Autoratlīdzības)
2.3. Informācijas krājuma tekstu sagatavošana un tulkošana 800 Ziņu, aprakstu, komentāru par māksliniekiem un mākslas procesiem sagatavošana un tulkošana (Autoratlīdzības)
2.4 Informācijas krājuma materiālu apstrāde 700 Digitalizēšana, noformēšana, restaurēšana
2. Informācijas apstrāde, izplatīšana un pieejamības nodrošināšana 2 300  
2.1. Publikāciju un materiālu apmaiņa 100 Pasta izdevumi
2.2. Koordinatora atlīdzība, t.sk. nodokļi 2 200 Informācijas apstrādāšana, sistematizēšana, pieprasītās informācijas sagatavošana, sarakste ar sadarbības partneriem
3. Izglītības, pētniecības un vieskuratoru programmas koordinācija 2 500  
3.1. Koordinatora atlīdzība, t.sk. nodokļi 2 200 Lekciju un prezentāciju programmu sagatavošana, vieslektoru uzaicināšana, vieslektoru vizīšu koordinācija, prezentācijas materiālu sagatavošana, lekciju materiālu apkop., mērķa grupu izpēte
3.2. Vizīšu izdevumi 300 Ceļa izdevumi, lai pārstāvētu Latviju nozarei svarīgos starptautiskos sadarbības tīklos un projektos, ārvalstu kuratoru ceļa izdevumi
4. Komunikācijas un biroja preces 500  
4.1. Komunikācijas 400 Telefona, interneta, servera izdevumi
4.2. Biroja izdevumi 100 Kanceleja, biroja tehnikas uzturēšana
5. Grāmatvedības pakalpojumi 700  
5.1. Atlīdzība grāmatvedim 700 Informācijas krājuma finansējuma pārraudzība, maksājumu veikšana, darījumu iegrāmatošana, uzskaite, fin. atskaišu sagatavošana, lietvedība.
  Kopā 10 000  

 

Kultūras ministre S. Ēlerte
Biedrības "Laikmetīgās mākslas centrs" direktore S.Krese

 

Līdzdarbības līgums nr.6-8-3

Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu video mākslas jomā

Rīgā 2011.gada 1.septembrī

Latvijas Republikas Kultūras ministrija, kuras vārdā saskaņā ar nolikumu rīkojas ministre Sarmīte Ēlerte, turpmāk tekstā "MINISTRIJA", no vienas puses, un

Biedrības "Kultūras un mākslas projekts "NOASS"", kuras vārdā saskaņā ar statūtiem rīkojas valdes priekšsēdētājs Dzintars Zilgalvis, turpmāk tekstā "Pilnvarotā institūcija", no otras puses, kopā sauktas Puses,

saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma VI nodaļu, 2003.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.419 "Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība" un 2003.gada 29.aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.241 "Kultūras ministrijas nolikums" 5.2.punktu, 5.3.punktu un 6.6.punktu, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

 

1. Līguma priekšmets

1.1. MINISTRIJA pilnvaro Pilnvaroto institūciju veikt šādus valsts pārvaldes uzdevumus:

1.1.1. atlasītās, uzkrātās informācijas par video mākslas nozares māksliniekiem un viņu daiļradi ievietošana Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv) latviešu valodā, regulāra tās aktualizēšana;

1.1.2. atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju (par Latvijas video mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c.) un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam;

1.1.3. veicināt informācijas apriti video mākslas jomā, tai skaitā sagatavot informāciju (preses relīzi) un iesniegt Kultūras ministrijai un Latvijas medijiem par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos ārzemēs;

1.1.4. veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību un pārstāvēt Latvijas video mākslas nozari starptautiskās sadarbības organizācijās un projektos.

1.2. Valsts pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir no 2011.gada 1.septembra līdz 2011.gada 31.decembrim.

1.3. Pilnvarotā institūcija nodod īpašumā MINISTRIJAI 1.1.1.punktā minēto informāciju un citus objektus, kas nav ar autortiesībām aizsargāti objekti, savukārt uz to informāciju un objektiem, kas ir aizsargāti ar autortiesībām (izņemot mākslas darbu  attēlus) Pilnvarotā institūcija nodod autora mantiskās tiesības.

 

2. Valsts pārvaldes uzdevumu izpildes kārtība un sasniedzamie rezultāti

2.1. Pilnvarotā institūcija apņemas veikt šādas darbības un sasniegt šādus rezultātus:

2.1.1. atlasītās, uzkrātās informācijas par video mākslas nozares māksliniekiem un viņu daiļradi ievietošana Kultūras ministrijas uzturētajā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv) latviešu valodā (katrā no minētajām datu bāzēm ne mazāk kā 15 vienības), regulāra informācijas aktualizēšana;

2.1.2. atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju (par Latvijas video mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c.) un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam:

2.1.2.1. atlasīt, uzkrāt un papildināt informāciju par Latvijas video mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c. (ne mazāk kā 60 vienības);

2.1.2.2. nodrošināt bezmaksas pieeju video mākslas datu bāzei un tās izmantošanu visiem interesentiem (elektroniski - pastāvīgi, Video arhīvā - pēc pieprasījuma);

2.1.3. veicināt informācijas apriti video mākslas jomā, tai skaitā sagatavot informāciju (preses relīzi) un iesniegt Kultūras ministrijai un Latvijas medijiem par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos ārzemēs (ne mazāk kā 45 vienības);

2.1.4. veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību un pārstāvēt Latvijas video mākslas nozari starptautiskās sadarbības organizācijās un projektos (ne mazāk kā 4 vienības).

2.2. Pilnvarotā institūcija apņemas iekļaut visos ar finansējuma mērķi saistītajos iespieddarbos un reklāmās MINISTRIJAS un MINISTRIJAS portāla www.kultura.lv logotipus atbilstoši to izmantošanas noteikumiem, kā arī iekļaut visos paziņojumos un publiskajās runās norādi par MINISTRIJAS atbalstu.

2.3. Uzdevumu izpildes izmaksas, atbilstoši šī Līguma noteikumiem, tiek segtas no MINISTRIJAS piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem un papildus piesaistītajiem līdzekļiem no citiem Latvijas un ārvalstu finanšu avotiem: Pilnvarotās institūcijas sadarbības partneriem, fondiem un starptautiskām kultūras organizācijām.

2.4. Pilnvarotās institūcijas kontaktpersona par Līguma 1.1.punktā minēto uzdevumu izpildi ir Alise Vetrova, e-pasts: alise.vetrova@gmail.com.

2.5. MINISTRIJA piešķir Pilnvarotajai institūcijai lietotājvārdu un paroli pieejai Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv).

 

3. Finansējuma piešķiršanas nosacījumi Līguma izpildes gaitā

3.1. MINISTRIJA, pamatojoties uz konkursa komisijas 2011.gada 19.augusta lēmumu, piešķir Pilnvarotajai institūcijai finansējumu Ls 6000,00 (seši tūkstoši latu) apmērā šī Līguma 1.1.punktā un 2.1.punktā norādīto valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai.

3.2. Līguma 3.1. punktā piešķirtais finansējums tiek izlietots saskaņā ar tāmi (1. pielikums) un izmaksāts saskaņā ar Finansēšanas plānu (2. pielikums), kas ir šī Līguma neatņemamas sastāvdaļas.

3.3. Ja tiek izdarīti grozījumi likumā par  valsts budžetu kārtējam gadam vai citos normatīvajos aktos, kas ietekmē šajā līgumā paredzēto finansēšanas kārtību un līguma izpildi, mēneša laikā pēc attiecīgā normatīvā akta spēkā stāšanās tiek izdarīti attiecīgi grozījumi Pušu noslēgtajā līgumā.

 

4. Pārskatu sniegšanas un darbības kontroles kārtība

4.1. Piešķirtā finansējuma izlietojumu kontrolē un valsts pārvaldes uzdevumu izpildi pārrauga MINISTRIJA.

4.2. MINISTRIJAI ir tiesības pieprasīt no Pilnvarotās institūcijas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saitīti ar valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. Pilnvarotās institūcijas pienākums ir nodrošināt, lai nepieciešamā dokumentācija būtu sakārtota atbilstoši LR likumdošanai un pieejama MINISTRIJAI, kā arī sniegt MINISTRIJAI ziņas par valsts pārvaldes uzdevumu izpildi.

4.3.Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā līdz 2012.gada 15.janvārim iesniedz MINISTRIJAI rakstisku, dokumentāri apstiprinātu finanšu atskaiti jeb kopsavilkumu par attiecīgajā kalendārajā gadā piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un saturisko atskaiti par pārvaldes uzdevuma izpildi.

4.4. MINISTRIJA ir tiesīga neapstiprināt Pilnvarotās institūcijas iesniegto atskaiti, ja sasniegtie rezultatīvie rādītāji neatbilst šī Līguma nosacījumiem.

4.5. Visi finanšu līdzekļi, kas nav izlietoti līdz 2011.gada 31.decembrim Pilnvarotai institūcijai nekavējoties jāatmaksā atpakaļ MINISTRIJAI.

 

5. Pušu atbildība

5.1. Pilnvarotā institūcija apņemas izmantot piešķirto finansējumu tikai šī Līguma 1.1.punktā valsts pārvaldes uzdevuma veikšanai. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par Latvijas Republikas saistošo normatīvo aktu ievērošanu, tajā skaitā nepieciešamo iepirkumu procedūru piemērošanu.

5.2. Pilnvarotā institūcija apņemas šī Līguma izpildē nodrošināt visu veikto darbību atbilstību Autortiesību likumam. Pilnvarotā institūcija objektu izmantošanai, tajā skaitā, bet ne tikai, reproducēšanai un ievietošanai internetā ir ieguvusi atļaujas saskaņā ar Autortiesību likumu. Visi trešo personu prasījumi, kas izriet no Autortiesību likuma, izvirzāmi Pilnvarotajai institūcijai.

5.3. Pilnvarotā institūcija pilnībā atbild MINISTRIJAI par jebkuriem neprecīzi un nekvalitatīvi veiktiem darbiem kopumā vai atsevišķi, sedz zaudējumus, kas MINISTRIJAI radušies šajā sakarā. MINISTRIJAI ir jāpierāda šie zaudējumi un darbu sliktā kvalitāte vai neprecizitāte.

5.4. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par darbiem, ko Pilnvarotās institūcijas vietā veikušas trešās personas, saskaņā ar Pilnvarotās institūcijas noslēgtajiem līgumiem.

5.5. Ja Pilnvarotā institūcija nav izmantojusi piešķirto finansējumu atbilstoši tāmei (pielikums nr.1), tās pienākums ir atgriezt valsts budžetā nepamatoti izmantotos vai neizmantotos līdzekļus tādā apjomā, kā to pēc kontroles rezultātiem konstatējusi MINISTRIJA.

5.6. Pilnvarotā institūcija apņemas neizpaust trešajām personām saskaņā ar Līguma 2.5.punktu saņemto pieejas informāciju Kultūras ministrijas uzturētājam Mākslinieku reģistram un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajai Mākslinieku reģistra kolekcijai.

 

6. Nepārvarama vara

6.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par šī Līguma noteikumu daļēju vai pilnīgu neizpildi gadījumā, ja iestājas nepārvaramas varas apstākļi, kas sevī ietver, bet neaprobežojas ar dabas katastrofām, kariem, streikiem, epidēmijām, diversijām un terora aktiem, valsts varas un pārvaldes iestāžu izdotiem normatīvajiem dokumentiem – tai skaitā attiecībā uz valsts budžeta finansējuma apmēru vai izlietošanas kārtību, citiem gadījumiem, kuri tiek kvalificēti kā Force Majeure apstākļi, un kuru dēļ šis Līgums pilnībā vai daļēji nav izpildāms.

6.2. Pusei, kuras saistību izpildi kavē Līguma 6.1. punktā norādītie apstākļi, ir pienākums piecu dienu laikā rakstiski informēt otru pusi. Par tālāku Līguma izpildi Puses rakstveidā vienojas atsevišķi.

 

7.Līguma spēkā stāšanās kārtība, grozīšana un izbeigšana

7.1. Šis Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz 2011.gada 31.decembrim.

7.2. Līgumu grozīt iespējams, Pusēm par to vienojoties rakstveidā. Ja, veicot Līguma 1.1.punktā minētos valsts pārvaldes uzdevumus, Pilnvarotajai institūcijai nepieciešamas izmaiņas tāmē (pielikums nr.1) noteiktajā finansējuma sadalījumā starp pozīcijām, kas sastāda vairāk kā 10% no attiecīgajā tāmes pozīcijā norādītā, Pilnvarotajai institūcijai ir rakstiski jāsaskaņo ar MINISTRIJU izmaiņas.

7.3. Pusēm savstarpēji rakstveidā vienojoties, Līgums var tikt izbeigts pirms tā darbības termiņa beigām.

7.4. MINISTRIJA ir tiesīga izbeigt Līgumu nekavējoties vai uz laiku apturēt tā darbību, brīdinot rakstveidā, ja:

7.4.1. Pilnvaroto institūciju sadalot vai pievienojot citai institūcijai, vai notiekot būtiskām izmaiņām tās vadībā, tiek vai var tikt aizskartas, ierobežotas vai pasliktinātas MINISTRIJAS intereses vai stāvoklis;

7.4.2. Pilnvarotā institūcija veic darbības, kas kaitē vai var kaitēt nākotnē MINISTRIJAS tēlam vai darbībai;

7.4.3. Pilnvarotā institūcija pārkāpj citus šī līguma noteikumus vai normatīvos aktus;

7.4.4. LR spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Pilnvarotā institūcija ir atzīta par maksātnespējīgu;

7.4.5. Ja atbildīgo valsts institūciju – Saeimas vai Ministru kabineta - lēmumu vai apstiprināto normatīvo aktu rezultātā ar šo līgumu uzņemto saistību turpmāka izpilde Līgumā paredzētajā apmērā nav iespējama. Šādā gadījumā Ministrija brīdina Pilnvaroto institūciju ne vēlāk kā divas nedēļas pirms attiecīgu grozījumu izdarīšanas Līgumā.

7.5. Līguma izbeigšanās gadījumā Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc Līguma izbeigšanās atmaksā valsts budžetā neizmantotos finanšu līdzekļus.

 

8. Citi noteikumi

8.1. Līguma nodaļu nosaukumi ir lietoti Līguma pārskatāmības nodrošināšanai, un tie nevar tikt izmantoti līgumsaistību interpretācijai.

8.2. Tās Līguma attiecības, kuras nav atrunātas šī Līguma tekstā, tiek regulētas saskaņā ar LR normatīvajiem dokumentiem.

8.3. Visus strīdus un domstarpības, kas varētu rasties, izpildot valsts pārvaldes uzdevumus, Puses risina sarunu ceļā. Ja Puses nevar vienoties, strīdu izskata Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

8.4. Līgums sastādīts divos eksemplāros latviešu valodā, katrs uz 5 lapām, pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem Līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

8.5. Līgumam ir šādi pielikumi, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa:

1.pielikums – Tāme uz 2 lp.,

2.pielikums – Finansēšanas plāns uz 1 lp.

MINISTRIJA

LR Kultūras ministrija

K.Valdemāra iela 11a, Rīga, LV 1364

Reģ.Nr.90000042963

Valsts kase Rīgas NC

Kods TRELLV22

Konts LV17TREL2220511045000

(paraksts) (zīmogs)

S.Ēlerte

Pilnvarotā institūcija

Biedrības "Kultūras un mākslas projekts "NOASS""

11.Novembra krastmala 35, Rīga, LV 1050

Reģ. nr. 40008036970

Valsts kase

Kods TRELLV22

Konts LV49TREL9221450000000

(paraksts) (zīmogs)

Dz.Zilgalvis

 

Pielikums nr. 1 2011.gada 1.septembra līgumam nr.6-8-3

Tāme

Nr. Pozīcija   Summa
1 Informācijas ievietošana Mākslinieku reģistrā un Mākslinieku reģistra kolekcijā, regulāra informācijas aktualizēšana    
1.1. Datu ievadīšana un informācijas aktualizēšana ne mazāk kā 15 vienības 300
2 Atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam    
2.1. Atlasīt, uzkrāt un papildināt informāciju par Latvijas video mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c. ne mazāk kā 60 vienības  
2.1.1. Datu apkopošana un informācijas papildināšana   300
2.1.2. Datu ievadīšana NOASS video datu bāzē   200
2.1.3. Video darbu apraksti   150
2.1.4. Eksperta pakalpojumi, konsultācijas, publicitātes pasākumi (t.s. tematiskās lekcijas)   250
2.2. Nodrošināt bezmaksas pieeju video mākslas datu bāzei un tās izmantošanu visiem interesentiem    
2.2.1. Video Arhīva Vadītājs 4 mēneši 600
2.2.2. Video Arhīva vadītāja asistents 1x ned. ceturtdienās (4 mēneši) 300
2.2.3. Telpu īre un komunālie maksājumi 4 mēneši 1950
2.2.4. Birojtehniskās izmaksas (internets, telefons, pasta izdevumi) 4 mēneši 382
2.2.6. Tehniskais aprīkojums (īre, remonts, iegāde)   338
2.2.7. Administratīvie izdevumi tajā skaitā arī grāmatvedība 4 mēneši 250
2.2.8. Amazone.com - datu bāzes servera nodrošināšana 4 mēneši 100
2.2.9. Mājaslapas, interneta datu bāzes tehniskā uzraudzība 4 mēneši 100
2.2.10. Juridiskie pakalpojumi (autortiesību līgumi)   200
3 Veicināt informācijas apriti video mākslas jomā ne mazāk kā 45 vienības  
3.1. Publicitāte   300
3.2. Tulkojumi   200
4 Veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību un pārstāvēt Latvijas video mākslas nozari starptautiskās sadarbības organizācijās un projektos ne mazāk kā 4 vienības  
4.1. Veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību   80
  Kopā   6000

 

Kultūras ministre S. Ēlerte
Biedrības "Kultūras un mākslas projekts NOASS"" valdes priekšsēdētājs Dz.Zilgalvis

 

Pielikums nr. 2 2011.gada 1.septembra līgumam nr. 6-8-3

Biedrības "Kultūras un mākslas projekts "NOASS"" finansēšanas plāns 2011.gadam (valsts pamatbudžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem)

  Ls
2011. gads - kopā 6 000
tajā skaitā:  
Septembris 4 000
Oktobris 1 000
Novembris 1 000
Decembris 0

 

Kultūras ministre S. Ēlerte
Biedrības "Kultūras un mākslas projekts NOASS"" valdes priekšsēdētājs Dz.Zilgalvis

 

Līdzdarbības līgums nr.6-8-4

Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu elektroniskās mākslas jomā

Rīgā 2011.gada 2.septembrī

Latvijas Republikas Kultūras ministrija, kuras vārdā saskaņā ar nolikumu rīkojas ministre Sarmīte Ēlerte, turpmāk tekstā "MINISTRIJA", no vienas puses, un

Biedrība "Jauno mediju kultūras centrs "RIXC"", kuras vārdā saskaņā ar statūtiem rīkojas valdes priekšsēdētāja Rasa Šmite, turpmāk tekstā "Pilnvarotā institūcija", no otras puses, kopā sauktas Puses,

saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma VI nodaļu, 2003.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.419 "Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība" un 2003.gada 29.aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.241 "Kultūras ministrijas nolikums" 5.2.punktu, 5.3.punktu un 6.6.punktu, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

 

1. Līguma priekšmets

1.1. MINISTRIJA pilnvaro Pilnvaroto institūciju veikt šādus valsts pārvaldes uzdevumus:

1.1.1. atlasītās, uzkrātās informācijas par elektroniskās mākslas nozares māksliniekiem un viņu daiļradi ievietošana Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv) latviešu valodā, regulāra tās aktualizēšana;

1.1.2. atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju (par Latvijas elektroniskās mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c.) un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam;

1.1.3. veicināt informācijas apriti elektroniskās mākslas jomā, tai skaitā sagatavot informāciju (preses relīzi) un iesniegt Kultūras ministrijai un Latvijas medijiem par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos ārzemēs;

1.1.4. veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību un pārstāvēt Latvijas elektroniskās mākslas nozari starptautiskās sadarbības organizācijās un projektos.

1.2. Valsts pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir no 2011.gada 1.septembra līdz 2011.gada 31.decembrim.

1.3. Pilnvarotā institūcija nodod īpašumā MINISTRIJAI 1.1.1.punktā minēto informāciju un citus objektus, kas nav ar autortiesībām aizsargāti objekti, savukārt uz to informāciju un objektiem, kas ir aizsargāti ar autortiesībām (izņemot mākslas darbu  attēlus) Pilnvarotā institūcija nodod autora mantiskās tiesības.

 

2. Valsts pārvaldes uzdevumu izpildes kārtība un sasniedzamie rezultāti

2.1. Pilnvarotā institūcija apņemas veikt šādas darbības un sasniegt šādus rezultātus:

2.1.1. atlasītās, uzkrātās informācijas par elektroniskās mākslas nozares māksliniekiem un viņu daiļradi ievietošana Kultūras ministrijas uzturētajā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv) latviešu valodā, (katrā no minētajām datu bāzēm ne mazāk kā 12 vienības), regulāra informācijas aktualizēšana;

2.1.2. atlasīt, uzkrāt aktuālo informāciju (par Latvijas elektroniskās mākslas nozares aktualitātēm, personālijām, mākslas darbiem u.c.) un nodrošināt publisku pieejamību informācijas resursam:

2.1.2.1. atlasīt, uzkrāt, uzturēt un papildināt Latvijas elektroniskās mākslas datu bāzi latviešu un angļu valodā (ne mazāk kā 12 vienības);

2.1.2.2. nodrošināt elektroniskās mākslas datu bāzes bezmaksas pieeju un izmantošanu visiem interesentiem (elektroniski patstāvīgi, mediatēkā pēc pieprasījuma).

2.1.3. veicināt informācijas apriti elektroniskās mākslas jomā, tai skaitā sagatavot informāciju (preses relīzi) un iesniegt Kultūras ministrijai un Latvijas medijiem par Latvijas mākslinieku dalību un panākumiem izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos ārzemēs:

2.1.3.1. veicināt informācijas apriti, izplatot to vietējās un starptautiskās elektroniskās mākslas vēstkopās (ne mazāk kā 20 vienības mēnesī);

2.1.3.2. vietēju un starptautisku elektroniskās mākslas notikumu (ne mazāk kā 3 vienības mēnesī) ievietošana RIXC kalendārā latviešu un angļu valodā;

2.1.3.3. sagatavot un izsūtīt preses relīzes par Latvijas mediju mākslinieku dalību izstādēs, starptautiskos projektos un citos nozīmīgos pasākumos gan Latvijā, gan ārvalstīs (ne mazāk kā 3 vienības);

2.1.4. veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību un pārstāvēt Latvijas elektroniskās mākslas nozari starptautiskās sadarbības organizācijās un projektos.

2.1.4.1. ne mazāk kā 3 starptautiska mēroga pasākumos prezentēt latviešu elektronisko mākslu;

2.1.4.2. organizēt ne mazāk kā 1 elektroniskās mākslas ekspertu tikšanos (ar ne mazāk kā 2 ekspertu dalību) Latvijā.

2.2. Pilnvarotā institūcija apņemas iekļaut visos ar finansējuma mērķi saistītajos iespieddarbos un reklāmās MINISTRIJAS un MINISTRIJAS portāla www.kultura.lv logotipus atbilstoši to izmantošanas noteikumiem, kā arī iekļaut visos paziņojumos un publiskajās runās norādi par MINISTRIJAS atbalstu.

2.3. Uzdevumu izpildes izmaksas, atbilstoši šī Līguma noteikumiem, tiek segtas no MINISTRIJAS piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem un papildus piesaistītajiem līdzekļiem no citiem Latvijas un ārvalstu finanšu avotiem: Pilnvarotās institūcijas sadarbības partneriem, fondiem un starptautiskām kultūras organizācijām.

2.4. Pilnvarotās institūcijas kontaktpersona par Līguma 1.1.punktā minēto uzdevumu izpildi ir Agnese Baranova, e-pasts: agnese@rixc.lv.

2.5. MINISTRIJA piešķir Pilnvarotajai institūcijai lietotājvārdu un paroli pieejai Kultūras ministrijas uzturētājā Mākslinieku reģistrā (sadaļa datu bāzē https://is.kulturaskarte.lv) un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā (sadaļa datu bāzē http://is.nmkk.lv).

 

3. Finansējuma piešķiršanas nosacījumi Līguma izpildes gaitā

3.1. MINISTRIJA, pamatojoties uz konkursa komisijas 2011.gada 22.augusta lēmumu, piešķir Pilnvarotajai institūcijai finansējumu 6 000,00 Ls (seši tūkstoši latu) apmērā šī Līguma 1.1.punktā un 2.1.punktā norādīto valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai.

3.2. Līguma 3.1. punktā piešķirtais finansējums tiek izlietots saskaņā ar tāmi (1. pielikums) un izmaksāts saskaņā ar Finansēšanas plānu (2. pielikums), kas ir šī Līguma neatņemamas sastāvdaļas.

3.3. Ja tiek izdarīti grozījumi likumā par  valsts budžetu kārtējam gadam vai citos normatīvajos aktos, kas ietekmē šajā līgumā paredzēto finansēšanas kārtību un līguma izpildi, mēneša laikā pēc attiecīgā normatīvā akta spēkā stāšanās tiek izdarīti attiecīgi grozījumi Pušu noslēgtajā līgumā.

 

4. Pārskatu sniegšanas un darbības kontroles kārtība

4.1. Piešķirtā finansējuma izlietojumu kontrolē un valsts pārvaldes uzdevumu izpildi pārrauga MINISTRIJA.

4.2. MINISTRIJAI ir tiesības pieprasīt no Pilnvarotās institūcijas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saitīti ar valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. Pilnvarotās institūcijas pienākums ir nodrošināt, lai nepieciešamā dokumentācija būtu sakārtota atbilstoši LR likumdošanai un pieejama MINISTRIJAI, kā arī sniegt MINISTRIJAI ziņas par valsts pārvaldes uzdevumu izpildi.

4.3.Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā līdz 2012.gada 15.janvārim iesniedz MINISTRIJAI rakstisku, dokumentāri apstiprinātu finanšu atskaiti jeb kopsavilkumu par attiecīgajā kalendārajā gadā piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un saturisko atskaiti par pārvaldes uzdevuma izpildi.

4.4. MINISTRIJA ir tiesīga neapstiprināt Pilnvarotās institūcijas iesniegto atskaiti, ja sasniegtie rezultatīvie rādītāji neatbilst šī Līguma nosacījumiem.

4.5. Visi finanšu līdzekļi, kas nav izlietoti līdz 2011.gada 31.decembrim Pilnvarotai institūcijai nekavējoties jāatmaksā atpakaļ MINISTRIJAI.

 

5. Pušu atbildība

5.1. Pilnvarotā institūcija apņemas izmantot piešķirto finansējumu tikai šī Līguma 1.1.punktā valsts pārvaldes uzdevuma veikšanai. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par Latvijas Republikas saistošo normatīvo aktu ievērošanu, tajā skaitā nepieciešamo iepirkumu procedūru piemērošanu.

5.2. Pilnvarotā institūcija apņemas šī Līguma izpildē nodrošināt visu veikto darbību atbilstību Autortiesību likumam. Pilnvarotā institūcija objektu izmantošanai, tajā skaitā, bet ne tikai, reproducēšanai un ievietošanai internetā ir ieguvusi atļaujas saskaņā ar Autortiesību likumu. Visi trešo personu prasījumi, kas izriet no Autortiesību likuma, izvirzāmi Pilnvarotajai institūcijai.

5.3. Pilnvarotā institūcija pilnībā atbild MINISTRIJAI par jebkuriem neprecīzi un nekvalitatīvi veiktiem darbiem kopumā vai atsevišķi, sedz zaudējumus, kas MINISTRIJAI radušies šajā sakarā. MINISTRIJAI ir jāpierāda šie zaudējumi un darbu sliktā kvalitāte vai neprecizitāte.

5.4. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par darbiem, ko Pilnvarotās institūcijas vietā veikušas trešās personas, saskaņā ar Pilnvarotās institūcijas noslēgtajiem līgumiem.

5.5. Ja Pilnvarotā institūcija nav izmantojusi piešķirto finansējumu atbilstoši tāmei (pielikums nr.1), tās pienākums ir atgriezt valsts budžetā nepamatoti izmantotos vai neizmantotos līdzekļus tādā apjomā, kā to pēc kontroles rezultātiem konstatējusi MINISTRIJA.

5.6. Pilnvarotā institūcija apņemas neizpaust trešajām personām saskaņā ar Līguma 2.5.punktu saņemto pieejas informāciju Kultūras ministrijas uzturētājam Mākslinieku reģistram un v/a "Kultūras informācijas sistēmas" uzturētajai Mākslinieku reģistra kolekcijai.

 

6. Nepārvarama vara

6.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par šī Līguma noteikumu daļēju vai pilnīgu neizpildi gadījumā, ja iestājas nepārvaramas varas apstākļi, kas sevī ietver, bet neaprobežojas ar dabas katastrofām, kariem, streikiem, epidēmijām, diversijām un terora aktiem, valsts varas un pārvaldes iestāžu izdotiem normatīvajiem dokumentiem – tai skaitā attiecībā uz valsts budžeta finansējuma apmēru vai izlietošanas kārtību, citiem gadījumiem, kuri tiek kvalificēti kā Force Majeure apstākļi, un kuru dēļ šis Līgums pilnībā vai daļēji nav izpildāms.

6.2. Pusei, kuras saistību izpildi kavē Līguma 6.1. punktā norādītie apstākļi, ir pienākums piecu dienu laikā rakstiski informēt otru pusi. Par tālāku Līguma izpildi Puses rakstveidā vienojas atsevišķi.

 

7.Līguma spēkā stāšanās kārtība, grozīšana un izbeigšana

7.1. Šis Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz 2011. gada 31. decembrim.

7.2. Līgumu grozīt iespējams, Pusēm par to vienojoties rakstveidā. Ja, veicot Līguma 1.1.punktā minētos valsts pārvaldes uzdevumus, Pilnvarotajai institūcijai nepieciešamas izmaiņas tāmē (pielikums Nr.1) noteiktajā finansējuma sadalījumā starp pozīcijām, kas sastāda vairāk kā 10% no attiecīgajā tāmes pozīcijā norādītā, Pilnvarotajai institūcijai ir rakstiski jāsaskaņo ar MINISTRIJU izmaiņas.

7.3. Pusēm savstarpēji rakstveidā vienojoties, Līgums var tikt izbeigts pirms tā darbības termiņa beigām.

7.4. MINISTRIJA ir tiesīga izbeigt Līgumu nekavējoties vai uz laiku apturēt tā darbību, brīdinot rakstveidā, ja:

7.4.1. Pilnvaroto institūciju sadalot vai pievienojot citai institūcijai, vai notiekot būtiskām izmaiņām tās vadībā, tiek vai var tikt aizskartas, ierobežotas vai pasliktinātas MINISTRIJAS intereses vai stāvoklis;

7.4.2. Pilnvarotā institūcija veic darbības, kas kaitē vai var kaitēt nākotnē MINISTRIJAS tēlam vai darbībai;

7.4.3. Pilnvarotā institūcija pārkāpj citus šī līguma noteikumus vai normatīvos aktus;

7.4.4. LR spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Pilnvarotā institūcija ir atzīta par maksātnespējīgu;

7.4.5. Ja atbildīgo valsts institūciju – Saeimas vai Ministru kabineta - lēmumu vai apstiprināto normatīvo aktu rezultātā ar šo līgumu uzņemto saistību turpmāka izpilde Līgumā paredzētajā apmērā nav iespējama. Šādā gadījumā Ministrija brīdina Pilnvaroto institūciju ne vēlāk kā divas nedēļas pirms attiecīgu grozījumu izdarīšanas Līgumā.

7.5. Līguma izbeigšanās gadījumā Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc Līguma izbeigšanās atmaksā valsts budžetā neizmantotos finanšu līdzekļus.

 

8. Citi noteikumi

8.1. Līguma nodaļu nosaukumi ir lietoti Līguma pārskatāmības nodrošināšanai, un tie nevar tikt izmantoti līgumsaistību interpretācijai.

8.2. Tās Līguma attiecības, kuras nav atrunātas šī Līguma tekstā, tiek regulētas saskaņā ar LR normatīvajiem dokumentiem.

8.3. Visus strīdus un domstarpības, kas varētu rasties, izpildot valsts pārvaldes uzdevumus, Puses risina sarunu ceļā. Ja Puses nevar vienoties, strīdu izskata Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

8.4. Līgums sastādīts divos eksemplāros latviešu valodā, katrs uz 5 lapām, pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem Līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

8.5. Līgumam ir šādi pielikumi, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa:

1.pielikums – Tāme uz 1 lp.,

2.pielikums – Finansēšanas plāns uz 1 lp.

MINISTRIJA

LR Kultūras ministrija

K.Valdemāra iela 11a, Rīga, LV 1364

Reģ.nr.90000042963

Valsts kase Rīgas NC

Kods TRELLV22

Konts LV17TREL2220511045000

(paraksts) (zīmogs)

S.Ēlerte

Pilnvarotā institūcija

Biedrība "Jauno mediju kultūras centrs "RIXC""

11.Novembra krastmala 35-201, Rīga

Reģ. nr. 40008051039

Valsts kase

Kods TRELLV22

Konts LV79TREL9221430000000

(paraksts) (zīmogs)

R.Šmite

 

Pielikums nr. 1 2011.gada 2.septembra līgumam nr. 6-8-4

Tāme

NR. Izdevuma pozīcija, mērķis LVL
1 Informācijas ievietošana Mākslinieku reģistrā un Mākslinieku reģistra kolekcijā 400
  1) Uzkrātās inform. sagatav. un ievietošana Kultūras ministrijas uzturētajā Mākslinieku reģistrā un Kultūras informācijas sistēmas uzturētajā Mākslinieku reģistra kolekcijā  
2 Latvijas elektroniskās mākslas nozares informācijas uzkrāšana un papildināšana un publiskās pieejamības nodrošināšana 3600
2.1. Elektroniskās mākslas arhivēšana 1600
  1) Informācijas sagatavošana un papildināšana Latvijas el.mākslas datu bāzē (300 Ls)  
  2) Internetā bāzēto elektroniskās mākslas darbu arhivēšana un restaurācija (400 Ls)  
  3) Latvijas el.mākslas datubāzes dizaina un tehniskie uzlabojumi (900 Ls)  
2.2. Mediatēkas, RIXC Mediju telpas un portāla/kultūrservera uzturēšana 2000
  1) Nomas maksa par RIXC Mediju telpu un Mediatēku (daļēji) (700 Ls)  
  2) Servera uzturēšana, portāla programmēšana, elektronisko sakaru pakalpojumi, grāmatvedības pakalpojumi (1000 Ls)  
  3) Mediatēkas koordinators (300 Ls)  
3 Informācijas aprites nodrošināšana elektroniskās mākslas jomā 600
  1) Portāla tekstu sagatavošana, tulkošana un ievietošana (300 Ls)  
  2) Aktuālās informācijas aprites nodrošināšana latviešu un angļu valodā vēstkopās (Latvijas un ārvalstu) un citos medijos (300 Ls)  
4 Latvijas elektroniskās mākslas veidošana, koordinēšana un starptautiskā sadarbība 1400
  1) Latvijas elektroniskās mākslas darbu producēšana un izstādīšana  
  KOPĀ LVL 6 000.00

 

Kultūras ministre S. Ēlerte
Biedrības "Jauno mēdiju kultūras centrs "RIXC"" valdes priekšsēdētāja R.Šmite

 

Pielikums nr. 2 2011.gada 2.septembra līgumam nr. 6-8-4

Biedrības "Jauno mēdiju kultūras centrs "RIXC"" finansēšanas plāns 2011.gadam (valsts pamatbudžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem)

  Ls
2011. gads - kopā 6 000
tajā skaitā:  
Septembris 4 000
Oktobris 1 000
Novembris 1 000
Decembris 0

 

Kultūras ministre S. Ēlerte
Biedrības "Jauno mēdiju kultūras centrs "RIXC"" valdes priekšsēdētāja R.Šmite

 

Paziņojums par AS "RĪGAS SILTUMS" KM "Keramikas 2a" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu projekta iesniegšanu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai

AS "RĪGAS SILTUMS" (vienotais reģistrācijas Nr.40003286750, juridiskā adrese: Cēsu ielā 3a, Rīga, LV-1012) 2011.gada 13.septembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza KM "Keramikas 2a" koģenerācijas stacijas saražotās siltumenerģijas tarifu projektu, kas ir aprēķināti saskaņā ar Sabiedriskās pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 11.jūnija lēmumu Nr.1/10 "Koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodika".

 

AS "RĪGAS SILTUMS" KM "Keramikas 2a" siltumenerģijas tarifi atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas (bez PVN)

Dabas gāzes tirdzniecības Viendaļīgais siltumenerģijas ražošanas tarifs
cena tarifs piedāvātais tarifs
(Ls/tūkst.n.m.3 ) pie faktiskās siltumspējas  
90 115.93 20.84
95 120.93 21.14
100 125.93 21.43
105 130.93 21.72
110 135.93 21.99
115 140.93 22.29
120 145.93 22.56
125 150.93 22.86
130 155.93 23.16
135 160.93 23.46
140 165.93 23.75
145 170.93 24.02
150 175.93 24.32
155 180.93 24.59
160 185.93 24.90
165 190.93 25.20
170 195.93 25.49
175 200.93 25.78
180 205.93 26.05
185 210.93 26.35
190 215.93 26.65
195 220.93 26.93
200 225.93 27.23
205 230.93 27.50
210 235.93 27.80
215 240.93 28.10
220 245.93 28.37
225 250.93 28.67
230 255.93 28.97
235 260.93 29.25
240 265.93 29.55
245 270.93 29.83
250 275.93 30.14
255 280.93 30.41
260 285.93 30.71
265 290.93 31.01
270 295.93 31.29
275 300.93 31.59
280 305.93 31.87

 

Piedāvātie KM "Keramikas 2a" siltumenerģijas tarifi atkarībā no dabasgāzes diferencētajiem tirdzniecības gala tarifiem pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām varētu stāties spēkā ar 2011.gada 1.decembri.

Iepazīties ar siltumenerģijas tarifu projektā ietverto publiski pieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par tarifu projektu lietotāji var AS "RĪGAS SILTUMS" Cēsu ielā 3a, Rīgā no pirmdienas līdz ceturtdienai no 7.30 līdz 16.00, piektdienās no 7.30 līdz 15.00, iepriekš sazinoties pa tālruni 67017359.

Priekšlikumus un iesniegumus par tarifu projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt AS "RĪGAS SILTUMS" Cēsu ielā 3a, Rīgā (e-pasts: siltums@rs.lv, tālr. 67017359, fakss 67017363), kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai Rīgā, Brīvības ielā 55 (fakss 67097200, e-pasts: sprk@sprk.gov.lv, rakstveidā vai elektroniskā veidā), 20 dienu laikā pēc šī paziņojuma publicēšanas dienas.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!