• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2011., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Oficiālo izdevēju ikgadējo forumu

Vēl šajā numurā

20.09.2011., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas ministru sanāksmi

Septembra sākumā Pekinā norisinājās Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD) ministru sanāksmes 39.sesija, kuras laikā dalībvalstis diskutēja par vienota starptautiskā dzelzceļa tiesiskā regulējuma izstrādi.

Sesijas laikā tika diskutēts arī par OSŽD un Eiropas Komisijas saprašanās memoranda par sadarbību dzelzceļa transporta jomā nepieciešamību. Šis jautājums ir aktuāls, jo deviņas no sadarbības organizācijas dalībvalstīm ir arī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, līdz ar to atsevišķas jomas tiek regulētas ES, nevis valsts līmenī.

Tāpat tika apspriesti organizācijas iepriekšējā gada darba rezultāti un programma nākamajiem gadiem.

Iepriekšējā gadā aizsākts un nākamajā tiks turpināts darbs pie vienotas dzelzceļa transporta politikas izstrādes un pilnveidošanas, koordinējot OSŽD dalībvalstu dzelzceļa sistēmu attīstību, pilnveidojot robežšķērsošanas procedūras starptautiskajos pārvadājumos, lai veicinātu dzelzceļa konkurētspēju un piesaistītu tam vairāk pasažieru un kravu no citiem transporta veidiem. Šajā izvērtēšanas un saskaņošanas procesā aktīvi līdzdarbojas arī Latvijas dzelzceļa eksperti. Dalībvalstis strādājušas arī pie dzelzceļa infrastruktūras rekonstrukcijas un modernizācijas.

Ministru sanāksme ir OSŽD augstākā vadības institūcija, kas izskata un pieņem lēmumus par visiem galvenajiem jautājumiem organizācijas darbībā. Dzelzceļu sadarbības organizācija uztur vairākus starptautiskus nolīgumus, uz kuriem balstās dzelzceļu pārvadājumi starp tās dalībvalstīm, kā arī koordinē savu dalībvalstu dzelzceļa sistēmu darbību. Latvijas dalība šajā organizācijā ļauj veikt efektīvus kravu pārvadājumus no austrumos esošajām valstīm, jo tiem tiek piemēroti vienoti tiesiskie un tehniskie nosacījumi, kā arī piemērota viena pavadzīme, kas ļauj izvairīties no sarežģītu operāciju veikšanas uz valsts robežas.

Sanāksmē piedalījās OSŽD dalībvalstu delegācijas no Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Kazahstānas, Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Mongolijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Tadžikistānas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas un Vjetnamas.

Latvijas delegācijas vadītājs bija Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!