• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par Sabiedrības drošības departamenta 20.gadadienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2011., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par daudzdzīvokļu māju renovācijas veicināšanu Rīgā

Vēl šajā numurā

20.09.2011., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par Sabiedrības drošības departamenta 20.gadadienu

17.septembrī Sabiedrības drošības departaments (SDD) atzīmēja izveidošanas 20.gadadienu un aizsardzības nozares vadība godināja bijušos SDD darbiniekus par ieguldījumu aizsardzības sistēmas izveidē. Uz SDD pamata 1991.gadā novembrī tika veidota Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, sveicot SDD bijušos darbiniekus, norādīja, ka valsts drošības un aizsardzības struktūru atjaunošana prasīja īpašu drosmi un pienākuma apziņu, jo paralēli pastāvēja arī Padomju varas struktūras, kuras visiem spēkiem centās kavēt jaunās valsts nostiprināšanos un nereti veica apzinātas provokācijas, lai šo procesu kavētu. “SDD darbinieku paveiktais ir jādokumentē, un par šo varonību ir jāatstāj precīzas liecības nākamajām paaudzēm,” norāda ministrs.

Pateicoties par ieguldījumu Latvijas valsts sistēmas atjaunošanas procesā, A.Pabriks pasniedza Aizsardzības ministrijas Goda zīmes un Goda rakstus. Savukārt Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Andis Dilāns pasniedza NBS komandiera apbalvojumu “Goda raksts”, tādējādi izsakot atzinību Latvijas valsts pirmajiem militāro mācību centru vadītajiem un komandieriem par ieguldījumu Latvijas valsts aizsardzības sistēmas veidošanā un attīstībā.

Bijušais SDD vadītājs Jānis Aivars Baškers, uzrunājot klātesošos, pateicās cilvēkiem, kas uzņēmās atbildību īstenot valsts aizsardzībai būtiskus uzdevumus – brīvprātīgo reģistrāciju, mācību centru izveidi un robežsargu bataljonu formēšanu. J.A.Baškers uzsvēra: “Esam lepni, ka vīri, kas uzsāka savu dienestu deviņdesmitajos gados, joprojām veiksmīgi turpina savu karjeru dažādās aizsardzības un drošības struktūras.”

Izpildot Augstākās padomes 1991.gada 18.janvāra lēmumu “Par vienotas valsts pašaizsardzības komitejas izveidošanu”, Latvijas Republikas Ministru padome ar 1991.gada 24.janvāra lēmumu Nr.33 izveidoja Latvijas Republikas Sabiedrības drošības departamentu, kas atradās Ministru padomes priekšsēdētāja padotībā. Pēc augusta puča departamentam tika uzdoti vairāki apjomīgi un stratēģiski nozīmīgi uzdevumi. 1991.gada novembrī LR Ministru padome nolēma nodibināt Aizsardzības ministriju. SDD savu darbību beidza 1991.gada 27.decembrī, savukārt paralēli no novembra darbojās Aizsardzības ministrija.

Ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!