• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrs: Par multimediju komplekta uzstādīšanu Mazsalacas vidusskolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2011., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Sveicot "Latvijas Dzelzceļa" kolektīvu

Vēl šajā numurā

16.09.2011., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Par multimediju komplekta uzstādīšanu Mazsalacas vidusskolā

14.septembrī izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks viesojās Mazsalacas vidusskolā, kurā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) apakšaktivitātes "Izglītības iestāžu informatizācija" ietvaros tika uzstādīts pirmais multimediju komplekts, datori, sensori un programmnodrošinājums.

Jau 14.septembrī Mazsalacas vidusskolas pedagogi saņēma vērtīgus speciālistu ieteikumus pilnvērtīgai multimediju komplekta izmantošanai mācību procesā, kā arī izmēģināja elektronisko rīku daudzveidību. Savukārt Mazsalacas vidusskolas 5.klases skolēni bija pirmie, kas varēja novērtēt jauno datoru priekšrocības.

"Skolām ir ļoti būtiski pēc iespējas ātrāk saņemt jaunus datorus un citus informācijas tehnoloģiju rīkus, ja gaidām no skolēniem konkurētspējīgas prasmes. Ja skolā darbojošies datori ir ar 20 gadu stāžu, tad tie nespēj veikt daudzas no šodien pašsaprotamām datoru funkcijām. Tāpēc īpašs gandarījums bija par skolēnu entuziasmu, sākot strādāt ar jaunajiem datoriem," sacīja R.Broks.

Mazsalacas vidusskolas direktore Zaiga Ivana atzina, ka "šo datoru piegāde mums bija kā glābējzvans, jo jau pagājušajā mācību gadā nebijām droši, vai esošie datori nokalpos līdz mācību gada beigām".

Iepriekšējos gados ir sākta un šogad turpinās vairāku ERAF atbalstītu informācijas tehnoloģiju projektu ieviešana, kuru mērķis ir izglītības sistēmas kvalitātes pārvaldības pilnveidošana. 2011.gada 23.augustā sekmīgi noslēdzās multimediju un datoru tehnikas iepirkums un ar septembri 718 Latvijas skolām pakāpeniski tiks piegādāts tehniskais aprīkojums izmantošanai ikdienas mācību procesā.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!